Ομάδα μελέτης για την τεχνολογία – Κυριακή 11/12 στις 5:30 μ.μ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 08/12/2016
Τοπικά Νέα

Πρώτη συνάντηση της ομάδας μελέτης για την τεχνολογία αυτή την Κυριακή στις 5:30 μ.μ. στο Σινιάλο.

Επικοινωνία/συμμετοχή: sintech@espiv.net

Μετά από δυο χρόνια μαθημάτων αυτομόρφωσης και εργαστηρίων για το Ελεύθερο Λογισμικό, δημιουργούμε φέτος μια πειραματική ομάδα μελέτης με αντικείμενο μια διευρυμένη κριτική προσέγγιση της τεχνολογίας, συνεχίζοντας παράλληλα την πρακτική ενασχόληση με τα ελεύθερα ψηφιακά εργαλεία.

Σχόλια Ανάρτησης

 • Και οι τρεις συλλογικότητες που απαρτίζουν τους “αναρχικούς-ες από τα δυτικά” (σινιάλο, θερσίτης, ρεσάλτο) δεν βγάλατε ούτε 1 κείμενο αλληλεγγύης στις συντρόφισσες-μέλη του Ε.Α. και για την ταλαιπωρία που υπέστησε το παιδάκι. Ντροπή σας lifestyle αναρχικοί των οπισθίων

 • lifestyle αναρχικοί των οπισθίων είναι αυτοί πού τρώνε όλα τα σκατά του αστικού πολιτισμού και χέζουν κείμενα αλληλεγγύης… κι όχι αυτοί που υπερασπίζονται τα ανατρεπτικά προπύργια στις γειτονιές τους. Το τί κάνει κάθε συλλογικότητα είναι υπόθεση μεταξύ αυτών και όσων αγωνίζονται για να καταστρέψουν τον πολιτισμό της εξουσίας, των κάθε είδους αφεντικών, των πολιτικών επιτρόπων, του χυδαίου ανταγωνισμού και της βλακώδους υπεροψίας… (άρα εξαιρείσαι)

 • Και τι σημαινει το οτι δεν βγηκε κειμενο; αν οντως εχεις αυτην την αποψη για τις 3 συλλογικοτητες, απο που πηγαζει αυτη η αποψη και πως κατεληξες σε αυτο το συμπερασμα; πιστευεις οτι ξερεις αρκετα πραγματα και για τις 3 συλλογικοτητες ετσι ωστε να μιλας με τοση ευκολια; ….. Αυτο το “φαινομενο” με τα χυδαια σχολια εχει καταντησει βαρετο.

 • I must say you have high quality content here. Your page should go viral.
  You need initial boost only. How to get it? Search for; Etorofer’s strategies

 • Δεν είμαστε με τα καλά μας. Από που κρίνεις αν εμπλακήκαμε και πώς στις κινήσεις αλληλεγγύης; Από την οθόνη και το πληκτρολόγιο; Μπορεί να ήμασταν στις (πολύ κακής ποιότητας) κεντρικές διαδικασίες. Μπορεί να βρεθήκαμε στον δρόμο σε ανακοινωμένες και μη ανακοινωμένες παρεμβάσεις. Και μπορεί να μην κρίναμε ότι έχει κάποια χρησιμότητα μια ανακοίνωση ενδοχωρικής κατανάλωσης που θα έλεγε τις ίδιες 20 γραμμές που επαναλάμβαν οι περισσότερες. Τη στιγμή μάλιστα που αναδείχθηκαν πολύ σημαντικά ζητήματα από την στάση των κρατικών μηχανισμών και την απεργία πείνας των 3 αγωνιστριών/αγωνιστών του Ε.Α.
  Όπως το πως υπερασπίζεσαι την επιθυμία και επιλογή του Βίκτωρα-Λάμπρου, της Π. Ρούπα και του Ν.Μαζιώτη για τα πρόσωπα με τα οποία θα μείνει ο Βίκτωρας, χωρίς την ίδια στιγμή να υπερασπιστείς τις αντιδραστικές-συντηρητικές αντιλήψεις περί οικογένειας και συγγένειας έναντι της κρατικής εποπτείας, των κρατικών λειτουργών και ιδρυμάτων (πράγμα που έγινε κατά κόρον από κείμενα, συνθήματα και πανό αλληλεγγύης , όχι όμως και από τις/τους απεργούς πείνας)
  Όπως, ότι το κράτος δεν εκδήλωσε μόνο την εκδικητικότητα του απέναντι σε ορκισμένους εχθρούς του αλλά διεκδίκησε για άλλη μια φορά τον καθολικό ελεγκτικό και εποπτικό του ρόλο. Οχι μόνο μέσα από τη διεκδίκηση του μονοπωλίου της βίας αλλά εξίσου από τη διεκδίκηση του μονοπωλίου της απόφασης. Κάτι το οποίο διέσπασε η απεργία πείνας.
  Όπως, επίσης, ότι το καθεστώς δεν εκδήλωσε μόνο την κρατική αλλά και την πατριαρχική του λογική, που δεν αποδέχεται (και θεωρεί παρά φύση) το γεγονός μία γυναίκα-μητέρα-αγωνίστρια να είναι ενεργή στον αντικυριαρχικό αγώνα και πολύ περισσότερο σε οργάνωση αντάρτικου πόλης (η αναφορά προφανώς για την Π. Ρούπα).
  Λίγο περισσότερη σκέψη και λιγότερη φαινομενικότητα και εύκολες-ανέξοδες κρίσεις.

 • Ανατρεπτικά προπύργια υπάρχουν μόνο στην φαντασία σου. Στην πραγματικότητα, πλατιά κοινωνικά στρώματα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, συντάξεις κόβονται, η νεολαία ασφυκτιά και οι αντιστάσεις είναι μηδαμινές. Ο αναρχικός χώρος παρακμάζει, αδυνατεί να καταθέσει μια ρεαλιστική επαναστατική πρόταση στην κοινωνία. Τα σκατά του αστικού πολιτισμού αναπαράγονται μέσα από τις ψευδαισθήσεις ελευθερίας που πουλάνε οι κάθε λογείς “νησίδες”, στα ανόητα event της δήθεν αντιεμπορευματικής κατανάλωσης, στο βόλεμα της “εναλλακτικής ζωής”..

  Προς αναρχο κομμούνι

  Και οι τρεις συλλογικότητες που προανέφερα έχουν site και μπορεί ο καθένας/μια να ανατρέξει στις ανακοινώσεις τους. Η χυδαιότητα ερμηνεύεται υποκειμενικά. Χυδαία για εμένα είναι η γενικότερη πολιτική στάση σας “σύντροφοι”.των δυτικών.

  • Φαίνεται λοιπόν ποιό είναι το πρόβλημά σου: η γενικότερη πολιτική στάση των δυτικών. Αφορμή έψαχνες και τη βρήκες. Θεωρείςλοιπόν ότι οι δυτικοί σύντροφοι τα τελευταία 20 χρόνια στήνουν νησίδες ελευθερίας στις γειτονιές των “πλατιών κοινωνικών στρωμάτων”, στήνουν ανόητα event μιας δήθεν(!) αντιεμπορευματικής κατανάλωσης και βολεύονται στην εναλλακτική ζωή…. Μάλιστα. Και δεν θεωρείς ότι η θέση σου αυτή είναι κι ένας λόγος παρακμής του αναρχικού (σου) χώρου αλλά θεωρείς ότι αυτό που λείπει είναι μια ρεαλιστική επαναστατική πρόταση της οποίας προφανώς είσαι… αν όχι φορέας, τουλάχιστον γνώστης. Οι δυτικοί σύντροφοι λοιπόν έχουν τις συλλογικότητές τους, τους χώρους τους, τις διευθύνσεις τους, τα σάιτ τους (για να κάνεις τις ασκήσεις ναρκισσισμού σου), τις προτάσεις τους, την ιστορία τους και για όλα αυτά κρίνονται. Από σένα; Όχι. Γιατί εσύ είσαι κάτι μικρόψυχα διατεταγμένα μαύρα στίγματα στην οθόνη του υπολογιστή που εγκαλούν έναν “αναρχικό χώρο γιατί αδυνατεί να καταθέσει μια ριζοσπαστική επαναστατική πρόταση”. Είσαι ο ίδιος μια περίπτωση όπου καταργείται κάθε απόπειρα σχετικισμού της χυδαιότητας. Αστικές κολπετούρες. Το χυδαίο ερμηνεύεται αντικειμενικά ή ακυρώνεται ως τέτοιο. Εσύ μπορείς να λες στον εαυτό σου ότι είσαι ξυλοκόπος ενώ είναι εμφανής η έρημος γύρω σου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *