Παρασκευή 13/10, 8μμ στην Πάροδο (Νίκαια): Cafe Antimilitaire “Το κοινωνικό προφίλ του στρατού”

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 09/10/2023
Τοπικά Νέα
Παρασκευή 13/10, 8μμ στην Πάροδο (Νίκαια): Cafe Antimilitaire “Το κοινωνικό προφίλ του στρατού”

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 8μμ, στον αυτοοργανωμένο χώρο έκφρασης, αλληλεγγύης και σύγκρουσης Πάροδος (Λαοδικείας & Π. Τσαλδάρη 173, Νίκαια), στο πλαίσιο των cafe antimilitaire της Πρωτοβουλίας για την ολική άρνηση στράτευσης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα “Το κοινωνικό προφίλ του στρατού: Όταν οι δολοφόνοι εμφανίζονται ως διασώστες. Από τον Έβρο και τη Θεσσαλία έως την Εύβοια και τη Ρόδο, ο στρατός μαζί με την κρατική/καπιταλιστική λεηλασία επιχειρεί να “είναι παντού” ώστε η αλληλεγγύη των “από κάτω” να μην είναι πουθενά”.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει κουτί ελεύθερης οικονομικής συνεισφοράς για τα δικαστικά έξοδα του ολικού αρνητή στράτευσης Φ/Ι που διώκεται για τη δημόσια άρνησή του να καταταγεί στον ελληνικό στρατό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί αυτοοργανωμένη συλλογή ειδών ανάγκης για τις περιοχές της Θεσσαλίας που θα σταλούν στο Δίκτυο αγώνα & αλληλεγγύης Λάρισας, με μεγαλύτερη ανάγκη στα ακόλουθα:

Depon, νερά, αντισηπτικά, αντικουνουπικά, χλωρίνες, απορρυπαντικά, σφουγγάρια, πανιά, κρεμοσάπουνα, αφρόλουτρα, γάντια, μάσκες, γαλότσες, μεταλλικές σκούπες, φαράσια, φτιάρια, σακούλες, γραφική ύλη, αντισηπτικά μαντηλάκια

Την εκδήλωση θα συνοδεύει έντυπο αντιμιλιταριστικό αρχειακό υλικό, κείμενα, αφίσες και αντιμιλιταριστική μουσική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *