Γάζα: 15 νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες τις τελευταίες 24 ώρες

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 11/03/2012
Διεθνή Νέα

Από το απόγευμα τις Παρασκευής, βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτική επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας. Με πρόφαση τον εντοπισμό ένοπλων παλαιστίνιων ανταρτών, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός πραγματοποιεί συνεχείς βομβαρδισμούς (από αέρος) στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, μέχρι στιγμής, 15 παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί ενώ περισσότεροι από 30 είναι σοβαρά τραυματισμένοι. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ακτιβιστές και μέλη οργανώσεων αντίστασης στην ισραηλινή κατοχή, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ένα 12χρονος μαθητής.

Σε απάντηση των επιθέσεων των τελευταίων ημερών, «παλαιστινιακές οργανώσεις εκτόξευσαν αυτοσχέδιους πυραύλους προς ισραηλινά εδάφη στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας δίχως να αναφέρονται περιπτώσεις τραυματιών ή νεκρών».

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, «κατά τη διάρκεια των χθεσινών τελετών ταφής των νεκρών παλαιστίνιων, ισραηλινοί στρατιώτες που βρίσκονται εγκατεστημένοι στην περιοχή Ash-Shuhada’ Graveyard στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί παλαιστίνιοι».

Και οι κάνες των όπλων συνεχίζουν να διψάνε για ανθρώπινο αίμα, στην μεγαλύτερη ανθρώπινη φυλακή του κόσμου, στη διαδρομή του «περιούσιου λαού» του Ισραήλ προς την αυτοπραγμάτωσή του.

Σφίξτε μου τα σχοινιά
απογορέψτε μου και τα τετράδια και τα τσιγάρα,
κλείστε το στόμα μου με χώμα.
Το τραγούδι είναι το αίμα της καρδιάς
τ’ αλάτι του ψωμιού
το νερό του ματιού.
Γράφεται με τα νύχια, το λαρύγγι και τα μάτια…
θα το λέω
στο κρατητήριο
στην τουαλέτα
και στο σταύλο
με χειροπέδες, κάτω από το βούρδουλα
κάτω από τα δεσμά των αλυσίδων.
Πουλιά μυριάδες πάνω στης καρδιάς μου τα κλαδιά
πλάθουνε το μαχόμενο τραγούδι.

του παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούντ Νταρουίς

Σχόλια Ανάρτησης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *