Αποπροσανατολισμός για μας είναι ό,τι εκπίπτει της εξεγερσιακής ευαισθησίας

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 20/01/2013
Αναλύσεις & Θέσεις

Λίγο μετά την απόπειρα ανακατάληψης της Villa Amalias, στις 9 Γενάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:  «Η προσπάθεια ανακατάληψης της Βίλας Αμαλία από ομάδα αντιεξουσιαστών αξιοποιείται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας επιχείρησης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το κορυφαίο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ αλλά και της σκληρής εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής». Σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ-3, μόλις προχτές, ο Χαλβατζής του ΚΚΕ πήγε την κατάσταση ακόμη πιο πέρα: «θεωρούμε και την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ ως κίνηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα τελευταία νομοθετήματα για τα εργασιακά».

Είναι κάτι παραπάνω από πασιφανές ότι η προσπάθεια της καθεστωτικής αριστεράς να αντιμετωπίσει τις εκκενώσεις των καταλήψεων ως «κινήσεις αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης» -πέρα από την κλασσική τακτική ανάδειξης της δικής της ατζέντας- στόχο έχει την πολιτική απαξίωση των καταλήψεων και κατά προέκταση των ακηδεμόνευτων απελευθερωτικών εγχειρημάτων και του α/α χώρου. «Η βίλα Αμαλία, που επί είκοσι δύο χρόνια δεν ενοχλούσε, τώρα αναδεικνύεται στο υπ’ αριθμό ένα ζήτημα, γελοία πράγματα» γράφει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΚΚΕ νουθετεί με περίσσεια θεσμολαγνεία: «Η θέση του ΚΚΕ ήταν και είναι ότι τα διάφορα δημόσια κτίρια και χώροι που βρίσκονται ειδικά στα κέντρα μεγάλων πόλεων και είναι αναξιοποίητοι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη των Δήμων για την αντιμετώπιση των καυτών και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων στη στέγαση, την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων, τη δημιουργία παιδικών σταθμών, κέντρων απεξάρτησης κ.ά. Τέτοιες διεκδικήσεις πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις στις γειτονιές και το εργατικό λαϊκό κίνημα».

Η απαξίωση της υπόθεσης της εκκένωσης των καταλήψεων από την καθεστωτική αριστερά μοιάζει «κάπως» με υπερασπιστική γραμμή (με τον τρόπο που μόνο η ψηφοθηρική ρητορική μπορεί να διατυπώσει) αλλά δεν είναι. Κι όχι μόνο δεν πρόκειται για υπερασπιστική γραμμή αλλά συνιστά ένδειξη μιας βαθιάς παραδοσιακής εχθρικότητας της καθεστωτικής (και της συντριπτικής πλειονότητας της μη καθεστωτικής) αριστεράς απέναντι σε ό,τι πολιτικό δεν μπαίνει κάτω από τα κομματικά πανό. Η ανυπότακτη στάση ποτέ δεν υπάρχει ως τέτοια αλλά πάντα για-κάτι-άλλο-που-άλλοι-επιλέγουν-γι’-αυτήν. Της αναλογεί μία πολύ στενή γκάμα κυριαρχικών ερμηνειών από την απαξίωση έως την μη αναγνώριση της οποιαδήποτε αυταξίας… Στη βάση αυτής της λογικής, μια στάση χωρίς περιεχόμενο μπορεί να χαρακτηριστεί από το περιεχόμενο που προσδίδουν κάθε φορά οι κυριαρχικές δυνάμεις στα εναντιωματικά τους υποκείμενα: «αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί», «γνωστοί-άγνωστοι», προβοκάτορες», «πράκτορες της ασφάλειας», «μπαχαλάκηδες», «βάνδαλοι» κ.ο.κ.

Αν όμως ξεφύγουμε από την στημένη ατζέντα του κεντρικού πολιτικού σκηνικού και τις κακοπαιγμένες τηλεμαχίες τότε μπορούμε να αναγνωρίσουμε με σαφήνεια την αναγκαιότητα της κυριαρχίας να τελειώνει με τις «εστίες ανομίας». Αν διαβάσουμε το σχέδιο εκκενώσεων με εξεγερσιακή ματιά τότε θα δούμε ξεκάθαρα πόσο επικίνδυνη είναι για την κυριαρχία η ύπαρξη αυτών των «εστιών ανομίας» ως υλικοποιημένα προτάγματα για το ξεπέρασμα όχι μόνο της κρίσης αλλά όλου του Corpus της πολιτικής συγκρότησης της κοινωνίας. Εν μέσω κρίσης υπάρχουν εδάφη όπου στήνονται πολιτικά και κοινωνικά  πειράματα (στη συντριπτική τους πλειονότητα ξεκάθαρα αντιθεσμικά) τα οποία επεξεργάζονται μια άλλη εκδοχή του Υπάρχοντος, εδώ και τώρα, χωρίς διαμεσολαβήσεις και αναθέσεις. Έτσι, οι «εστίες ανομίας» είναι επικίνδυνες:

-αφενός μεν για την ακροδεξιά διακυβέρνηση στο βαθμό που στήνουν αντιδομές από τα κάτω και είναι έτοιμες να πολεμήσουν με νύχια και με δόντια ως εξεγερσιακές εστίες τον εδώ-και-τώρα πολιτισμό τους με αποτέλεσμα να αποτελούν «χαίνουσες πληγές» πολιτικής αποσταθεροποίησης του δυναστικού καθεστώτος

-αφετέρου δε για την αριστερή διαχείριση του συστήματος γιατί στεγάζουν συλλογικά σχήματα που παράγουν αποφάσεις και γεγονότα ως εστίες αμφισβήτησης και άρνησης των δομών πολιτικής και κοινωνικής διαμεσολάβησης και ανάθεσης -άρα και οριστικής και τελεσίδικης κατάργησής τους.

Αποπροσανατολισμός γι’ αυτούς είναι ό,τι διαφεύγει από την πολιτική τους ατζέντα

Αποπροσανατολισμός για μας είναι ό,τι εκπίπτει της εξεγερσιακής ευαισθησίας

Σχόλια Ανάρτησης

  • αγαπητοί σύντροφοι, εύλογη η κριτική σας στην αριστερά, ωστόσο δεν λαμβάνετε καθόλου υπόψη ότι πράγματι η επικοινωνιακή διαχείριση των εισβολών στις καταλήψεις από την πλευρά της κυβέρνησης και των φερεφώνων της στοχοποιούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τον α/α χώρο. Η δική μου εντύπωση είναι ότι πρόθεση (όχι πάντα πετυχημένη) της πλευράς της κυβέρνησης είναι να πετύχει μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: και το αντικειμενικό χτύπημα των καταλήψεων που λέτε, αλλά και τη χρέωσή τους στο ΣΥΡΙΖΑ (έχει ενδιαφέρον να ρίξετε μια ματιά στη σημερινή Αυγή, επ’ αυτού), Το να μην το λέμε αυτό είναι λάθος, όχι για να υπερασπίσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, αλλά για να μην υπερεκτιμά την απήχηση των απόψεών μας στην κοινωνία.

  • αγαπητέ κανένα
    δεν μπορώ να καταλάβω πώς στοχοποιείται ο Σύριζα όταν υπάρχουν υπέρ των εκατό διωκόμενοι από τον α/α χώρο και μόνον. Πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα όταν δεν βλέπεις ότι ένας είναι ο σμπάρος αλλά ένα και το τρυγόνι. Δεν στοχοποιείται ο Σύριζα (ή μάλλον η δεξιά διακυβέρνηση δεν θα μπορούσε να μην στοχοποιεί τον Σύριζα ως αξιωματική αντιπολίτευση που είναι για κάθε τι… αλλά αυτό δεν μπορεί να διαμορφώνει μια και μοναδική αφήγηση για κάθετι που συμβαίνει στην πολιτική σκηνή) αλλά στο προκείμενο μια συγκεκριμένη πρακτική: οι καταλήψεις, όπως περιγράφονται στο κείμενο. Ο Σύριζα εκβιάζεται να αποστασιοποιηθεί για να “περπατήσουν” τα κυριαρχικά προσχήματα περί εστιών ανομίας, να περιθωριοποιηθούν οι καταλήψεις και να χτυπηθούν.
    Έχουμε μια διαφορά πολιτικής ανάγνωσης. Εμείς θεωρούμε ότι η Κυριαρχία επιθυμεί με κάθε τρόπο να ξεριζώσει εξεγερσιακά προπύργια εν όψει ενδεχόμενης γενικευμένης απειθαρχίας. Και προσπαθεί μανιωδώς σε ένα παιχνίδι με τον χρόνο να το κάνει. Οι 10.000 διαδηλωτές του Σαββάτου (από τους οποίους έλαμψε δια της απουσίας του ο… στοχοποιημένος Σύριζα) χαλάσανε τη σούπα… Κι έχουμε αναδιάταξη του σχεδίου. Δείγματά του παρακολουθούμε ήδη με το μπες-βγες σε καταλήψεις…

    *διάβασα την σημερινή Αυγή και δεν κάνει τίποτε άλλο από το να παρουσιάζει συγκεκριμένες καταλήψεις και να απαλοίφει τα εξεγερσιακά τους στοιχεία εκεί όπου υπάρχουν. Εξωραϊζει με τον χειρότερο τρόπο τις “εστίες ανομίας” βαφτίζοντάς τες στην κολυμπήθρα των “πολιτιστικών κέντρων”. Έτσι πειθαρχεί στην κυρίαρχη εντολή να αγκαλιάζει το “στάρι” και να αφήνει την “ήρα” ακάλυπτη. Όμως, όπως γράφεται και στο κείμενο οι καταλήψεις έχουν περιεχόμενο και δεν χρειάζονται να τους το δίνουν οι άλλοι -πάντα ψηφοθήρες- καλοθελητάδες…

    • μίλησα για επικοινωνιακή στοχοποίηση, όχι για ποινική, της οποίας το προνόμιο αναμφίβολα έχει ο α/α χώρος. Η επικοινωνιακή στοχοποίηση της αριστεράς έγινε στο επίπεδο που εσείς ονομάζετε “στημένη ατζέντα του κεντρικού πολιτικού σκηνικού”, είχε στόχο τη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας και εκτιμώ ότι η τακτική αυτή τους βγαίνει αρκετά καλά από την πλευρά τους, ειδικά όταν συμβαίνουν γεγονότα όπως το σημερινό στο The Mall.
      Δεν είμαι ούτε εγώ οπαδός μιας και μάλιστα της κυρίαρχης αφήγησης, ωστόσο δεν μπορώ να αγνοώ τον ηγεμονικό ρόλο της. Νομίζω ότι θα τα πάμε καλύτερα αν διαχωρίσουμε κάπως την κοινωνικοπολιτική ανάλυσή μας (στην οποία θεωρώ ότι το σινιάλο ξεχωρίζει από άλλες καταλήψεις, χωρίς να συμφωνώ πάντοτε και σε όλα) από τις προταγματικές ψυχολογικές ενέσεις περί του πόσο γαμάτοι είμαστε εμείς και πόσο σάπιοι είναι οι άλλοι. Καλώς ή κακώς, οποιοδήποτε μέλλον δε θα εξαρτηθεί μόνον από τους “εξεγερμένους”, αλλά κι από άλλο κόσμο. Κι η ανυπομονησία δεν είναι πάντοτε καλός σύμβουλος.

  • Eίναι δεδομένο ότι υπάρχει μια εγγενής αντιπαλότητα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που αναπαράγεται μέσα στην ίδια τη φύση της αστικής δημοκρατίας. Ολα τα συμβάντα προβάλλονται πάνω σε αυτή την αντιπαλότητα… αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καταργούμε την αυταξία των συμβάντων. Ένα ζήτημα είναι να σταθούμε στους παραδοσιακούς χειρισμούς των ενδοκυριαρχικών αντιθέσεων. Ένα άλλο -κι αυτό πραγματεύεται το κείμενο- είναι να δούμε τον τρόπο με τον οποίο οι κυριαρχικοί κώδικες (ο Σύριζα, όπως κι όλα τα κοινοβουλευτικά σπαράγματα, έχει ορκιστεί πίστη στους νόμους και τα διατάγματα του Κράτους) δευθετούν το Συμβάν που στο προκείμενο είναι η Πραγματική επίθεση σε πολιτικούς χώρους με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
    Τα συγκεκριμένα λοιπόν αυτά χαρακτηριστικά αλλοιώνονται από κάθε συνιστώσα της κυριαρχίας για να κριθούν με τα μέτρα της αστικής νομιμότητας.
    Ο Σύριζα -δεδηλωμένα εξ ιδίων στομάτων- δεν είναι τίποτε άλλο από μια σοσιαλδημοκρατική εκδοχή διαχείρισης του καπιταλισμού. Δεν θα κάτσουμε να κάνουμε μια ψυχογεωγραφική προσέγγιση των “μελών” του αλλά υπάρχει σίγουρα μια ψευδαίσθηση που έχει να κάνει με τα πρόσωπα και μια “γοητευτική” επίκληση της ελληνικής ιδιοτυπίας (γοητεία που άσκησε εν πολλοίς και ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981 με αποτέλεσμα να αποσπάσει την εκεχειρία όλων των αριστερών κομμάτων ακόμη και την δίχρονη παύση των όπλων της 17Ν). Η ιστορία όμως είναι πολύ πεισματάρα και είναι εκεί για να μας υπενθυμίσει τί είναι η σοσιαλδημοκρατία, πόσο αίμα ριζοσπαστών έχει κοστίσει και πόσες προσδοκίες αφελών διέλυσε εν μία νυκτί…
    Όχι. Δεν είμαστε ούτε ψώνια ούτε επηρμένοι. Έχουμε περισσότερη ευφυία από αυτήν που μπορεί να χωνέψει η φτηνή ματαιοδοξία. Θέλουμε να αναλύουμε τον Εχθρό, να τον αναγνωρίζουμε με σαφήνεια και να χτυπάμε αλύπητα τις ρηγματώσεις του. Τώρα ο…άλλος κόσμος. βέβαια. τί θα κάνει είναι άγνωστο. Μπορεί και να περιμένει τον “άλλο κόσμο” ή και να κάνει τα δικά του όπως τον Οκτώβρη του 1917 που ανάγκασε τους μπολσεβίκους να γυρίσουν άρον άρον στη Μόσχα από τας Ευρώπας όπου και διαλαλούσαν ότι η Ρωσία θα ήταν για πολλά χρόνια χαμένη υπόθεση.
    Πάντως, αφελείς δεν είμαστε. Και επιπλέον, είμαστε γνώστες του αφορισμού του Κάφκα: “δεν υπάρχει μεγαλύτερο ανθρώπινο λάθος από την ανυπομονησία”.

  • Θα ήθελα πολύ να διαβάσω την προσωπική σας άποψη πάνω στο θέμα “παλεύω την καταστολή με μολότοφ τη μέρα της απεργίας – όχι όμως όταν επιτίθενται στην κατάληψη”.
    Ποια η χρησιμότητα στις απεργίες; Τί αποτέλεσμα -θετικό ή αρνητικό- κρίνεις/τε ότι φέρανε ως τώρα οι μολότοφ τις μέρες των απεργιών; Γιατί δε χρησιμοποιούνται σε ευρεία κλίμακα τώρα που επιτίθενται στα κύτταρα του κόσμου που θέλετε να δημιουργήσετε

  • αν δεν είσαι ανεκδιήγητο παπαγαλάκι της ασφάλειας… τότε είσαι ηλίθιος.

  • Δεδομένου του ότι (για τους ανυποψίαστους) ο συγκεκριμένος σχολιαστής με ψευδώνυμο “Felix Jerzinski” *, έχει προ πολλού παραδόσει στο παρόν ιστολόγιο τα εκ του περισσού κομμουνιστικά του διαπιστευτήρια, με κατάπτυστα, ακατάληπτα, ανερμάστιστα, εμμονικά εμπαθή και αντιαναρχικά σχόλια, δεν θα πρέπει από τη μία να αμφισβητούμε την ηλιθιότητά του (έχει δώσει σκληρό και συνεπή αγώνα για να μας την επιδείξει ο άνθρωπος) και από την άλλη δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε την τελευταία ως ακίνδυνη.

    Μια που μιλάμε για ασφαλεία: ο Felix Dzerzhinsky είναι υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο, μετρ της ρουφιανιάς, της κρατικής ασφάλειας, του αυταρχισμού,των εκτελέσεων και των βασανιστηρίων (άνευ δίκης κατά τα κομμουνιστικά ήθη της πρώτης περιόδου της Σοβιετικής Ένωσης, πριν αρχίσουν οι περιβόητες σταλινικές δίκες που έδωσαν στο αστικό δίκαιο μία νέα πνοή και ένα ασύλληπτα συγγενικό τους παράδειγμα προς μίμιση). Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλια της Τσεκα. Μιλάμε για ήθος λίγο πιο κάτω κι από τους βόθρους δλδ. Αυτές είναι οι αξιακές καταβολές και ηθική φτήνια του εν λόγω σχολιαστή, που όλως τυχαίως μπαίνει και προβοκάρει ένα αντιεξουσιαστικό ιστολόγιο χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο όνομα (ελαφρώς αναγραμματισμένο).

    Είναι παπαγαλάκι λοιπόν της ασφαλείας, απλά όχι της ΕΛ.ΑΣ…

    Γεια σου λοιπόν, κυρ αστυνόμε, κόκκινε βεβαίως βεβαίως…

  • Δεν καταλαβαίνω που τα ειδες ολα αυτα στο σχολιο/ερώτηση μου..

  • Την πρώτη μολότοφ στην ελλάδα την έριξε η ομάδα Φαράκου στην Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας το 1944…
    Έκτοτε αγνοείται το εγχειρίδιο χρήσης του συγκεκριμένου μέσου από το Κόμμα… μαζί με την ευφυΐα σου

  • Αχου ,εχεις και φαντασιώσεις με κόμματα, να υποθέσω το γνωστό που σας αγκάλιασε,
    και μιλάει στο ονομα της αντι εξουσιας απο της βουλης τα έδρανα….
    Το 44 απο οτι εχω ακουσει είχαμε και πόλεμο ,αυτον τον πολεμο που οι
    ιδεολογικοί σας πρόγονοι χαρακτήριζαν πραξικόπημα μεταξυ Αγγλων και ΟΠΛΑ
    Η ερώτηση μου παραμένει ακέραια στην θεση της ,και περιγράφει την απόσταση απο
    την πραγματικότητα (σας) μεχρι τις ανεδαφικές σας ονειρωξεις .
    Μείνατε με τα μεγάλα λογια στο….χερι…….Τωρα καντε ησυχία

  • Άκου βλακέντιε,

    1) Σχολιάζεις πάνω σε μία ανάρτηση που παραθέτει μία μικρη αλλά κατατοπιστικότατη ανάλυση του γιατί το κόμμα αυτό είναι αδύνατον να “αγκαλιάσει” τον α/α χώρο, όπως και κάθε άλλο κόμμα άλλωστε. Πόσο στόκο έχεις στο σφυροδρέπανό σου?

    2) Δεν έχουμε ιδεολογικούς προγόνους το ’44, καθώς υπήρχαμε ως τέτοιοι από το 1800 κι έπειτα. Αυτοί που υπονοοείς είναι δικοί σου πρόγονοι, για τους οποίους θρέφεις τέτοιο μίσος (όπως και κάθε κωματική σου παρέκκλιση) που τους έχεις αποκηρύξει. Αλλά μη μας χρεώνεις και ως απογόνους του χώρου σου, θα μιλάμε για απίστευτη αντιστροφή, χώρια που με πιάνει και μία αναγούλα.

    3) Οι “ονειρώξεις” μας, τις οποίες δεν δείχνεις να καταλαβαίνεις ούτε στο ελάχιστο, βρίσκονται στο επίκεντρο της κρατικής καταστολής, είτε επί καπιταλισμού (σε οιαδήποτε μορφή του) είτε επί υπαρκτού σοσιαλισμού. Τιμή μας και καμάρι μας και επιβεβαίωση της αντιεξουσιαστικής μας ρότας. Εσύ τράβα μάζεψε κανά ψηφαλάκι τη στιγμή που η εργατιά ματώνει, κι άσε όσους αγωνίζονται να αναγνωρίζουν κατά χιλιάδες τις “ονειρώξεις” μας.

    4) Όπως βλέπεις, ησυχία δεν έχουμε και ούτε και προβλέπεται. Τον δικό σας βαθύ ύπνο έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να διακόψει ούτε ο μεγαλύτερος σεισμός. Οπότε, μην ενοχλείσαι από εμάς, συνέχισε στο κώμα σου, άσε μας ήσυχους και πάνω από όλα μη μας συμβουλεύεις το ίδιο πράγμα που μας προστάζει η κυβέρνηση και οι φασίστες: να κάνουμε ησυχία. Εκτίθεσαι, κόκκινε μπάτσε.

    5) Να φανταστώ ότι μετά το τελευταίο σου σχόλιο, η ηλίθια απορία σου “Δεν καταλαβαίνω που τα ειδες ολα αυτα στο σχολιο/ερώτηση μου” δεν χρίζει απάντησης. Απάντησες μόνο σου. Μιλάμε για τέτοιο μυαλό ξουράφι…

  • Δεν σε προτρέπω να κανεις ησυχία ,απο μονος σου την κανεις……απλα σου λεω πως στις “καλες” μερες
    εκανες κολπα και τωρα κανεις, και θα κανεις τουμπεκί…η” πορείες “κηδείες” σαν του κκε, ψάχνοντας για
    καλη ηχητική κατω απο γέφυρες… να φωνάζεις ζητω..Μαζι με αριστερους που καπελώνεις( και
    αναφέρεσαι απαξιωτικά πολλες φορες ) μια και δεν ηταν ολοι του “χωρου” σου…..
    Πολιτικα αν θες την γνωμη μου ,ειναι ποιο ώριμο αυτο…. ,αφου νόημα δεν εχει να λες πράγματα που δεν
    τα μπορείς, συν την ευθύνη για τους αλλους,, και σε μια τελικη να τρως χαστουκιά και να καθηλώνεσαι
    “αξιοπρεπώς”…..Και δεν σου βαζω, πόσο εύκολα σε χρησιμοποίησε το κρατος για τους δικούς του λογους..
    ποσο χειραγώγησημος εισαι δηλαδή….,σε αυτο το σημείο βαζω τις “ονειρωξεις”….

    Οσο για την ευφυΐα μου δεν ειναι κατι που με βασανίζει ,μπορεί να ειναι μεγαλη,, μικρη η” και καθόλου,για την
    δικια σου να προσέχεις,, γιατι φυσικα και δεν ειναι δυνατόν ενα τετοιο “κομμα” να εκφράσει τον α/α χωρο
    αυτος ειναι και ο λογος που το ανέφερα ,πρόκειται για μια φαρσα που αλλοι συμμετέχουν ακούσια,, καποιοι
    αλλοι με την θέληση τους..και καποιοι τρίτοι γελάνε…με τις ανακολουθίες και τα αδιέξοδα
    Οσο για το σχολιο μου που λες κυριε έξυπνε , με προκάλεσες… Και μετα εγω συνέχισα ..σε ποιο αξιοπρεπές ύφος
    ειναι η αλήθεια…
    Ειναι κρίμα για το υψηλό i.q sou. να μην μπορείς να βρεις που μπαίνει το αλογο και που το καρο…

    Τον Τζερζινσκι ,τον εβαλα ως αντιδιαστολή του Νετσαγιεφ.,ετσι για να ευθυμησουμε…….μια και μιλησες για
    βόθρους και ‘καθαρες” επαναστάσεις…

  • Μη μιλάς για IQ, μάσα καμια τσίχλα…

    Αν “ησυχία” είναι η αποφασιστική ανακατάληψη ενός κτηρίου πάνω στο οποίο η εξουσία συμβόλιζε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το μήνυμα μίας αδιάλλακτης και κάθετης “νομιμότητας”… Αν “ησυχία” είναι η κατάληψη των κεντρικών γραφείων κυβερνητικού κόμματος, οι πορείες χιλιάδων κόσμου σε ΓΑΔΑ και Δικαστήρια, η ενδυνάμωση της αλληλεγγύης με όρους και μεγέθη ικανά να θέσουν ένα σοβαρό ανάχωμα στην κατασταλτική μανία… Αν “ησυχία” είναι οι αμέτρητες κινήσεις αλληλεγγύης σε καθεστώς ακροδεξιάς έπαρσης… Μάλλον πιωμένος είσαι εδώ και ένα μήνα.

    Το ότι θεωρείς ότι ο α/α χώρος προτάσσει ότι σε κάθε κίνησή σου πρέπει να ρίχνεις και 20 μολότωφ είναι πρόβλημα της δικής σου πολιτικής φτώχειας, όχι του α/α χώρου. Το να τον εγκαλείς ότι δεν συγκρούστηκε προκειμένου να ικανοποιηθεί η δική σου πολιτική μυωπία είναι και πάλι δικό σου πρόβλημα και του κώματός σου. Το να περιγράφεις μία πορεία άνω των 10,000 αλληλέγγυων στο κέντρο της Αθήνας σε περίοδο κατασταλτικής έξαρσης ως τα “ζήτω” κάτω από τη γέφυρα ή το να διασπάς τους αλληλέγγυους μεταξύ τους περιγράφει το πόσο ξιπασμένη είναι η πολιτική που υπηρετείς. Ποιός καπέλωσε ποιόν και πότε? Ποιος έκρυψε την παρουσία αριστερών και γιατί να το κάνει αυτό? Ξανά αντιστρέφεις το επίδικο: το θέμα δεν είναι ποιοί αριστεροί ήταν στην πορεία αλληλεγγύης, αλλά ποιοί δεν ήταν. Για σένα άστο, ξέρω, είμεθα πράχτορες, που να ρθεις!

    Ως κομμάτι του κράτους κάτι ξέρεις από πολιτική υπεραξία και εκμετάλλευση μεγάλων κοινωνικών γεγονότων. Και πάλι όμως είσαι αλλού για αλλού: ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ! Μας εγκαλείς για αυτό που εντοπίζουμε, αποσημειολογούμε και αποδομούμε? Πόση γελοιότητα χωράει ο λόγος σου ακόμα ρε καρντάση κόκκινε μπάτσε?

    Κι όσο για το δήθεν “χιουμοριστικό” ψευδώνυμό σου: Ο Τζερζίνσκι στην καλύτερη είναι ένας στυγνός και επαγγελματίας δολοφόνος εκατοντάδων χιλιάδων κόσμου της εργατικής τάξης που υποτίθεται ότι προστάτευε. Ο Νετσάγιεφ στην χειρότερη είναι ένας επαρμένος ηλίθιος που νόμιζε ότι έκανε επανάσταση και επίσης στη χειρότερη το πολύ να σκότωσε έναν φοιτητή. Βλέπεις καμία αντιστοιχία για να ευθυμήσω κι εγώ? Χώρια που θα ‘θελα να μάθω πώς διάολο σου ‘ρθε ο νετσάγιεφ στο νου σου… Πολύ “Βημα” διαβάζεις… Και επηρεάζει το χιούμορ σου…

    Υ.γ: Δε μίλησα για καθαρές ούτε βρώμικες επανάστασεις (καλά αλήθεια την ανάρτηση δεν τη διαβάζεις, το διάλογο μας ούτε?). Για τον βούρκο του ήθους του φελιξ μίλησα.
    Υ.γ2: Μην μπερδεύεις το ήθος με την επανάσταση, έτσι κι αλλιώς η ιδεολογία σου τα έχει διαχωρίσει άπαξ δια παντός…

    Γεια σου και χαρά σου και πάλι κόκκινε μπάτσε! Ελπίζω να ευθυμείς και με το δικό μου “χιούμορ”.

  • Τα περί μπάτσων τα ακουω βερεσέ ,δεν με ξερεις δεν σε ξερω (προσωπικά)
    οποτε κανεις κατι παρόμοιο με αυτο που κατηγορείς,έμενα (έξυπνε) και σου προτείνω
    να παίξεις με το τρενάκι σου.παρα με την σαρκοβόρα Αυρα…
    Εκτως εαν δεν μιλας προσωπικά, οπότε ειναι αλλη συζήτηση,,,,στην οποια σου
    ανταποδίδω τοτε το μπάστε με το προβοκάτορας ,ισχύουν και τα δυο,το ιδιο,…,Ακομα
    για να ξερεις δεν βαζω ολους τους α/α στο ιδιο τσουβάλι ….Ομως σε αυτον το χωρο
    που μοιάζει σουρωτήρι ,ειναι δικο σου θεμα και πρόβλημα για να τακτοποιηθεί και
    οχι δικο μου,κατάλαβες..?
    Εγω μιλω για το σινιάλο ,γιατι εδω έγραψα σχολιο..Αυτο ειναι ποιο κοντα στην δικη σου λογική,
    που φαίνεται ισχύει μονο για τον ευτο σου(οπως και αλλα)…Να στο πω ποιο απλα διοτι εισαι
    εξυπνος και μπορει να μην το πιάσεις..δηλ.Θες να σε κρινουν γιαυτα που κανεις και λες αλλα δεν
    εχεις κανένα προ(βλημα) να γενικεύεις,,, και μαλιστα αβασάνιστα ,φεύγοντας απο
    την πραγματικότητα…..Για εμένα εισαι καγκουρας ,εκει αρχιζει και τελειώνει ο λογος
    που μπήκα εδω….
    Τωρα αν θες να πούμε για τους Ρώσους αναρχικούς της συγκεκριμένης ιστορικης στιγμής
    εχουμε να πουμε πολλα και γνωστά….οπότε δεν θα μαθει κανεις μας κατι καινούργιο..για τον
    μισανθρωπισμό τους ,συν πως ο συγκεκριμένος ηταν και απατεώνας
    Τωρα για τον διχασμό που μου προσάπτεις ,σου απαντώ με κατι πρόχειρο….http://sinialo.espiv.net/?p=9847..

    και επανέρχομαι στο βασικό που η πολυ εξυπνάδα σου δεν σε αφησε να διακρίνεις..Δεν λεω
    πως πρεπει η” νομίζω πως η απάντηση και πρακτική ειναι παντα τα μπουκάλια(sic) λεω πως
    χωρις την παρουσία των συγκροτημένων αριστερων μπλοκ δεν εχεις την δυνατότητα να το κανεις,
    “εξεγείρεσαι” στην πλατη αλλων και πως οι καταλήψεις(που δεν με ενοχλούν παρότι ειναι μικροαστικής
    νοοτροπίας{2sic} ) και αλλες δράσεις ,έγιναν με την ανοχη και δεν ηταν κατακτήσεις….. οπως
    ειναι φυσικό απο τους συσχετισμούς και φανηκε….Αυτα λεω…
    Oσο για το αν γελάω ,,,Η αλήθεια ειναι πως ψιλο/χαμογελώ οχι ομως με το χιούμορ σου ,που θελει δουλεία ακομη…
    Σίγουρα εχω περισσότερο….

  • Το ψευδώνυμο που διάλεξες κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορεί να είναι,όσο ηλίθια κι αν επικαλείσαι χιούμορ.
    Αν θεωρείς σουρωτήρι την οριζόντια οργάνωση που εκτίθεται χλευάζοντας τους μεσσιανισμούς,τότε ναι,είναι θέμα του α/α χώρου το τι θα κάνει με τις αδυναμίες και τις προβληματικές του.Για σένα αποφασίζει η κ.ε. του Περισσού.
    Τα περι διχασμού αφορούν εσένα και το κώμα σου εδώ και πάνω απο μια εκατονταετία.Μας κοτσάρισες “πρόχειρα” (ούτε εσένα δεν πείθει),ένα λίνκ του οποίου το σχόλιο δεν έκανες καν τον κόπο να διαβάσεις…
    Και για τα καπελώματα να θυμηθούμε ρε σκουλίκι πόσες εσωτερικές εκκαθαρίσεις έκανε το κώμα σου;πόσους αγώνες έχει ξεπουλήσει για λίγη “δουλειά και προκοπή”;πόσες χιλιάδες πέθαναν εξαπατημένοι κάτω απο τα λάβαρά του για να μένουν αλώβητα τα ιερατεία;
    Μικροαστικές οι καταλήψεις…γι΄αυτό χτυπιούνται απο τους κατασταλτικούς και ιδεολογικούς μηχανισμούς της ακροδεξιάς κυβέρνησης;γι΄αυτό δέχονται επιθέσεις στα σκοτάδια απο τα θρασύδειλα χαμερπή φασιστάκια;και με την ανοχή τίνος σταυραητέ μου;μήπως τελικά θέλεις να μας πεις οτι επειδή δεν έχουν καταφέρει να μας ανοίξουν ομαδικούς τάφους,μας ανέχονται;μήπως κάνεις επίκληση της νομιμότητας;Είσαι μπάτσος μέχρι το μεδούλι.
    Μην προσπαθείς…Δεν θα καταφέρεις τίποτα απέναντι σε κάτι που δεν θα κατανοήσεις ποτέ.
    Όση ευφυία κι αν επικαλείσαι,τα γραφόμενά σου θα σε διαψεύδουν…
    Οι σύντροφοι του Σινιάλο έχουν αποδειχτεί υπέρ του δέοντος φιλόξενοι μαζί σου,αλλά πρέπει κι εσυ να καταλάβεις τα όρια της αυτογελοιοποίησης,δεν τα έχεις υπερβεί απλά,δεν υπάρχουν καν στο ταρακουνημένο μυαλό σου.Το κόμπλεξ σου με την ευφυία απο ότι φαίνεται δεν το διέγνωσαν πρώτοι ο “καταληψίας” και ο “κοκκινιά”.Το έχεις ενσωματώσει τόσο που ίσως η μόνη σου διέξοδος να είναι η ψυχανάλυση.Αποτοξίνωση δεν θα σου πρότεινα γιατί η Ιδεολογία σε έχει καταστρέψει και μπορεί να σου έρθει απότομη η επαφή με την πραγματικότητα.
    Φτωχέ βραδύνοα Felix,μοιάζεις πολύ με τον γιαπωνέζικο πειραματικό κινηματογράφο,μόνο που σ΄αυτόν θα βρείς περιεχόμενα…

    • ρε αλανι φελιξ οταν οι φασιστες της χρυσης αυγης προσπαθουσαν να καψουν τη βιλλα αμαλια και το παιδικο στεκι που φιλοξενουσε τα κουμασια των τοπικων εργανωσεων του κομμουνιστικου ΄΄πτωματος΄΄ ελλαδας σπερναν τη φημη πως στην καταληψη της αχαρνων κ χευδεν ειναι πρεζακηδες και τρομοκρατες. τωρα ματα τις επιχειρησεις των μπατσων εχουμε τον προβοκατορα φελιξ να στοχοποιει το σινιαλο με την συνταγη που η νδ εγκαλει τον ψηφους ψηριζα για ενοπλες πρακτικες .

      ”Τα περί μπάτσων τα ακουω βερεσέ ,δεν με ξερεις δεν σε ξερω (προσωπικά)”
      σχεδον 3 χρονια η καταληψη βρισκεται στο ιδιο σημειο, τι λες?

  • Visitor
    Αλλα λογια να αγαπιόμαστε ,δεν ειχα καμια αμφιβολία πως δεν θα έμενε η συζήτηση
    στην θεση της..,αλλα και το απρόοπτο μου αρεσει, και δεν εχω κανένα παράπονο..
    Παρόλα αυτα λες μπουρδες ,ο καθε ενας μπορει να γραψει ενα κατεβατό χωρις να
    το τεκμηριώσει η” να προτάξει ενα σκεπτικό…
    Καλύτερα να αφηνες τους κατάληψη και Κοκκινιά …εισαι λιγος ,οχι σε αυτα που λες μονο,
    (αυτα εχουν μικρο ενδιαφέρον) αλλα κυριος στο τι νομίζεις για τον ευατο σου,,φαίνεται
    απο την πρώτη σου παράγραφο

    Αν εχω η” οχι χιουμορ δεν μπήκα για να γελάσουμε παρέα ,ουτε και με ενδιαφέρει
    η γνωμη σου,, γιαυτο λαθος κατάλαβες, και δεν απολογούμαι για το οτι χρησιμοποίησα
    το φελιξ ,αν ηταν ετσι θα το αλλαζα…Επισης τα Χ.Α εχουν κανει διάφορα ,,δεν σημαίνει
    πως υπάρχουν γεγονότα μονο αν τραβήχτηκαν σε βιντεο…Ομως στην αντιπαράθεση
    με την Χ.Α ειμαι μαζι σου..,,απο εκει και πέρα οι δρόμοι μας χωρίζουν…
    Μην με ρωτήσει τι και πως δεν θα σου απαντήσω…
    Να συνεχίσεις με τις ταινιες νο…
    Jo
    Μου δίνεις την εντύπωση πως με προκαλείς ,αν ναι εισαι βλακας,και σιγουρα οχι
    αυτο που νομίζεις,,..το γιατι θα το καταλάβεις οταν μεγαλώσεις.και να προσέχεις με τα μυαλα που
    κουβαλας γιατι καμια μερα θα πεσεις σε λαθος ανθρώπους,αν λειτουργείς και στην ζωη σου ετσι…
    ..Δεν τα ξερεις ολα..και εχει σημασία ο τρόπος που θα τα μαθεις…Αν…?.
    Οσο για το αν ειναι μικροαστικές ,ειναι διοτι προσπαθούν να λειτουργήσουν η” να φαντασιώθουν
    μια κατάσταση αλλη μέσα στον καπιταλισμό .Αυτο δεν γίνεται,, και αν παρουν διαστάσεις..λεμε αν..
    τοτε πολυ απλα θα τις διαλύσουν ….Ο λογος που επιτίθενται ειναι για τις εντυπώσεις ,για τον
    τσαμπουκά τους αμα; θες και για να δείξουν στους νοικοκυραίους πως υπάρχει ταξη,…
    ο δικος σου ρολος (για το κρατος) ειναι να διεγείρει τα συντηρητικά τους αντανακλαστικά..
    ΥΓ
    Επισκέπτη αφου μας ειπες τι καναμε και τι δεν καναμε ,καλο θα ηταν να μας πεις τι εχει προσφέρει
    ο χωρος σου στους εκμεταλλευόμενους, σε τούτη εδω την χωρα…
    Και επειδή πολυ κουβέντα για τους μπατσους ,με αναγκαζεις να σου πω οτι σε άμεσα κινηματικες
    δρασεις εχουμε περισσότερες απώλειες απο ανθρώπους που λειτουργούν μεσα η” παράλληλα
    απο τις δικες σου γραμμές παρότι απο δαύτους…

    • λοιπον σοφε felix…δωσε μου να καταλαβω γιατι οι καταληψεις, που εναντιωνονται στο θεσμο της ιδιοκτησιας, τα αφεντικα, την εμπορευματοποιηση των παντων μεχρι και των ζωων μας, ειναι μικροαστικες ενω ενα κομμα, που κυνηγαει ψηφαλακια και ονομαζει ρεφορμιστικο το οτιδηποτε δεν κανει το ιδιο και γενικα αφοριζει τους παντες και τα παντα διοτι κατεχει την απολυτη αληθεια του κομμουνισμου, δεν ειναι.
      επισης σοφοτατε μηπως θες να μας πεις πρωτα τη σταση του κλαδικου σωματειου της ταχυδρομικης που εχει το παμε??επειδη ομως σιγουρα δεν θα πεις παρτο απο μενα: στη συνελευση αλληλεγγυης που καλεσαν οι εργαζομενοι αυτο που προσφερε το ταξικο συνδικατο του κομματος ηταν να μας ζαλιζει για να ενταξει τους εργαζομενους στο συνδικατο τους.ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!!οταν υπηρχαν κοινωνικα εγχειρηματα που προτειναν τη διαχυση του λογου των απεργων στην κοινωνια με μικροφωνικες και παρεμβασεις.
      κανε μας λοιπον τη χαρη και αφου δεν μπαινεις εδω και σχολιαζεις επειδη σε ενδιαφερει η γνωμη μας και η κριτικη που γινεται στο κομμα σου, τραβα στις ταξικες σου πορειες, κανε αλυσιδες με μετωπο τους υπολοιπους διαδηλωτες, ζητα κομματικες ταυτοτητες για να επιτρεψεις σε καποιον να μπει στη διαδηλωση σου, και ασε εμας τους μικροαστους να κανουμε πραξη τα λογια μας και να μην περιμενουμε τη αγια εκεινη μερα που θα πεσει ο κομμουνισμος στο κεφαλι μας σαν μαννα εξ’ουρανου…

  • ρε Φελίξ
    σκεφτόμουν τί μπορεί να σε φέρνει στα μέρη μας κι αλήθεια… μόνο κολακευτικές για μας μπορεί να είναι οι επισκέψεις σου. Εξ αντιδιαστολής βέβαια. Ένας υπερασπιστής του Κόμματος (όχι απαραίτητα εντεταλμένος) που αντιλαμβάνεται ότι εδώ “γίνεται δουλειά στη νεολαία” κι έρχεται για να χλευάσει, να απαξιώσει και, τέλος πάντων, να κάνει όλα εκείνα που υπονομεύουν και σαμποτάρουν έναν εναντιωματικό λόγο. Ή μια άλλη ερμηνεία είναι ότι εδώ “γίνεται σοβαρή δουλειά” και θα βρει κάποιες απαντήσεις, έστω και αν το κάνει περιπαικτικά.
    Δεν θέλω να επιμείνω στο ότι μπορεί να είσαι ασφαλίτης γιατί θα χάσω την κολακευτικότητα των επισκέψεών σου και δεν το θέλω. Ας διασκεδάσουμε λοιπόν.
    Ένα ποσοστό ηλιθιότητας είναι αλήθεια ότι σου αναλογεί. Οι ερωτήσεις για τις μολότοφ σε ένα ανοιχτό μέσο δεν θα έπρεπε να απαντηθούν. Είναι δυνατόν αν εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος από την κατάληψη χρησιμοποιούσε ένα μέσο που επισύρει βαριές κατηγορίες στη βάση του αστικού ποινικού κώδικα να καθόταν να συζητάει μεθ’ ομολογίας… τη στρατηγική της εκάστοτε χρήσης; Είσαι λοιπόν ηλίθιος; Ίσως όχι! Σου βρήκα άλλοθι! Μάλλον η δημοκρατικότητα του Κόμματός σου έχει τοξινώσει τα κριτήριά σου και νομίζεις ότι ζούμε σε μια ανοιχτή κι ελεύθερη κοινωνία.
    Όπως και να’ χει είμαστε εκτεθειμένοι σε μια κατάληψη και μας ζητάς να τοποθετηθούμε επί των μολότοφ ενώ το Κόμμα σου είναι μέσα στο Κυνοβούλιο (!) και δεν τολμάει να μιλήσει για οποιαδήποτε επανάσταση όπου θα σπάσει έστω κι ένα τζάμι (!!!) για να μην ξυπνήσει την αρνησικυρία του μικροαστικού χυλού. Κάνε μας τη χάρη λοιπόν με τις εξυπνάδες…
    Το σκεπτικό σου για τις καταλήψεις είναι δυστυχώς και πάλι επιβαρυντικό για την ευφυία σου. Γράφει η Αυτού Μεγαλειότης σου για τις καταλήψεις:
    “Οσο για το αν ειναι μικροαστικές ,ειναι διοτι προσπαθούν να λειτουργήσουν η» να φαντασιώθουν μια κατάσταση αλλη μέσα στον καπιταλισμό .Αυτο δεν γίνεται,, και αν παρουν διαστάσεις..λεμε αν..
    τοτε πολυ απλα θα τις διαλύσουν ….Ο λογος που επιτίθενται ειναι για τις εντυπώσεις ,για τον τσαμπουκά τους αμα; θες και για να δείξουν στους νοικοκυραίους πως υπάρχει ταξη,…ο δικος σου ρολος (για το κρατος) ειναι να διεγείρει τα συντηρητικά τους αντανακλαστικά..”
    Πέρα από το ότι το Κόμμα σου είναι η επιτομή του μικροαστισμού πες μου γιατί να μην ισχύει για το Κόμμα σου ό,τι ισχυρίζεσαι ότι ισχύει για τις καταλήψεις; Αν πάρει διαστάσεις γιατί να μην το διαλύσει; (π.χ. μεσοπόλεμος) Ο λόγος που σας επιτίθεται η αστυνομία δεν είναι για τις εντυπώσεις; (βλέπε χειροκροτήματα αστυνομικών σε παρελάσεις του ΠΑΜΕ) Απο κει και πέρα σε ό,τι σας αφορά δεν χρειάζεται το κράτος να σας σκεφτει για να διαγείρει τα συντηρητικά αντανακλαστικά χρησιμοποιώντας σας γιατί το Κόμμα σου τα διαγείρει από μόνο του (βλέπε πολιτισμό του καναλιού 902). Πολύ πιο ντροπιαστικό, δε νομίζεις;

    Μήπως θες να αρχίσουμε τώρα παραθέσεις όπου η αστυνομία όχι μόνο βρέθηκε (και βρίσκεται προφανώς) μέσα στις γραμμές σας αλλά μέχρι και στην κεντρική σας επιτροπή (απείρως πιο επικίνδυνο από μια συμπλοκή στο δρόμο τη στιγμή που ελέγχεται η κεντρική σας γραμμή); Μήπως θες να παραθέσουμε παραδείγματα από πορείες όπου ανοίγετε κεφάλια άλλων διαδηλωτών; Πάλι τα ίδια; Έχουμε κάνει εδώ επαναλήψεις επί επαναλήψεων…

    Φελίξ αν σε στείλανε αυτοί… γύρνα στους κομισάριούς σου και πες τους: ας αναλάβει άλλος, κάηκα.

  • To οτι με αποκαλείς μικροαστό δεν μου κανει εντύπωση,άλλωστε ολη την κοινωνία
    ετσι την αποκαλείτε ,οποτε καντε την εξέγερση σας μονοι,και καλη επιτυχία.
    Παρόλα αυτα για τα μεσα “παλης” που εσεις αναγνωρίζεται(και εχουν αποτύχει) εχεις δίκιο ,δεν πρέπει
    να γίνεται δημόσια ,ρητορικά το ανέφερα για να φωτογραφίσω την πραγματικότητα
    και ποση απόσταση έχετε απο αυτην …αλλωστε αυτα τελειώνουν σιγα σιγα,, για να επανέλθουν
    αλλα μονο οργανωμένα και με κίνητρο αλλιώς δεν.. Τι να κάνουμε ετσι κινείται η ιστορια και δεν σε ρωτα….
    Η αυτο διαχειρηζομενη κατάληψη ειναι μια “παντομίμα” το θεμα ειναι να βγει εξω και να γινει κίνημα ,
    οχι αφήστε μας στην ησυχία μας..εδω δίνονται απο δημους κτήρια ,που εσυ μπορεί να το βλεπεις
    σαν “δήλωση” αλλα δίνονται…
    Ομως σε όλα τα
    σαιτ και ειδικά στο διάσημο, λέγονται απείρως χειρότερα και σίγουρα διαβάζονται,κτλ.
    μάλλον συμβαίνει και εδω και στα κινητά και παντού..σε μενα και σε εσενα ..
    Οσο για το κομμα “μου” δεν ειναι μου ,άσχετα πως ειμαι οπαδός του (,καποτε οργανωμένος εκει και αλλου)
    δεν χτυπιέται με τονιδιο τρόπο διοτι κινείται σε πλαισια νομιμότητας,οχι 100% αλλα σε
    ανεκτό βαθμό πιθανόν λογο της ιστοριας του,, και λογο των αμαρτιών του κρατους ,,που θελει να ξεχάσει
    (το κρατος) και ισως για το μέγεθος του…Να μην ξεχνας πως απο εκει προέρχονται και
    οι δικες σου ελευθεριες…

    “Εσυ” ομως εισαι αλλη περίπτωση ,”εσυ” εισαι αυτος που τοσο καιρο έβλεπες τον μέσο πολίτη
    που δεν γεννήθηκε “επαναστάτης” να καλει το κρατος πχ., για τους γνωστούς άγνωστους(απίστευτα
    πράγματα μονο στην Αγγλία)..
    μετα αρχισε η πολίτικη “σου” δράση να ειναι συνώνυμο του κουκουκολοφορισμου ,συνέχισες να
    παραμένεις άνετος .,επίσης τοσα χρόνια το ασυλο ηταν σε απειλή ,εσυ εκει, ακομα
    άνετος ,ξαναμανα πρόκληση της συντηρητικής κοινωνίας , Ε ρε φιλε ηρθε η ωρα να τα βρεις
    μπροστά σου,
    και δεν φταιω εγω ..Τωρα βγαλτα πέρα ,δικα σου λαθη ειναι,που τα έβλεπες να έρχονται…ηρθαν ομως
    για ολους μας εκει ειναι τι θεμα,δεν περιορίστηκαν στους α/α….(που δεν ειναι και ολοι στο ιδιο κλιμα)
    Η δημιουργείς προϋποθέσεις για να προχωρήσεις η” αλλιως εχεις πλακα ……
    Αν δεν κερδίσεις την μαχη της συνείδησης πανω στην κοινωνία, ολα τα αλλα ειναι κουβεντα να γινεται ,οχι
    μονο για να ερθεις κοντα στην νικη αλλα να την διατηρήσεις…
    Οσο για τον πολιτισμό του 902.αυτα πληρώνονται ,θελει φραγκα ,,το επιχείρημα του μεσοπόλεμου ειναι
    βλακώδες (για να είμαστε και στο κλιμα την κουβεντας μας) καταλαβαίνεις γιατι….
    Οι μπατσοι συνδικαλιστές ας χειροκροτάτε οσο θελουν,ομως κανουν και αλλα σε δεύτερο επίπεδο
    που μου βγαίνει λιγο παιδικό να αρχίσουμε αυτα…και να μην ξεχνας πως απευθυνόμαστε
    στον καθημερινό άνθρωπό,,στην θεια σου στον θειο μου κτλ.και οχι σε κανένα πανκη,η”
    σε σε μερικές λιγες χιλιάδες ντούρους επαναστάτες που θελουν να σώσουν τον κοσμο αλλα
    δεν μπορούν τελικα να σώσουν τον εαυτο τους….
    Και επειδή με αλλα εργαλεία βγαζεις διαφορετικά συμπεράσματα,να πετάξω και ενα τσιτάτο για τελος..

    Ο μαρξισμός με τη φράση ταξικό μίσος εννοεί το μίσος ενάντια στους θεσμούς της καπιταλιστικής κοινωνίας και όχι ενάντια στους ανθρώπους που ενσαρκώνουν αυτούς τους θεσμούς. Ο μαρξιστής μισεί τον καπιταλισμό, όχι τους καπιταλιστές, μισεί την αστυνομία και όχι τους αστυνομικούς.
    Έτσι, ο μαρξιστής δε θα επιτεθεί σε έναν αστυνομικό στα καλά καθούμενα, ενώ στη μάχη μπορεί και να τον σκοτώσει. Θα κάνει αυτό που είναι αναγκαίο να κάνει και όχι επειδή έχει μίσος.Τη βία τη χρησιμοποιούν οι μαρξιστές όταν είναι απολύτως απαραίτητη, χωρίς να την αγαπούν.
    ΥΓ
    Μην αρχίσουμε τωρα κουβέντα για ξηλο σε διαδηλωτές η” ανθρώπους μεμονωμένους ,και πολλα αλλα ….
    Χωρις να θελω να σε στεναχωρησω σοβαρέψου……

  • ρ
    Τωρα σε πρόσεξα ,κομματικές ταυτότητες (μιλας για την 20/10) δεν υπάρχουν απο τα
    μεσα της 10ετιας του 80,επίσης την συγκεκριμένη μερα γινότανε ενα γελοιο πανηγύρι,
    οποιος ηθελε έμπαινε εκανε την βολτα του,, απο ολους τους χώρους,μεχρι και δικες σας
    περσονες πέρναγαν…. καλα απο τα πεζοδρόμια όποιος ήθελε…
    Εχετε μαθει καλα την προπαγάνδα και το παραμύθι…Σε παρακαλω αυτα τα χαζα σε άλλον
    Προσπαθώντας να καταλάβω γιατι εγινε αυτο το πραγμα ,περα απο ο πρώτος λογος ηταν
    απλα και μονο επειδή βρεθήκαμε δίπλα(οπως θα γινει εαν ξαναβρεθούμε) και κάποιοι
    κοπανοι εχουν την αμυντική τσιχλα ,εχω καταλήξει και σε ενα αλλο ,πως επειδή
    βρέθηκαν πολλοι αριστεροί (εξαίρω τον σύριζα που ειναι αδιάφορος )
    ο “χωρος” θα απομόνωτανε ακομα περισσότερο απο μια τετοια συνύπαρξη….

    • πρωτα απ’ολα δεν σε ειπαμε εμεις μικροαστο αλλα εσυ αποκαλεσες την καταληψη μας μικροαστικη.ηταν επομενο λοιπον να απαντησω στο ιδιο μηκος κυματος.
      κομματικες ταυτοτητες μπορει να μην ζητα πλεον το κομμα αλλα το face control καλα κρατει…δεν μιλησα για την 20/10 συγκεκριμενα αλλα παρ’ολα αυτα αξιζει να προσεξεις το τι γραφεις:’οποιος ηθελε έμπαινε εκανε την βολτα του,, απο ολους τους χώρους,μεχρι και δικες σας
      περσονες πέρναγαν…. καλα απο τα πεζοδρόμια όποιος ήθελε…’
      ειναι φοβερο να βλεπω ενα τετοιο σχολιο απο εναν ανθρωπο που θελει να λεει οτι παλευει για την ελευθερια οταν την ιδια στιγμη δεν θελει να ειναι στο ιδιο πεζοδρομιο με διαφωνουντες.οσο για τα συμπερασματα δεν το συζητω.καμια αυτοκριτικη φυσικα για τις ευθυνες σας.μας το εχετε ξανααποδειξει.
      παρ’ολα αυτα ξεπερασες πολυ ευκολα το σχολιο μου καθως δεν μπηκες καν στον κοπο να απαντησεις πανω στο κυριο θεμα της ταχυδρομικης αλλα προτιμησες να μιλησεις για τις κομματικες ταυτοτητες…κατι παει στραβα δεν νομιζεις??

  • Αν έλειπε το υπεροπτικό ύφος με εξυπνακίστηκες ατάκες σε προσωπικό επίπεδο καλά θα ήταν. Σίγουρα τρομάζει μια κατάληψη ΚΑΘΕ συστημικό μιας και μπορεί ο καθένας να προσεγγίσει τον Α/Α χώρο και να δει τους ”κουκουλοφόρους προβοκάτορες” και όλη τη συστημική προπαγάνδα. Επίσης σίγουρα ενοχλεί ένα κομμάτι της αριστεράς να τα ΄΄έχει καλά ” με τους αναρχικούς. Το ”έχει καλά ” έχει να κάνει με την συμμετοχή αριστερών σε πορείες/συγκεντρώσεις που καλούν αναρχικοί αντιεξουσιαστές.Τώρα για την ανοχή του κράτους προς τις καταλήψεις δεν νομίζω οτι αξίζει να σχολιαστεί. Θα μπορούσα και γω να ασχοληθώ με τις συμβολικές ”αγωνιστηκές ” (και στο μιλητό με ΜΜΕ) καταλήψεις αλλα δεν θα ασχοληθω. Όποιος έχει διάθεσει να αγωνιστεί χωρίς να περιμένει κάτι απο τον αγώνα του δεν θα έβαζε σε ζυγαριά τις κινήσεις του κράτους με τις κατασταλτικές επιχειρήσεις του σε σχέση με απλούς άοπλους αγωνιζόμενους ανθρώπους για μια κοινωνία με άλλη λογική φτιαγμένη. Οι καταλήψεις ενοχλούν επειδή παράγουν αλληλεγγύη, αντιεμπορευματοποίηση, αντιιεραρχία, συντροφικότητα, αυτοοργάνωση. Είναι ανάχωμα όχι μόνο σε πρακτικό επίπεδο ενάντια στα σχέδια του κράτους (στο όποιο ποσοστό μπορεί η καθεμιά) αλλά είναι ανάχωμα στη λογική οτι ΜΟΝΟ ετσι μπορει να λειτουργησει μια κοινωνια με ιεραρχια κλπ. Εκεί τσινάνε… Περαστικά τους και αλληλεγγύη σε όλους τους χώρους παραγωγής ανθρωπιάς γιατί εντέλει αυτό δεν έχει το κράτος και η εξουσία και αυτό φοβούντε.

  • Τι να σου πω για την ταχυδρομική ,που θες να ξερω, μπορώ να
    φανταστώ βέβαια ,οσο για την ελευθέρια δεν θα την βρούμε στην διαδήλωση διοτι δεν
    ειναι ο ρόλος της αλλα το μέσο ,μαζι με αλλα,,, ο καθε ενας με το δικο του τρόπο…
    Η κατάληψη μοιάζει σε εμενα με απομονωτισμό ,δεν παρεμβαίνει άμεσα και δεν
    ανταποκρίνεται στην κυρίαρχη προπαγάνδα,, που βρίσκεται εξω απο την πόρτα της..
    ΥΓ
    Να διακινδυνεύσω και μια εκτίμηση,, η κριτική προς τα εξω εχει ενα μειονέκτημα ,αυτο
    ειναι πως γίνεται εργαλείο στον αντίπαλο η’ στον “ανταγωνιστή” ,αυτος ειναι και ο λογος
    που όλοι.. μαζι και εσεις… την κάνουμε/τε( αν. ) εσωτερικά…Για παράδειγμα αλλιώς κάνατε
    τον ‘απολογισμο”σας προς τα μεσα ,σε σχέση με την 20/10 και διαφορετικά
    βγαίνετε προς τα εξω…Δεν μιλω μονο για το σινιάλο ,που του αρέσει να προκαλεί…
    Ολα αυτα υποθετικά μια και οπως σου είπα δεν ειμαι σε θεση να γνωρίζω

    ΥΓ
    Ρεντιωτη δεν αντιλαμβανόμαστε με τον ιδιο τρόπο,, αυτο που λες για ζυγαριά και καταστολή…
    ο λογος ειναι πως εχεις ευθύνη για τον κοσμο που κουβαλάς μαζι σου…και τι θες απο αυτον…

    • η ελευθερια δεν ειναι κατι ξεχωρο απο μενα που θα το ανακαλυψω καποτε αλλα ειναι βιωμα.θελω και προσπαθω να ειμαι καθε στιγμη της ζωης μου ελευθερος.απ’οτι φαινεται εχουμε τρομερες ριζικες διαφωνιες…
      για τις καταληψεις τωρα…λες γενικοτητες χωρις να τεκμηριωνεις.σε μια κυριαρχη προπαγανδα που εχει αναγαγει την ατομικη ιδιοκτησια σε υψιστο αγαθο μια καταληψη ειναι εξ’ορισμου κοντρα και αποδεικνυεται αυτο απο την ιδια την πραγματικοτητα αφου δεν ειναι μονο οι αναρχικες καταληψεις που χτυπιουνται αλλα και αλλες οπως η δημοτικη αγορα.δηλαδη χτυπιεται το προταγμα ανεξαρτητα με τα χαρακτηριστικα που μπορει να αποκτησει αργοτερα μια συνελευση.ας μην μιλησουμε και για τα αντιεμπορευματικα χαρακτηριστικα και αλλα.επομενως ατοπο αυτο που λες.
      οσο για τον απολογισμο φαινεται στα κειμενα της καταληψης.
      για τις 20/10 συγκεκριμενα:http://sinialo.espiv.net/?p=2364
      ειναι επιλογη μας η (αυτο)κριτικη να βγαινει προς τα εξω για τον απλο λογο οτι θελουμε απαντηση σε τυχον μαλακιες μας.και δεν το βλεπουμε καθολου ως μειονεκτημα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *