[Σινιάλο] Διήμερο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό 1 & 2/3

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 25/02/2024
Εκδηλώσεις & ΔράσειςΤοπικά Νέα

 

Διήμερο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό 

Παρασκευή 1/3 στις 8μμ προβολή του ντοκιμαντέρ “Η αρχιτεκτονική της βίας” στην κατάληψη Σινιάλο και στη συνέχεια αν προκύψει μπορεί να γίνει μια συζήτηση ή θα ακολουθήσει μια από τις γνωστές Παρασκευές στην κατάληψη

Σάββατο 2/3 στις 12 το μεσημέρι Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον σταθμό μετρό Αιγάλεω

 

Γενοκτονία

Αυτό που γίνεται στην Γάζα είναι μια γενοκτονία. Σκοπός του ισραηλινού κράτους είναι είτε να απωθηθεί εκτός Παλαιστίνης όλος ο παλαιστινιακός λαός, είτε να εξοντωθεί. Όταν μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, στην συντριπτική τους πλειονότητα άμαχο πληθυσμό, δε χωράει καμία αμφιβολία για την μαζική σφαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όταν μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες τραυματισμένους, εκτοπισμένους, φυλακισμένους και αγνοούμενους, όταν μιλάμε για εσκεμμένη απαγόρευση μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας με αποτέλεσμα 2,2 εκ. άνθρωποι να απειλούνται με λιμό στη Λωρίδα της Γάζας, δε χωράει καμία αμφιβολία για τη μαζική εξόντωση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτώβρη αποτέλεσε την αφορμή κι όχι την αιτία για τη γενοκτονία. Η σιγή της Χαμάς τα τελευταία 2 χρόνια, που αποτέλεσε και την προϋπόθεση προκειμένου να προετοιμάσει την επίθεσή του στο Ισραήλ, είχε δυναμώσει ακόμη περισσότερο την κραυγαλέα αυθαιρεσία του κατοχικού στρατού πάνω στον λαό της Παλαιστίνης. Αυτά που γίνονταν αυτά τα 2 χρόνια, επιπλέον όλων των αυτών των τελευταίων δεκαετιών (εκτελέσεις, συλλήψεις, προπηλακισμοί, βασανιστικά σημεία ελέγχου, βαθιά εκμετάλλευση) καθιστώντας τη Γάζα τη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου, ήταν ένας αιματηρός -πολλές φορές- εξευτελισμός, καθημερινές ασκήσεις κατίσχυσης πάνω σε ένα πληθυσμό που, απλώς, στις μέρες μας , επεκτάθηκαν σε εκθετικό βαθμό και σε βαθμό αφανισμού του.

Η σιωπή του Δυτικού Κόσμου δηλώνει, αφενός, μια κυνική αδιαφορία για την μοίρα των Παλαιστινίων και, αφετέρου, μια επιλεκτική «αδυναμία» στο να επιβάλλει οτιδήποτε σε βάρος του κράτους του Ισραήλ. Ο παραδοσιακός ρατσισμός των Ευρωπαίων και των Βορειοαμερικάνων προς τους «οριενταλιστές» Άραβες ερμηνεύει και την ευκολία με την οποία δικαιολογείται και ενισχύεται κάθε φορά μέσα στα χρόνια η θανάσιμη κατοχή του ισραηλινού κράτους.

Το Ολοκαύτωμα, η εξόντωση 5 εκατομμυρίων εβραίων -μεταξύ άλλων «στιγματισμένων» φυλετικών, έμφυλων και πολιτικών ομάδων- από τους ναζί, αποτέλεσε ένα αδιαπραγμάτευτο επιχείρημα για να συγκροτηθεί ένα κράτος δυτικού τύπου και δυτικών συμφερόντων μέσα στην καρδιά νομαδικών λαών της Μέσης Ανατολής. Ο σιωνισμός, ως ιδεολογία της πραγμάτωσης του περιούσιου λαού μέσω της επιστροφής στη Σιων, προσέφερε από καταβολής του ένα συνειδησιακό υπόβαθρο για την πραγματοποίηση των σχεδίων του δυτικού κόσμου. Με την βιτρίνα του πρεσβευτή του Διαφωτισμού, το κράτος του Ισραήλ εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί τον κύριο σκοπό της Δύσης που ανέκαθεν ήταν και είναι ο έλεγχος των πλούσιων ενεργειακών πόρων της Μέσης Ανατολής.

Αυτός είναι και ο λόγος που το κράτος του Ισραήλ είναι στο απυρόβλητο, κρατώντας λευκή επιταγή στα χέρια του από κάθε δέσμευση προς τις διεθνείς συμφωνίες που μπορεί να το αφορούν. Είναι το μόνο κράτος που δεν δηλώνει επίσημα τα σύνορά του. Είναι το μόνο κράτος που προστατεύεται από τα διαρκή βέτο των μεγάλων δυνάμεων για κάθε του θεσμική αυθαιρεσία σε βάρος όχι μόνο των παλαιστινίων αλλά και όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής.

Οι υπαρκτές θρησκευτικές διαφορές στην ευρύτερη περιοχή  και τα αδιέξοδά τους υποδαυλίζονται και χρησιμοποιούνται πάντα ως το καλύτερο πρόσχημα για την επιτέλεση των σχεδίων του δυτικού κόσμου. Μια επιτέλεση που χρειάζεται τη νομιμοποίηση στις συνειδήσεις του πολιτισμένου κόσμου ως μια νέα σταυροφορία ενάντια στην «αδυσώπητη  βαρβαρότητα» των θεοκρατικών σκοταδιστών.

Ο εβραϊκός κόσμος, ωστόσο, δεν είναι έτσι όπως μας τον μαθαίνουν. Είναι κι αυτός ένας κόσμος γεμάτος ταξικές αντιθέσεις, ρατσιστικές και έμφυλες διακρίσεις που παράγουν διαρκώς γεγονότα και μικρούς ή μεγάλους αγώνες στο εσωτερικό του. Είναι αγώνες για τους οποίους δεν μαθαίνουμε ποτέ και τίποτα. Επιπλέον, οι μισοί εβραίοι βρίσκονται στη διασπορά και δεν επιθυμούν την ένταξη στα σχέδια του σιωνισμού, προκρίνοντας οι περισσότεροι τον κοσμοπολιτισμό τους.

Το ελληνικό κράτος που λειτουργεί ως προτεκτοράτο των ΗΠΑ και της ΕΕ δεν θα μπορούσε να αποκλίνει από την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Ο βαθμός υποταγής του βαθαίνει όσο περισσότερο πλειοδοτεί στην υπεράσπιση του κράτους του Ισραήλ. Έτσι κι αλλιώς σκοπός του είναι να μαζεύει ό,τι ψίχουλα πέφτουν από το τραπέζι του κυρίαρχου διεθνούς νεοφιλελευθερισμού για να συντηρεί με αυτά τη ματαιοδοξία του εθνικού κορμού.

Η αντίσταση στη γενοκτονία είναι υπόθεση επιβίωσης των ίδιων των υποτελών τάξεων όπου γης. Τα κυριαρχικά σχέδια που εξελίσσονται στη Μέση Ανατολή αποτελούν οδικό χάρτη για τη διαχείριση πληθυσμών κυρίως μέσα σε αστικά κέντρα. Το κράτος του Ισραήλ εξάγει τεχνογνωσία θανάτου στους συμμάχους του και στέλνει ένα μήνυμα απολύτου αυθαιρεσίας, αιματηρής κατίσχυσης και αφανισμού σε οποιουσδήποτε  μπορεί να θεωρηθούν εμπόδιο στα σχέδια μιας κυρίαρχης δύναμης.

Η αντίσταση στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού είναι υπόθεση της ίδιας μας της επιβίωσης.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *