[Χαλκίδα] Συγκέντρωση από την ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ Β.ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 16/09/2021
Κινηματικά Νέα
Όπως λέει ο λαός μας «το θαύμα κρατάει λίγες μέρες»… Έτσι και με την πράξη ορισμού αναδόχου αποκατάστασης που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες που είχαμε από την πρώτη στιγμή για το καθεστώς των αναδόχων.
Τι φαίνεται λοιπόν:
1. Δεν ξεκινάει κανένα έργο αν δε βρεθεί ανάδοχος. Αυτή τη στιγμή μόνο για τη μελέτη της Λίμνης υπάρχει ενδιαφέρον ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται στα αζήτητα μέχρι να του έρθει κανενός ομίλου να «φιλοτιμηθεί». Βέβαια, το «φιλότιμο» όταν αναφερόμαστε σε ομίλους, δεν είναι τίποτα άλλο από τα σάλια τους που τρέχουν για τις μπίζνες με φούντες που ανοίγουν στις πλάτες μας.
2. Φανταστείτε(!) η εταιρεία ανάδοχος για την ανασύσταση των δασών είναι μια εταιρεία που έχει ξεχερσώσει χιλιάδες στρέμματα δάσους για να στήσει ανεμογεννήτριες!
3. Το καθεστώς της αναδοχής δεν εγγυάται τις εργασιακές σχέσεις, δεν εγγυάται ότι η δουλειά όσων από εμάς δουλέψουν στα έργα θα πληρωθεί. Ήδη από τη συμφωνία που είχαμε κάνει με τον υπουργού Σκρέκα για 6 ευρώ το τρέχον μέτρο έχει υποστεί μείωση στα 4,2 ευρώ το τρέχον μέτρο για τα κορμοδέρματα και η πληρωμή των ασφαλίστρων θα γίνει από τη τσέπη των ρετσινάδων.
4. Οι μελέτες και οι ανάδοχοι, είναι μόνο για τα αντιδιαβρωτικά έργα, δηλαδή για έργα για τη συγκράτηση του εδάφους και των σπόρων. Αυτά τα απαραίτητα έργα για την αποκατάσταση του δάσους, δεν προστατεύουν από τις πλημμύρες. Τα αντιπλημμυρικά έργα σαν πιο ακριβά δεν τα προϋπολογίζουν φαίνεται πως αυτά τους πέφτουν «ακριβά» και οι ζωές μας «φτηνές».
Άρα η σούμα είναι…μεροκάματα πείνας για όσο- όταν και άμα βρίσκουν οι όμιλοι την ευκαιρία να αρπάξουν, ανάδοχοι που προσδοκούν αντισταθμιστικά για τις «χορηγίες» τους και το κυριότερο καμία αντιπλημμυρική προστασία για το λαό της Βόρειας Εύβοιας.
Σε αυτή την προκλητική κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης απαντάμε με δυνάμωμα του αγώνα μας! Καμία εμπιστοσύνη! Καμία αναμονή! Ο χρόνος μετράει αντίστροφα!
Ραντεβού όλοι στην περιφέρεια Στερεάς στη Χαλκίδα
Παρασκευή 17/9 στις 18:00!
Θα είναι μαζί μας σωματεία της Χαλκίδας και οι πλημμυροπαθείς του Ληλαντίου & Ψαχνών! Βουλιάζουμε τον τόπο από τον κόσμο για να μη μας βουλιάξουν με τις πλημμύρες! Κρατική Χρηματοδότηση εδώ και τώρα!
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!
15/9/2021
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ Β.ΕΥΒΟΙΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *