Όταν ο πλούτος μας κυκλώνει επιδεικτικά…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 10/07/2010
ΣχολιασμοίΤοπικά Νέα

“Αντέχουν” τα εμπορικά κέντρα

“Παρά τη ραγδαία επιδείνωση όμως, του εμπορικού κλίματος, τα εμπορικά κέντρα φαίνεται προσώρας να εμφανίζουν σημαντικές “αντιστάσεις”, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές εμπορικές συνοικίες που βρίσκονται στην μέγγενη της κρίσης.
Όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, τα εμπορικά κέντρα που διαθέτουν μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια (GLA), άνω των 30.000 τ.μ., περιλαμβάνουν έναν μεγάλο αριθμό brands και συνδυάζουν ψυγαγωγικές και εμπορικές χρήσεις εξασφαλίζουν τις λιγότερες δυνατές απώλειες λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.”

http://www.e-akinita.gr/news/nea-tis-agoras-cat/222-2010-03-02-17-28-06

Έρχονται νέα εμπορικά κέντρα

“Μικρή είναι η επίπτωση της κρίσης στον τομέα της των εμπορικών κέντρων στη χώρα μας η κατασκευή των οποίων συνεχίζεται, απλά με μία μικρή καθυστέρηση όσον αφορά την πορεία υλοποίησης τους.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες στο πρώτο εξάμηνο του 2009 προστέθηκαν περίπου 25.000 τ.μ. νέων χώρων στα εν λειτουργία εμπορικά κέντρα, προκαλώντας αντίστοιχη αύξηση και στο συνολικό αριθμό των εν λειτουργία μεγάλων εμπορικών σχημάτων γενικά. Όσον αφορά τα νέα εμπορικά κέντρα (υπό κατασκευή ή σχεδιασμό), που το άνοιγμά τους έχει τοποθετηθεί από τις εταιρείες ανάπτυξης μέχρι το τέλος του 2010, αυτά ανέρχονται περίπου στα 160.000 τ.μ. Ειδικότερα ένα νέο εμπορικό κέντρο – κτήριο καταστημάτων και εκθέσεων, συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 3.120 τ.μ, σχεδιάζει επί της Λεωφόρου Αλίμου, στον Αλιμο ο όμιλος της Pasal Development. Η καινούργια επένδυση της εταιρείας θα ξεπεράσει σε ύψος το ποσό των 15 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του κόστους της γης). Υπό ανέγερση βρίσκεται και το εμπορικό κέντρο στην λεωφόρο Κηφισού που ανήκει στον όμιλο Βιοχάλκο στην Λεωφόρο Κηφισού, έκτασης 22.000 τ.μ., με εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης το 2010.

Παράλληλα, η Artume (ανήκει στο βρετανικό fund MGPA και συμμετέχει και η Prufrock) σχεδιάζει εντός του 2010 να ξεκινήσει την κατασκευή πολιτισμικού-εμπορικού κέντρο στο ακίνητο “Μουζάκη” στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισού και Λένορμαν. Το project θα είναι συνολικής επιφάνειας 53.000 τ.μ. , θα διαθέτει 2.400 θέσεις στάθμευσης και αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2012. “

http://www.e-akinita.gr/news/nea-tis-agoras-cat/137-2010-01-28-21-20-34

Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο

Στην προκήρυξη διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο προχώρησε σήμερα η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. Το εμπορευματικό κέντρο θα εκτείνεται σε 588 στρέμματα, ενώ η ανάθεσή του θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης. Από το διαγωνισμό θα προκύψει ανάδοχος, ο οποίος θα συστήσει ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού που θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση για 40 έτη του εμπορευματικού κέντρου που θα κατασκευαστεί. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η θυγατρική εταιρεία του OΣΕ προσβλέπει μέσα από τη δημιουργία του, στον εκσυγχρονισμό των εμπορευματικών μεταφορών, αλλά και στην ανάδειξη της χώρας ως σημαντικού κόμβου μεταφορών.”

http://www.e-akinita.gr/news/nea-tis-agoras-cat/350-2010-06-01-18-15-18

…μια λεηλασία που απο τον Κηφισό ως το Θριάσιο, μας κυκλώνει ολοένα και πιο ασφυκτικά, απαιτώντας σιωπή  “για το καλό του τόπου”,  και εκθέτει τα κατασκευαστικά της τερατουργήματα  στις αίθουσες του μουσείου Μπενάκη,… την ίδια στιγμή που στα γειτονικά μας σπίτια οι απολυμένοι καρτερούν …

υ.γ: οι φωτογραφίες που ακολουθούν ειναι κατόψεις-σχέδια του αρχιτέκτονα, Ιωάννη Βικέλα, τα “πονήματα” του οποίου εκτίθενται στο μουσείο Μπενάκη. Μεταξύ άλλων μελετών (πύργος αθηνών, τάφος καραμανλή,  υπουργείο εξωτερικών, ολυμπιακό κέντρου αγίου κοσμά),  είναι αυτή του νεόδμητου εμπορικού κέντρου δίπλα απο τα ΙΚΕΑ, του ίδιου του ΙΚΕΑ και του κέντρου μεταφοράς εμπορευμάτων στο Θριάσιο Πεδίο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *