[Ιταλία] Σταματάει την απεργία πείνας ο αναρχικός Α. Cospito

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 20/04/2023
Διεθνή Νέα
Ιταλία ΕΚΤΑΚΤΟ: Σταματάει την απεργία πείνας ο αναρχικός Α. Cospito μετά από θετική απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Ρωμης!
Μια σημαντική νίκη πέτυχε ο Ιταλός αναρχικός κρατούμενος A. Cospito, αφού μετά από έναν σκληρό αγώνα 181 ημερών απέναντι στο απάνθρωπo καθεστώς φυλάκισης 41bis, το συνταγματικό δικαστήριο της Ρώμης αποφάσισε πως η μη αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού στην υπόθεσή του ήταν παράνομη και αντισυνταγματική.
Υπενθυμίζουμε πως η αρχική απόφαση του δικαστηρίου ήταν τα 15 χρόνια κάθειρξη, κάτι που στην συνέχεια άλλαξε και μετατράπηκε σε ισόβια, μετά από προσφυγή του γενικού εισαγγελέα του Τορίνο στο ακυρωτικό δικαστήριο, με την προσχηματική χρήση ενός νόμου κατά της Μαφίας, που είχε να εφαρμοστεί 30 τουλάχιστον χρόνια, ενώ προκρίθηκε και η μη αναγνώριση ελαφρυντικών. Εν τέλει, σύμφωνα με τα τελευταία νέα, το Συνταγματικό δικαστήριο διαφώνησε με την απόφαση αυτή και την μη αναγνώριση των ελαφρυντικών, κάτι που ουσιαστικά και τυπικά θα πρέπει να εκκινήσει τις διαδικασίες που θα απομακρύνουν τον Cospito από το καθεστώς 41bis.
Μετα από αυτές τις εξελίξεις ο Alfredo σταμάτησε την απεργία πείνας ενημερώνοντας και τον συνήγορο του F. R. Albertini, ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση ως “μια μεγάλη επιτυχία για την υπόθεση του A. Cospito και για τον νόμο” που “αποκαθιστά την αξιοπρέπεια στα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με τις υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.
Το κίνημα αλληλεγγύης παραμένει σε επιφυλακή για την τήρηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από το Ιταλικό Κράτος.
Να βγει άμεσα ο Alfredo Cospito από το καθεστώς 41bis!
Αναρχική Ομάδα Ελευθεριακής Ανάβασης

(πληροφορίες από ιταλικά καθεστωτικά μέσα και συντροφικά προφίλ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *