[Τουρκία] 100 συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 22/07/2022
Διεθνή Νέα
⚡Τουρκία χθες. Διαμαρτυρία αριστερών και κομμουνιστικών οργανώσεων για την 7η επέτειο της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης του ISIS στο Σουρούτς της Τουρκίας στις 20/07/2015. Περισσότερες από 100 συλλήψεις σε Κων/πολη, Άγκυρα και Σμύρνη, τραυματισμοί δημοσιογράφων και χρήση πλαστικών σφαιρών από την αστυνομία.
➡Τον Ιούλιο του 2015, το ISIS είχε στοχεύσει φιλειρηνική διαδήλωση αλληλεγγύης στους Κούρδους της Συρίας που υπερασπίζονταν τη γη τους από την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους. Αποτέλεσμα της βοβμιστικής επίθεσης ήταν δεκάδες νεκροί και ακόμα περισσότεροι τραυματίες.
🎯Ανάλογες βομβιστικές επιθέσεις είχαν γίνει εκείνη την εποχή και σε άλλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις, όπως αυτή του Οκτωβρίου του 2015 στην Άγκυρα, όπου και πάλι είχαν στοχοποιηθεί μέλη αριστερών και κομμουνιστικών οργανώσεων, με αποτέλεσμα πάνω από εκατό νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.
➡Τα σημερινά αστυνομικά κράτη φοβούνται το αντιπολεμικό κίνημα γιατί ξέρουν ότι μέσα του κυοφορείται η επιθυμία για ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές!
⚡Δεν θα τους περάσει!
⚡Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους γενναίους διαδηλωτές και διαδηλώτριες στην Τουρκία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *