Για την έξωση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 19/09/2022
Τοπικά Νέα

 

Φυσικά και δεν θα ήταν λαϊκισμός να πούμε ότι ο δήμαρχος είναι απασχολημένος αφου κάθε μέρα στο Μινωτής  φωτογραφίζεται με τους θιάσους και τους τραγουδιστάδες. Τσάμπα διαφήμιση με λεφτά της Περιφέρειας σε μια διαρκή μανία αυτοπροβολής αφού ολημερίς κι οληνυχτίς φωτογραφίζεται για να πλουτίζει το μακροσκελές προεκλογικό του άλμπουμ στις δημόσιες σελίδες του δημαρχείου. Δεν έχει χρόνο ο άνθρωπος. Και λεφτά ο δήμος…Ένας ιμάντας μεταβίβασης της κεντρικής πολιτικής εξουσίας ήταν από πάντα. Η ακροδεξιά διακυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα για την δημόσια παιδεία και ο δήμαρχος, ως γνήσιος παπαγάλος αυτής της πολιτικής, κοιτάει κάθε φορά αλλού όταν του μιλάνε για πολλά σχολεία στην περιοχή που εδώ και τρία χρόνια έχουν μετεγκατασταθεί λόγω ζημιών από σεισμούς. Εγκαταλελειμμένα κτίρια που κανείς δεν γνωρίζει την τύχη τους και εκατοντάδες παιδιά να συνωστίζονται δεξιά κι αριστερά μέχρι και σε κοντέινερ.

Θα ρωτούσε κανείς, γιατί αναρχικοί άνθρωποι να ενδιαφέρονται για τα σχολικά κελιά. Το ενδιαφέρον εδώ δεν δηλώνεται για τα σχολεία φυλακές αλλά για την γενικευμένη υποκρισία που δυστυχώς επικαθορίζει και τη δική μας ζωή. Μια εξουσία που δήθεν εξυπηρετεί τους όρους ενός κοινωνικού συμβολαίου και μια κοινωνία που εκβιάζεται στην απάθεια όταν αυτοί οι όροι διαρκώς καταπατούνται.

Και κάθε φορά επιβεβαιώνονται εκείνες οι αντιλήψεις που παλεύουν για την ανατροπή αυτής της συνθήκης κι όχι για τα ιδεολογικά σοβατίσματα και τα περιστέρια της ειρήνης με την εξουσία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *