Ματωμένα τα νέα από τη Γάζα: 25 νεκροί και δεκάδες τραυματίες μέσα σε 3 ημέρες

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 13/03/2012
Διεθνή Νέα

προηγούμενη ενημέρωση

για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή από την Παρασκευή


Τελευταίες εξελίξεις (μεταφράσεις από ειδησεογραφικά site):

1. Χθες, Κυριακή, 3 παλαιστίνιοι -μεταξύ των οποίων ένα παιδί- σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων στην περιοχή της Γάζας. Συγκεκριμένα:

Στις 01:20, ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος εκτόξευσε πύραυλο εναντίον ακτιβιστών της οργάνωσης Ταξιαρχίας του Nasser Saladin (το ένοπλο τμήμα της οργάνωσης Popular Resistance Committees), σκοτώνοντας έναν εξ αυτών και τραυματίζοντας βαριά τους υπόλοιπους.

Στις 07:10, ισραηλινό αεροσκάφος εκτόξευσε πύραυλο κατά παλαιστίνιων -στην πλειονότητά τους παιδιά που έπαιζαν κοντά στα σπίτια τους στην πόλη Jabalya βόρεια της Λωρίδας της Γάζας. Ενα παιδί 13 χρονών σκοτώθηκε και τα υπόλοιπα (ένα εξ αυτών 7 χρονών) τραυματίστηκαν.

Στις 08:20, ισραηλινό αεροσκάφος εκτόξευσε πύραυλο εναντίον παλαιστίνιων ακτιβιστών τραυματίζοντάς τους.

Στις 11:45, πύραυλος εκτοξεύθηκε από αεροσκάφος του Ισραήλ σε ιδιωτική αγροτική περιοχή al-Fakhoura βορειοανατολικά της Γάζας. Από την επίθεση σκοτώθηκε ο φύλακας της περιοχής από μύδρους σε όλο του το σώμα και τραυματίστηκαν σοβαρά δύο μέλη της αντίστασης.

2. Σήμερα, Δευτέρα, 8 παλαιστίνιοι -μεταξύ των οποίων ένας πατέρας, η κόρη του και ένα παδί 15 χρονών- σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις. Συγκεκριμένα:

– Ένας πατέρας και η κόρη του σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού της περιοχής Tal Az-Za’tar στο βόρειο τμήμα της Γάζας. Νωρίτερα, ένας 15χρονος μαθητής σκοτώθηκε και έξι ακόμη μαθητές τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος βομβάρδισε το την παιδική χαρά όπου έπαιζαν δίπλα σε πρατήριο βενζίνης στα δυτικά της Γάζας.

– Νωρίτερα, σήμερα, τρεις μαχητές των Ταξιαρχιών Al-Quds (το ένοπλο κομμάτι της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ) σκοτώθηκαν όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε σειρα βομβαρδισμών στη νότια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας. Επίσης, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε ένα ακόμη μέλος της ίδιας οργάνωσης και τραυμάτισε δύο άλλα καθώς και μια περαστική γυναίκα στην περιοχή Al-Qarara.

3. Ένοπλες οργανώσεις της παλαιστινιακής αντίστασης έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων προς τα ισραηλινά εδάφη σε απάντηση των επιχειρήσεων των κατοχικών δυνάμεων. Περίπου 42 πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί από παλαιστινιακές οργανώσεις εναντίον εδαφών του Ισραήλ. Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, πολλοί εξ αυτών έπεσαν 40 χλμ. νότια του Τελ-Αβίβ. Από τις επιθέσεις δεν έχουν υπάρξει νεκροί ενώ έχουν αναφερθεί 3 τραυματίες.

4. Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου δήλωνε στο κοινοβούλιο ότι ο στρατός θα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον των τρομοκρατών στη Γάζα με δύναμη και αποφασιστικότητα. Ακόμη, επισήμανε ότι ο στρατός είναι προετοιμασμένος ώστε να διευρύνει τις επιθέσεις και να τις συνεχίσει για όσο χρειαστεί. Στο πλαί του Ισραήλ, οι Η.Π.Α. και το Συμβούλιο Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών, όπου σε ανακοινώσεις τους καταδίκασαν τις επιθέσεις των παλαιστινιακών οργανώσεων και συνέστησαν στο Ισραήλ αυτοσυγκράτηση δίχως να αναφερθούν στις ισραηλινές επιθέσεις και στους παλαιστίνιους νεκρούς και τραυματίες.

5. Σε σημερινή συνέντευξη τύπου, η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ (αρκετά μέλη της οποίας σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες) ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχτεί καμιά εκεχειρία με το Ισραήλ, όσο οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις συνεχίζουν να σκοτώνουν παλαιστίνιους.

Μες στα ερείπια τριγυρνώ
το αίμα στα μάτια μου
τα φίδια στις βαλίτσες μου
στρώνω ένα πλούσιο τραπέζι
κάτω απ’ τον ουρανό μιας γέφυρας
χαράζω τις προκλήσεις μου με κόκκαλα
και υπογράφω με σκορπιούς
με το ταχυδρομείο της σφαγής καλώ τους κάτοικους
χίλιων νεκροταφείων σε τραπέζι.

του παλαιστίνιου ποιητή Σαμίχ Αλ Κάσεμ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *