Σύλληψη συντρόφου & Κάλεσμα στα δικαστήρια Ευελπίδων 10/5, 12:00

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 10/05/2022
Κινηματικά Νέα

Το βράδυ της Δευτέρας 9/5, στην περιοχή των Εξαρχείων, ο σύντροφός μας Γ.Δ. βρέθηκε στο στόχαστρο τυχαίου ελέγχου από την ομάδα ΔΕΛΤΑ και συνελήφθη με τις κατηγορίες της απείθειας και της αντίστασης, επειδή δεν δέχτηκε να δώσει στους μπάτσους περισσότερες πληροφορίες για την παρουσία του στην περιοχή και τον τόπο κατοικίας του, αρνούμενος να επιβεβαιώσει την αίσθηση παντοδυναμίας που τρέφουν για τον εαυτό τους οι φρουροί του καθεστώτος.

Η περιοχή των Εξαρχείων βρίσκεται διαχρονικά στο στόχαστρο της κρατικής εποπτείας και καταστολής, ως ένα μητροπολιτικό σημείο συνεύρεσης, επικοινωνίας και αμφισβήτησης της εξουσίας. Μια γειτονιά που συνεχίζει να αποτελεί ένα πεδίο ριζοσπαστικοποίησης και αντίστασης στην κρατική κυριαρχία. Αυτά είναι ακριβώς τα χαρακτηριστικά, που το κράτος επιχειρεί να εξαλείψει. Και για αυτό οι πολυάριθμες δυνάμεις καταστολής επιδίδονται διαρκώς και καθημερινά σε ένα όργιο εξακριβώσεων, προσαγωγών και συλλήψεων στην ευρύτερη περιοχή, με προφανή στόχο να κάμψουν κάθε είδους εστία αντίστασης. Οι κατασταλτικές αυτές πρακτικές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο ανάπλασης της γειτονιάς, που περιλαμβάνει την κατασκευή μετρό στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, την εμπορευματοποίηση και αποστείρωση του λόφου του Στρέφη και την μετατροπή του Πολυτεχνείου σε μουσειακό έκθεμα. Ένα σχέδιο που υπηρετεί μια κεντρική πολιτική επιλογή της μετατροπής του κέντρου της Αθήνας σε τουριστικό θέρετρο.

Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να γίνει αντιληπτή η αύξηση των ελέγχων, των προσαγωγών και συλλήψεων νεολαίων και αγωνιζόμενων ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Γιατί είναι απαραίτητη η καλλιέργεια του φόβου στο κοινωνικό σύνολο για να μπορέσουν να βρουν εφαρμογή οι κρατικές πολιτικές και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Γ.Δ. 

δικαστήρια Ευελπίδων Τρίτη 10/5, 12.00 μ.μ.

συνέλευση αναρχικών ενάντια στα αυτονόητα του κόσμου της εξουσίας

https://athens.indymedia.org/post/1618450/

Σχόλια Ανάρτησης

  • Ο σύντροφος αφέθηκε ελεύθερος και δόθηκε αναβολή για την Παρασκευή 13 Μάη. Οι κατηγορίες όπως απαγγέλθηκαν απ’ τον εισαγγελέα είναι απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και ψευδή κατάθεση (για άρνηση δακτυλοσκοπησης).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *