[Σινιάλο] Πρωτομαγιά με την ΣΒΕΟΔ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 02/05/2022
Εκδηλώσεις & ΔράσειςΤοπικά Νέα

Η φετινή πρωτομαγιά εξελίχθηκε μέσα σε μια αμφίσημη συγκυρία. Αφενός μια επίθεση που γίνεται στις εργασιακές σχέσεις και είναι από κάθε άποψη δυσμενής για εργαζόμενους/ες και άνεργες/ους, αφετέρου αδυνατίζει το κρατικό “ιϊκό φορτίο” των πανδημικών μέτρων στην κοινωνική συνείδηση και “αποποινικοποιείται” η εξωστρεφής δράση. Η εργοδοσία μαζί με τον κρατικό μηχανισμό και με αιχμή την Cosco κάνουν ασκήσεις ταξικής αλαζονείας στο λιμάνι του Πειραιά κηρύσσοντας τρεις φορές σε μία μέρα παράνομη την απεργία των εργαζομένων μετά από βαρύ τραυματισμό εργαζόμενου. Η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα, στο προκείμενο, προφανώς και δεν αφορά μέριμνα της ακροδεξιάς κυβέρνησης για τον εργατικό εορτασμό της αλλά ένα κλείσιμο του ματιού στον εκδρομικό μικροαστισμό ενός ακόμη τριήμερου, που με τη σειρά του επιδιώκει να υπονομεύσει την διεκδικητική παρουσία στο δρόμο.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη στην Αθήνα έγιναν καλέσματα το πρωί της Κυριακής 1η Μαίου στα Προπύλαια  από αναρχικές και ελευθεριακές πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες και στο Πεδίο του Άρεως από την Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) στο πλαίσιο διεθνούς απεργίας στο επάγγελμα. Επίσης, έγινε και μοτοπορεία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Cosco που πέρασε από διάφορες γειτονιές του Πειραιά.

Ως Σινιάλο, στη βάση της σχέσης που έχουμε αναπτύξει με την ΣΒΕΟΔ στηρίξαμε τη μεγάλη μοτοπορεία του σωματείου. Από τις 10 το πρωί της Κυριακής στήθηκαν οι υποδομές της συγκέντρωσης και της μετέπειτα πορείας που ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι. Εκατοντάδες δίκυκλα κινήθηκαν μέσω της Ιεράς Οδού προς το Αιγάλεω όπου και έκαναν μια μισάωρη στάση για να μοιραστεί προπαγανδιστικό υλικό, να ενημερωθούν συνάδελφοι που εργάζονταν -είτε από επιλογή είτε από εξαναγκασμό- και να σταλεί επί τόπου ένα αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στην κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στη συνέχεια της πορείας στη Θηβών στο ύψος του Λακιώτη στο Ίλιον, στην πλατεία Μπουρναζίου και, εντέλει, στην κεντρική πλατεία Περιστερίου όπου στήθηκε μικροφωνική και παράλληλα πορεία και παρέμβαση στον πολυσύχναστο δρόμο της Βεάκη.

Η συνέχεια και πάλι στους δρόμους.

 

 

 

 

Η μοτοπορεία της ΣΒΕΟΔ στο Αιγάλεω

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *