[Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων] Ασφαλιστικά για το Απολυτήριο Λυκείου!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 25/05/2024
Κινηματικά Νέα

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Ευελπίδων ΔΕΥΤΕΡΑ 27/5/2024, 9:00 π.μ

(ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΑ 3)

Η συναδέλφισα Σ δούλευε στο κατάστημα εστίασης Μοnsieur Barbu στο κουκάκι , από τον Μάιο του 2017 έως και τον Μάιο του 2021 όπου και απολύθηκε. Η εργοδοσία μετά την απόλυση της όχι μόνο δεν κατέβαλε την αποζημίωση απόλυσης της εργαζόμενης , αλλά όφειλε ακόμα δώρα , επιδόματα και νυκτερινές και κυριακάτικες προσαυξήσεις, καθώς τίποτα από τα παραπάνω δεν είχε καταβληθεί όλα αυτά τα 4 χρόνια. Επίσης η συναδέλφισα δούλευε σε ένα καθεστώς υποασφάλιστης εργασίας καθώς δηλώνονταν τα μισά των μισών ενσήμων σε σχέση με την πραγματική της εργασία.

Ύστερα από την προσφυγή της συναδέλφισας μαζί με το ΣΣΜ στην επιθεώρηση εργασίας , ορίστηκε το πρώτο ποινικό δικαστήριο για οφειλές της εργοδοσίας τον Απρίλιο 2023 το οποίο και κερδήθηκε καθώς αναγνωρίστηκαν όλες οι οφειλές. Από πλευράς της η εργοδοσία εκάνε έφεση με το νέο δικαστήριο να ορίζεται τον Απρίλιου του 2024 , όπου και πάλι σε 2ο βαθμο η απόφαση ήταν καταδικαστική για την εργοδοσία και υπέρ της εργαζόμενης.

Η εργοδοσία του Monsier Barbu σε μια εκδικητική κίνηση άνευ προηγουμένου πρότεινε ασφαλιστικά μέτρα για άρση του Πτυχίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της εργαζόμενης. Η συναδέλφισα μητέρα 2 παιδιών , τα 4 αυτά χρόνια που δούλευε στην επιχείρηση, παράλληλα κατάφερε να τελειώσει το πτυχίο δια βίου μάθησης 2ης ευκαιρίας ΚΑΙ Νυκτερινό Σχολείο. Ο εργοδότης ισχυρίζεται ότι λόγω της εργασίας της , ξεπέρασε το όριο απουσιών και προσπαθεί εκδικητικά να ακυρώσει την εγκυρότητα και των δύο απολυτηρίων .

 Πέραν λοιπόν το γεγονός ότι η εν λόγο εργοδοσία  προσπάθησε να φτάσει την κατάσταση μέχρι τέλους ώστε να μην πληρώσει τις οφειλές της συνναδέλφισας (οι οποίες έχουν πλεον αναγνωριστεί από τα ποινικά δικαστήρια) κινήθηκε άκρως εκδικητικά απέναντι της θέλοντας ουσιαστικά να της κάνει κακό με όποιο νομικό τρόπο μπορούσε.

· Καταδικάζουμε την ακραία εκδικητική στάση της εργοδοσίας του Monsieur Barbu

· Στεκόμαστε αλληλέγγυα στην συναδέλφισσα

· Καμία συνδικαλιστική δίωξη , στην τρομοκρατία τους απαντάμε με αυτοργάνωση αλληλεγγύη και αγώνα εντός και ετκός των χώρων εργασίας μας

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *