Τοποθέτηση αγωνιστή κρατούμενου με αφορμή την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 23/02/2024
Κινηματικά Νέα

Χρόνια τώρα είμαστε θεατές σε διαφορά κοινωνικά γεγονότα που ξεπερνάνε τη λογική σχεδόν κάθε ανθρώπινου νου. Δε ξέρω τι να πρωτοαναφέρω αλλά σιγουρά την τελευταία πενταετία είναι τόσα πολλά που σιγουρά κάποια θα ξεχαστούν, όσο κι αν παρακολουθείς-επηρεάζεις την επικαιρότητα. Να μιλήσω για τις τόσες κρατικές δολοφονίες (Σαρμπάνης, Φραγκούλης, Μαθιουδάκης, κ.α), για τα καπιταλιστικά εγκλήματα που δεν αποδίδονται ευθύνες όπως στα Τέμπη ή στον Πειραιά; Για τις καταστροφές στην Θεσσαλία, τον Έβρο, τη Ρόδο κ.α.; Να ζούνε οι συνάνθρωποι μας σε συνθήκες υπό του μηδενός, βιώνοντας ακραία καταστολή των αγώνων στους εργασιακούς χώρους (Μαλαματίνα, Καμίνια κ.α.) ζώντας τη βία του αυξημένου κόστους ζωής, βιώνοντας την σχεδόν πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας και της εκπαίδευσης και ένα σωρό νέα νομοσχέδια που επιβάλλονται από την κυβέρνηση της ΝΔ. Εδώ και χρονιά ζητήματα καθημερινά που επηρεάζουν ποιοτικά τη ζωή μας και για τα οποία χωράει τεράστια ανάλυση για το καθένα, και επιβάλλεται άμεση κοινωνική αντίδραση ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που προκαλεί κοινωνική σηψαιμία.

Ήδη από τις 28/11/23 που έχουν ανεβεί προς δημόσια διαβούλευση οι νέες τροποποιήσεις στον Π.Κ. και Κ.Π.Δ., είμαστε γνώστες για το τι προβλέπει αυτή η νομοθεσία, το δόγμα νομός και τάξη, ρητορική που ιστορικά έχει ρίζες σε φασιστικά-αυταρχικά καθεστώτα. Έτσι και αλλιώς, πάντα υπήρχε η λογική της καταστολής και πειθάρχησης ως κυρίαρχος στόχος της φιλελεύθερης ακροδεξιάς ατζέντας, πάντα υπήρχαν τεχνάσματα για να μπει κόσμος στη φυλακή με πρακτικές μεθόδευσης όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τσουβαλιάζοντας ανθρώπους σε δικογραφίες.

ΦΥΛΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ

Πρόσφατα εντύπωση κάνει η «πειραματική» καταδίκη στο όνομα του νέου Π.Κ, πριν ψηφιστεί(!), ενός ανθρώπου με παρελθόν στη φυλακή, ο οποίος με το πλημμέλημα της οπλοκατοχής καταδικάστικε χωρίς ανασταλτική ποινή και ξαναγύρισε στη φυλακή. Αυτό αποτελεί όντως ένα πρώτο παράδειγμα για το τι θα ακολουθήσει όταν τελικά ψηφιστεί. Στις αποθήκες των ψυχών, σε κάθε σάπιο κελί και θάλαμο, θα υπάρχει μια θέση για κάθε αγωνιστή\στρια, για κάθε μικροπαραβατικό και κάθε φτωχοδιάβολο, αφού η κυριαρχία του κράτους και του κεφαλαίου είναι εφικτή με την πειθάρχηση του προλεταριάτου. Αγώνες των κρατουμένων που μεταξύ άλλων (όπως και αυτοί ενάντια στον νέο Π.Κ) έχουν ως αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλάκων, δέχονται επίθεση από τη διεύθυνση της φυλακής και το υπουργείο προστασίας του πολίτη. Κάθε φωνή κρατούμενου θέλουν να φιμωθεί όπως έγινε στον Κορυδαλλό τον περασμένο Οκτώβρη με τη βίαιη μεταγωγή από τα ΕΚΑΜ εμένα και άλλων 5 συγκρατουμένων μου, πετώντας μας σε 6 διαφορετικές φυλακές της χωράς. Και οι 6 μας αποτελούσαμε σώμα της επιτροπής αγώνα από την Α’ Πτέρυγα των φυλάκων Κορυδαλλού. Ήδη την παρούσα χρονική στιγμή οι φυλακές του ελληνικού κράτους είναι πλήρεις και αφού το κράτος τα ιδιωτικοποιεί όλα γιατί να μην δημιουργήσει και εδώ ιδιωτικές φυλακές όπως στην Αμερική;

Να μη συνηθίσουμε σαν όρο ζωής τη φυλακή

Να μην ζήσουμε σα δούλοι για ευεργετικές μέρες στα μεροκάματα της φυλακής

Καλή δύναμη

Οριστική αποφυλάκιση της αναρχικής αγωνίστριας Πόλας Ρούπα

Νίκος Ξευγένης, φυλακές Δομοκού

Δ2 ΠΤΕΡΥΓΑ 22\2\24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *