ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ UTOPIA A.D

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 16/04/2024
Κινηματικά Νέα

Την Παρασκευή 12/3 πραγματοποιήθηκε ανακατάληψη του Utopia A.D από δεκάδες συντρόφια τα οποία περιφρούρησαν δυναμικά την Παλιά Νομική.

Η αστυνομία έπειτα απο 6 ώρες κατάφερε να συγκεντρώσει από σχεδόν όλη την Βόρεια Ελλάδα, 7 κλούβες δυνάμεων των Μ.Α.Τ στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

Η μικροφωνική συγκέντρωση υπεράσπισης, όπως και η εκδήλωση ενάντια στην λεηλασία της φύσης διεξήχθησαν δίχως παρεμπόδιση.

Ύστερα, το σώμα της περιφρούρησης μαζί με αλληλέγγυο κόσμο βγήκε στους δρόμους της πόλης με πολύ δυνατό παλμό, αιφνιδιάζοντας τους μπάτσους, οι οποίοι δεν είχαν καμία απολύτως παρουσία κατά την διάρκεια της πορείας.

Ο κόσμος κατέληξε στο στέκι, όπου και πραγματοποιήθηκε μπαρ μέχρι νωρίς το πρωί.

Έπειτα από λίγη ώρα, όταν και τα τελευταία συντρόφια είχαν αποχωρήσει από το Utopia A.D, η Παλιά Νομική περικυκλώνεται από κάθε λογής μπάτσους και τίθεται σε καθεστώς «Lock Out», με το στέκι να επανεκκενώνεται υπό την παρουσία 80 περίπου Μ.Α.Τ, όλων των ειδών.

Καταρρίπτοντας το αφήγημα της ΕΛ.ΑΣ που άκριτα παπαγάλισαν τα καθεστωτικά media, να προσθέσουμε πως δεν υπήρξε καμία απομάκρυνσή μας από τον χώρο (όπως καυχιούνται οι ίδιοι ότι πέτυχαν), καθώς αντίκρισαν εκ των προτέρων ένα άδειο κτήριο και δεν προχώρησαν σε καμία προσαγωγή/σύλληψη.

Πρυτανεία και μπάτσοι σε συνεργασία, κατόρθωσαν τελικά να αλλάξουν απλώς μια κλειδαριά, επιδεικνύοντας μια ανεπιτυχή προσπάθεια κυριαρχίας τους στον πανεπιστημιακό χώρο.

Την ίδια ημέρα, παρόλη την μπατσοκρατία, η εκδήλωση για τις καταλήψεις και τα παν/μια φυλακές, πραγματοποιείται εντός της αποκλεισμένης Παλιάς Νομικής.  Σήμερα, Κυριακή, ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδήλωσης για την αναπηρία και τους αποκλεισμούς, Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΑ ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΗΚΕ.

ΕΔΩ ΚΑΙ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ, ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

UTOPIA A.D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *