[Θεσσαλονίκη] Άμεση απελευθέρωση του Homayoun Sabetara – 22/4

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 20/04/2024
Κινηματικά Νέα

Άμεση απελευθέρωση του Homayoun Sabetara

Τα κράτη και οι στρατοί είναι οι “διακινητές”, οι βασανιστές και οι δολοφόνοι

Η περίπτωση του Homayoun Sabetara δεν είναι πρωτότυπη για το ελληνικό κράτος και την ελληνική δικαιοσύνη. Ένας μετανάστης κυνηγημένος από το κράτος καταγωγής του, στην περίπτωση μας το Ιράν, που εξαναγκάστηκε να οδηγήσει όχημα από το σημείο αναχώρησης κοντά στα τουρκοελληνικά σύνορα, στο οποίο επέβαιναν επτά επιπλέον άτομα, καταδικάζεται σε μια δίκη παρωδία -χωρίς διερμηνεία, παράτυπα και παράνομα- με την εξαιρετικά βαριά κατηγορία του “διακινητή”. Ο Homayoun Sabetara καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη και έχει ήδη εκτίσει, άδικα, τα 2,5.

Με την ίδια κατηγορία, και με τον ίδιο, συνοπτικό και βάναυσο, τρόπο απονομής “δικαιοσύνης” στις ελληνικές φυλακές βρίσκονται χιλιάδες ακόμη μετανάστες. Την ίδια στιγμή που το ελληνικό λιμενικό συνεργάζεται ανοιχτά με τους δουλεμπόρους της Λιβύης, που πνίγει εν ψυχρώ χιλιάδες μετανάστ(ρι)ες σε όλο το μήκος των συνόρων, που δολοφονεί στον Έβρο, όσοι και όσες διαφύγουν της δολοφονικής του πολιτικής, αν τυχόν βρίσκονται στο τιμόνι οποιουδήποτε οχήματος κατηγορούνται για διακίνηση. Δεν είναι τυχαίο πως υπάρχουν εκατοντάδες κρατούμενοι μετανάστες που φυλακίστηκαν γιατί “διακινούσαν” την ίδια τους την οικογένεια. Ακόμα και στο ναυάγιο της Πύλου, τον Ιούνιο του 2023, 9 μετανάστες θεωρούνται υπεύθυνοι για το τραγικό ναυάγιο που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, ενώ όλες και όλοι γνωρίζουμε πως δολοφονήθηκαν από το ελληνικό λιμενικό. Οι πολιτικές των επαναπροωθήσεων, των δολοφονιών στα σύνορα, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των φυλακών είναι κομμάτι του κοινωνικού πολέμου μεταξύ του δίπτυχου κράτος -κεφάλαιο και του σύγχρονου προλεταριάτου και για αυτές είναι συνένοχο όλο το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου (πασοκ συριζα νδ).

Η φυλάκιση του Homayoun Sabetara, όπως και των χιλιάδων παρόμοιων περιστατικών, πρέπει να σταματήσει τώρα

Ντόπιες και μετανάστριες να γκρεμίσουμε κέντρα κράτησης και φυλακές Καλούμε συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα 22/4, 9 πμ, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Ανάρες, Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *