Κυριακή 15/5 στις 10:30 δικαστήρια Ευελπίδων – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες από τις 14/5

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 15/05/2022
Κινηματικά Νέα

Κυριακή 15/5 στις 10:30 δικαστήρια Ευελπίδων – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες από τις 14/5

Η προγραμματισμένη πορεία αλληλεγγύης στους έγκλειστους αναρχικούς Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη το Σάββατο 14/05 χτυπήθηκε από τους μπάτσους ώστε να περιοριστεί σε λιγότερες λωρίδες της Σταδίου. Τα ΜΑΤ, στο ύψος της Εμμανουήλ Μπενάκη, επιτέθηκαν στο σώμα της πορείας, κάνοντας και εκτεταμένη χρήση χημικών. Στη συνέχεια, προέβησαν σε προσαγωγές 14 ατόμων, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ σε μία εκ των συλληφθεισών έχει αποδοθεί κακουργηματικού τύπου κατηγορία. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που συνελήφθησαν περνούν αύριο από εισαγγελέα.

Το κράτος δείχνει τις διαθέσεις του προς το κίνημα. Από την μία, στα πλαίσια του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων, έχει επιβάλει εξοντωτικές ποινές φυλάκισης σε δύο αναρχικούς αγωνιστές και χτυπάει άγρια το κίνημα αλληλεγγύης προς αυτούς. Από την άλλη, προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στον δρόμο, με ασφυκτικά επιτηρούμενες διαδηλώσεις, περιορισμένες χωρικά, που θα διαταράσσουν όσο το δυνατόν λιγότερο την ομαλή λειτουργία της πόλης.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες της πορείας του Σαββάτου 14/05, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, την Κυριακή 15/05 στις 10:30

Κανένας μόνος, καμία μόνη στα χέρια του κράτους

Αλληλεγγύη στους αναρχικούς Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

 

Το Σάββατο 14/5 είχε καλεστεί συγκέντρωση και διαδήλωση αλληλεγγύης στους αναρχικούς Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη, οι οποίοι παραμένουν φυλακισμένοι. Η πορεία στην αρχή της Σταδίου άρχισε να δέχεται πίεση από την πλευρά των μπάτσων, ώστε να περιοριστεί σε λιγότερες λωρίδες του δρόμου, σύμφωνα με τα νέα κρατικά δόγματα περιορισμού των διαδηλώσεων. Λίγο μετά το ύψος της Εμμ. Μπενάκη η πορεία δέχτηκε επίθεση από τις πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις με ταυτόχρονη χρήση χημικών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αστυνομικής τρομοκρατίας πραγματοποιούνται 14 προσαγωγές. Απο τους/τις προσαχθέντες/ισσες οι 9 αφήνονται ελευθεροι/ες χωρίς κατηγορίες. Σε 4 συντρόφους/ισσες, ανάμεσά τους και στον σύντροφο Β.Μ. που συμμετέχει και στη συνέλευση μας, ανακοινώνεται σύλληψη με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ σε 1 συντρόφισσα ανακοινώνεται σύλληψη για κακούργημα. Η κρατική επιθετικότητα και η αστυνομική τρομοκρατία δεν μας φοβίζουν. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της διαδήλωσης για τους αναρχικούς Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη, την Κυριακή 15/05, στις 10.30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Λευτεριά στους Σταθόπουλο- Χατζηβασιλειαδη!

Συνέλευση αναρχικών ενάντια στα αυτονόητα του κόσμου της εξουσίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *