[Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση] Αλληλεγγύη στο Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο «Ζιζάνια»

Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση

Αλληλεγγύη στο Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο «Ζιζάνια»

Ως Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο «Ζιζάνια» που εκκενώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. την Τετάρτη 5 του Ιούνη.

Ως εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες αναγνωρίζουμε τη σημασία τόσο των εργατικών αγώνων όσο και των ευρύτερων κοινωνικών. Γιατί για μας όση αξία έχουν οι αγώνες για καλύτερους μισθούς και συνθήκες στους χώρους εργασίας, άλλη τόσο έχουν και οι αγώνες ενάντια, για παράδειγμα, στην παρανομοποίηση και τις μαζικές δολοφονίες μεταναστών/ριών στα σύνορά από το ελληνικό κράτος (βλ. δολοφονικό ναύαγιο στην Πύλο τον Ιούνη του ʾ23).

Τα «Ζιζάνια» είναι μια κατάληψη, μια κοινότητα που οργανώνει και συμμετέχει σε αγώνες ενάντια στον εξευγενισμό, ενάντια στις ρατσιστικές επιχειρήσεις-σκούπα των μπάτσων, ενάντια στις εξώσεις μεταναστών/ριών και ντόπιων στο κέντρο της πόλης, ενάντια στον διάχυτο σεξισμό, την ομοφοβία και την τρανσφοβία. Συμμετέχουν και στηρίζουν εργατικούς αγώνες -όπως αυτήν που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Γράψας» τον Νοέμβρη του ʾ22– και απεργίες, με εκδηλώσεις και κοινωνικές κουζίνες σε δημόσιους χώρους τις μέρες των γενικών απεργιών.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι στα Ζιζάνια οργανώνονται μαθήματα ξένων γλωσσών σε μετανάστες/ριες και ντόπιους, όπως και μαθήματα στήριξης-προετοιμασίας μαθητών/ριών για τις πανελλαδικές εξετάσεις έξω από και ενάντια στο κυρίαρχο εκμεταλλευτικό-καπιταλιστικό πλαίσιο της εκπαίδευσης, στη βάση της αλληλεγγύης και της κοινότητας.

Σε μια περίοδο που η ιδιωτικοποίηση και η ένταση της εκμετάλλευσης στους χώρους της εκπαίδευσης γίνεται όλο και πιο ασφυκτική, πρωτοβουλίες σαν κι αυτή των Ζιζανίων δείχνουν ότι υπάρχουν χώροι και εγχειρήματα που αντιστέκονται στο ανταγωνιστικό μοντέλο της εκπαίδευσης. Αυτός είναι άλλωστε και ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει η εκπαίδευση το πραγματικό της νόημα: μέσα από κοινότητες των καταπιεσμένων, με στόχο κοινωνίες αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.

Ως Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση στηρίζουμε τη συγκέντρωση υπεράσπισης της Κοινότητας των Ζιζανίων μπροστά από το κτίριο των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.» την Παρασκευή 14 του Ιούνη ώρα 10:00, στην οδό Φαβιέρου 30 στο Μεταξουργείο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Μικροφωνική Συγκέντρωση από τα Ζιζάνια έξω από τα γραφεία της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»

Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *