[ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ] Τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στη Λάρισα;

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 09/09/2023
Κινηματικά Νέα
Τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στη Λάρισα;
Την Τετάρτη 6/9 το βράδυ ξεκίνησαν οι πρώτες πληροφορίες για περιοχές που είχαν πλημμυρίσει σπίτια, για ανθρώπους και ζώα που κινδύνευαν σε γειτονιές και συνοικίες της πόλης της Λάρισας.
Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε η επικοινωνία με ενα δίκτυο ατόμων , πολιτικών ομάδων – συλλογικοτήτων και αλληλέγγυος κοσμο από τη Λαρισα και από την υπόλοιπη Ελλάδα με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση για παροχή βοήθειας στους πληγέντες ,ενώ συνεχής ήταν και η διάθεση ατόμων να βοηθήσουν , πάντα με γνώμονα την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια , και δεν ξέρανε πως. Αναμενόμενο , αφού γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά της παντελούς διάλυσης του κρατικού μηχανισμού , αλλά και των τοπικών αρχών , οι οποίοι φαινόταν να μην μπορούν να συντονίσουν ούτε καν τις δομές τους , κάνοντας σπασμωδικές και τυχαίες κινησεις για να δικαιολογήσουν απλά την ύπαρξή τους.
Υπό αυτές τις συνθήκες , αυτές τις μέρες συμμετέχουμε μαζί με πλήθος αλληλέγγυων ατόμων στην δημιουργία σακιών άμμου στο φυτώριο της Νεάπολης και τοποθέτησή τους σε γειτονιές που πλήττονται για την προστασία κατοίκων. Παράλληλα , συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης ήδη από εχθές στο στέκι Paratod@s (Φαρμακίδου 4).
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά , πληροφορηθήκαμε για την επικείμενη επίσκεψη του Μητσοτάκη στην αποκεντρωμένη περιφέρεια Θεσσαλίας και πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση την οποία ‘’υποδέχτηκαν’’ σύσσωμες οι αστυνομικές δυνάμεις της πόλης. Την ώρα και την στιγμή που η πολη βυθιζόταν, και ενώ δεν είχαν φανεί σε καμία προσπάθεια διάσωσης κατοικιών τις προηγούμενες ώρες , φυλούσαν άδεια κτήρια και επαγγελματίες επικοινωνιολόγους.
Αυτή τη στιγμή η έμπρακτη αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι πιο επίκαιρες από ποτέ, καθώς οι ανάγκες των πληγέντων θα ειναι μεγάλες και για αρκετό καιρό ακόμα. Ακόμα και αν την αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη μας θα την καπηλευτούν οι κάθε λογής αρχές του τόπου , εμείς θα ξέρουμε πως αυτό που γίνεται στη Λάρισα είναι μια συνεργεία που βασίζεται στην αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη. Είναι ένα δίκτυο που υφαινεται από τους κάτω για τους κάτω.
Ευχαριστούμε τους συντρόφους/συντρόφισσες από Θεσσαλονίκη που εχθές το βράδυ ήρθαν με βανάκια και μεταφέραμε σακιά άμμου στις περιοχές. Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός δικτύου στην πόλη της Λάρισας μαζί με άλλες συλλογικότητες – ομάδες , προκειμένου να μπορέσουμε να διευρύνουμε τις ενέργειες μας.
Θα υπάρξει επόμενη ενημέρωση για τα βήματα που θα ακολουθήσουν .Προς το παρόν, όποιο άτομο θέλει να βοηθήσει , μπορεί να επικοινωνήσει με τη σελίδα , ενώ στο φυτώριο Νέαπολης χρειάζεται συνεχώς κόσμος για τη δημιουργία σακιών.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.
ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ

Σχόλια Ανάρτησης

  • Καταλαβαίνω ότι τα άμεσα προβλήματα είναι τεράστια. Ωστόσο είναι απολύτως σημαντικό η συλλογικότητά σας, αλλά και οι λοιπές συλλογικότητες της πόλης να στοχαστεί πάνω στα προβλήματα του περιβάλλοντος και να αναδείξει εναλλακτικές λύσεις, ρεαλιστικές, όχι επαναστατικά ευχολόγια. Ειδικά σε ό,τι αφορά το νερό, την αγροτική παραγωγή κλπ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *