Συγκέντρωση Ενάντια στις Νέες Απολύσεις στο Documento 15/2 – 6μμ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 09/02/2024
Κινηματικά Νέα

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ !
https://katalipsiesiea.espivblogs.net/kostas-vaxevanis-o-vasilias-ton-apolyseon/

Νέες εκδικητικές απολύσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα μήνα από τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, ενώ συνεχίζεται το κλίμα εργοδοτικής τρομοκρατίας για τους εναπομείναντες συναδέλφους/φισσες. Στόχος του είναι να καταπνίξει τη συνδικαλιστική δράση και τις αντιστάσεις μέσα στο μαγαζί του και να εξαφανίσει τη συναδελφική αλληλεγγύη, ένα σχέδιο που μπήκε σε εφαρμογή από το καλοκαίρι και τώρα περνάει στη φάση της τελικής «εκκαθάρισης» (αναδιάρθρωση ή αναγκαίες περικοπές, όπως βαφτίζονται αυτές οι πρακτικές στη γλώσσα των αφεντικών).

Και αυτά τα περιστατικά είναι δυστυχώς μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Δεν υπάρχει ούτε μία εργοδοτική πρακτική (από αυτές τις οποίες κατά τα άλλα καταγγέλλει στην αριστερή εφημερίδα του) που να μην έχει εφαρμόσει με τον πιο επιθετικό τρόπο ο εκδότης μέσα στο μαγαζί του.

Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν τον τελευταίο μήνα βρίσκονταν στη μαύρη λίστα, ενώ εδώ και μήνες ο Κώστας Βαξεβάνης σκόπευε να τους ξεφορτωθεί. Ο λόγος είναι ότι αντί για τη σιωπή και την εργοδοτική υποταγή, είχαν προτάξει ανοιχτά τη συναδελφική αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση και τη συλλογικοποίηση των αντιστάσεων.

Οι συνάδελφοί μας είναι εργαζόμενοι/ες και όχι «συνέταιροι», «συμμέτοχοι» και «συνεργάτες» του Βαξεβάνη. Δεν υποχρεούνται να συναινέσουν σε περικοπές και απολύσεις, ούτε να μοιραστούν τις μάχες και τους «πολέμους» του εκδότη, ειδικά όταν σηκώνει το γάντι απέναντι σε συναδέλφους τους.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις συναδέλφισσες και τον συνάδελφο που απολύθηκαν,

αλλά και για όλους τους εργαζόμενους/ες που απολύθηκαν με αντίστοιχο τρόπο από τον Κώστα Βαξεβάνη ή αναγκάστηκαν να παραιτηθούν πριν από λίγους μήνες:

την Πέμπτη 15/02 στις 18:00

στα γραφεία του Documento (Κολωνού 12-14)

απαιτώντας την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων και τον τερματισμό της εργοδοτικής τρομοκρατίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *