καλά κρασιά

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 14/10/2021
Τοπικά Νέα

«Επιεικώς απαράδεκτες» χαρακτηρίζει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Αιγάλεω τις «πρακτικές που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας, συγχωνεύοντας τμήματα μαθητών, στοιβάζοντας τα παιδιά στην ουσία έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σε περίοδο υγειονομικής κρίσης που τα ίδια τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και Πολιτικής Προστασίας δεν δύναται να τηρηθούν»

Σύμφωνα με τους γονείς, στο Δήμο Αιγάλεω ανακοινώθηκαν συμπτύξεις τμημάτων στα εξής σχολεία: 2 τμήματα στο 1ο ΓΕΛ,  1 τμήμα στο 3ο ΓΕΛ, 1 τμήμα στο 6ο ΓΕΛ, 1 τμήμα στο 4ο Γυμνάσιο και 1 τμήμα στο 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω.

Όπως τονίζει η Ένωση, «αντί το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη όσων εκπαιδευτικών απαιτείται ώστε να καλυφθούν τα αρκετά εκπαιδευτικά κενά που ακόμη υπάρχουν, παρά τις διαβεβαιώσεις για έγκαιρη κάλυψη τους φέτος με το άνοιγμα των σχολείων, επιλέγει να χρησιμοποιήσει πρακτικες που επιφέρουν αρνητικές παιδαγωγικές και υγειονομικές συνέπειες, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολείων».

Οι γονείς να υπενθυμίσουμε στο ΥΠΑΙΘ ότι τα παιδιά μας δεν είναι απλά αριθμοί, ούτε οι εκπαιδευτικοί μας είναι “κουκιά ” που τα μετράμε και δεν μας βγαίνουν, άρα τα “μαγειρεύουμε” ανάλογα.

Να θυμίσουμε επιπλέον πως οι μαθητές καλούνται να γυρίσουν στην “κανονικότητα” του σχολείου, μετά από μια σχολική χρονιά με τηλεκπαίδευση και κάτι μήνες πριν μαθήματα εκ περιτροπής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία τους αλλά κυρίως για τα μαθησιακά κενά που έχουν προκύψει.

Ζητούμε οριστικές λύσεις για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων μας και ανάκληση των αποφάσεων για συμπτύξεις τμημάτων, πόσο μάλλον σε καιρό πανδημίας.

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/360530_syghoneyseis-tmimaton-ta-paidia-mas-den-einai-arithmoi-oyte-oi-ekpaideytikoi-mas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *