[Σινιάλο] Μια ελάχιστη κίνηση ενάντια σε συγκέντρωση νεοφασιστικού μορφώματος

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 18/10/2023
Εκδηλώσεις & ΔράσειςΤοπικά Νέα

Το Σάββατο 14/10 και στις 6μμ είχε καλεστεί συγκέντρωση “αγανακτισμένων πολιτών”από την Πανελλήνια Επιτροπή Συλλαλητηρίων σε σύμπραξη με το…Ινστιτούτο Καταναλωτών στην πλατεία Εσταυρωμένου. Τα περιεχόμενα ήταν διάφορα “ΟΧΙ”, όπως ενάντια στη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα, στην παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και στην ακρίβεια. Ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή δηλαδή, ένας αχταρμάς περιεχομένων που χαρακτηρίζει τον προσχηματικό συνεκτικό χυλό των νεοφασιστικών μορφωμάτων, όπως και το κόμμα “Νίκη” που στην ουσία βρίσκεται πίσω από τους συγκεκριμένους “αγανακτισμένους” με τεκμήριο τούτου το γεγονός της αποκλειστικής σχεδόν συνεισφοράς της σε ομιλητές του μαζέματος.

Η ύφεση των κοινωνικών αντιστάσεων και στην περιοχή μας έχει επιτρέψει την ανενόχλητη εμφάνιση των νεοφασιστικών μορφωμάτων σε κεντρικούς δημόσιους χώρους, γεγονός που δεν θα συνέβαινε μερικά χρόνια πριν. Εντέλει, στην συγκέντρωση συμμετείχαν 100 περίπου άτομα μεγάλης ηλικίας.

Ως κατάληψη Σινιάλο γεμίσαμε την περιοχή του Μετρό και των τριγύρω δρόμων με 4.000 τρικάκια, μερικές ώρες πριν, ως ελάχιστο μήνυμα προς τους “ενδιαφερόμενους” ότι είναι ανεπιθύμητοι.

*ΥΓ1. Κάποια θρασύδειλα υποκείμενα που σκύβουν το κεφάλι τους ολημερίς κι οληνυχτίς στις περιβαλλοντοκτόνες επιλογές των κυρίαρχων ενοχλήθηκαν από τα τρικάκια επικαλούμενοι την…καθαριότητα. Σε μια πόλη πολλαπλώς επιβαρυμένη από τις επιλογές του μεγάλου και του μικρού κεφαλαίου ύψωσαν φωνή “αγανάκτησης” στα τρικάκια της κατάληψης. Ευτυχώς, υπήρξε αντίλογος όχι απαραίτητα από εμάς. Ασκήσεις κοινωνικής αυτορρύθμισης.

*ΥΓ2. Οι υπεύθυνοι του Μετρό έστειλαν την καθαρίστρια του σταθμού να καθαρίσει την πλατεία από τα τρικάκια. Αφενός δεν είναι αρμοδιότητα της καθαρίστριας να καθαρίζει την πλατεία, αφετέρου δεν είχαν δείξει τον ίδιο ζήλο όταν πέταξαν τρικάκια οι “Σπαρτιάτες” πριν λίγες μέρες. Η καθαρίστρια δεν μάζεψε, εντέλει, τίποτα με παρέμβαση κάποιων ρεμβαζόντων στην πλατεία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *