Για τη συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 9 του Νοέμβρη και την παρέμβαση στην αλυσίδα των ΚΞΓ «Γράψα»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 15/11/2022
Κινηματικά Νέα

Η 24ωρη πανεργατική απεργία στις 9 του Νοέμβρη είναι μια νέα αρχή. Χιλιάδες εργαζόμενες/οι, άνεργες/οι συμμετείχαν στις απεργιακές διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις ενάντια στην αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική της ακροδεξιάς κυβέρνησης της «νέας δημοκρατίας» η οποία καταργεί εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, ενάντια στη φτώχεια και στην επιβίωση με επιδόματα ελεημοσύνης, με δελτίο (αυτό που λένε «καλάθι της νοικοκυράς») που επιβάλλουν κυβέρνηση και αφεντικά· ενάντια στους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση που μετατρέπουν τα σχολεία σε εξεταστικά κέντρα αμάθειας και τα επαλ σε άντρα λουμπενοποίησης και εκφασισμού· ενάντια στη διάλυση των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα 34.000 νεκρούς από την πανδημία και χιλιάδες άλλους νεκρούς ή ανάπηρους από άλλα νοσήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στα κρατικά νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης ΜΕΘ, γιατρών και νοσηλευτών/τριών, αλλά και της επιβολής αναγκαστικής «αναστολής εργασίας» σε χιλιάδες υγειονομικούς που καταδικάζονται στην εξαθλίωση, γιατί επιλέγουν να μην εμβολιαστούν· ενάντια στην άγρια καταστολή όσων αγωνίζονται για να μη λεηλατηθούν οι δημόσιοι χώροι, να μη μετατραπούν σε εργοτάξια, για να μην ξεριζωθούν οι αντιστάσεις, η ιστορική συνέχεια στις γειτονιές και τις συνοικίες στην Αθήνα.

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση συμμετείχε στην απεργιακή διαδήλωση στις 9 του Νοέμβρη με σημείο αναφοράς τη θέση ότι: Ο φόβος μάς χωρίζει, η ΑΠΕΡΓΙΑ μάς ΕΝΩΝΕΙ. Απεργούμε* (* δεν αναπληρώνουμε) – διαδηλώνουμε – δεν καταναλώνουμε!

Το πρωί ήμασταν στο μπλοκ με τα σωματεία βάσης στην πορεία και λίγες ώρες μετά το τέλος της απεργιακής πορείας προχωρήσαμε σε παρέμβαση με 40 συναδέλφισσες/ους και αλληλέγγυες/ους στο παράρτημα της αλυσίδας των Κέντρων Ξένων Γλωσσών (ΚΞΓ) Γράψα στην οδό Πατησίων στην Κυψέλη. Για μιάμιση ώρα παραμείναμε στην είσοδο του ΚΞΓ Γράψα με συνθήματα, προκηρύξεις, πανό και μικροφωνική. Καταγγείλαμε την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των κλάδων που εργαζόμαστε στην επιχείρηση ΚΞΓ Γράψα, είτε δουλεύουμε στις τάξεις είτε στη γραμματεία είτε στην καθαριότητα είτε στη διανομή φυλλαδίων. Με την παρέμβαση αυτή συνεχίζουμε τους αγώνες στα ΚΞΓ, όπου είναι γενικευμένη η εργοδοτική ασυδοσία, καθώς δεν υπάρχει αντίπαλο δέος από τη δράση κάποιου σωματείου. Πιάνουμε το νήμα από τον νικηφόρο αγώνα που δώσαμε με τις απολυμένες/ους από το ΚΞΓ MLC Athens στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και από τις αποτελεσματικές δράσεις ενάντια στη λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων από την αλυσίδα «Διακρότημα».

Με την απεργιακή παρέμβαση –όπως και σε κάθε απεργία– δείξαμε στην πράξη ότι δεν αρκεί να μην πάμε στη δουλειά, αλλά ότι χρειάζεται να κατέβουμε και στους δρόμους για να καταλάβουν τα αφεντικά ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους όπου οι εργαζόμενες/οι μας καλούν. Για να γίνει συνείδηση ότι ο απεργιακός αγώνας δεν είναι τυχοδιωκτικός βερμπαλισμός ούτε χαρωπές φωτογραφίες στον ναρκισσιστικό καθρέφτη του εικονικού κόσμου των πλασματικών διαμαρτυριών «της κοινωνίας του θεάματος» του facebook.

Aπεργία σημαίνει πως είμαστε πάντα εκεί όπου οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι κάθε κλάδου αποφασίζουν να έρθουν σε ρήξη με τα αφεντικά και την κυβερνητική πολιτική που εγκληματοποιεί τους ταξικούς και εργατικούς αγώνες. Μαζί συνδιαμορφώνουμε τις δράσεις –χωρίς παράγοντες και μηχανισμούς. Μαζί τις κάνουμε πράξη διαβαίνοντας το μονοπάτι της ταξικής αλληλεγγύης και της συλλογικής αντίστασης με πρωτοβουλίες σε κάθε χώρο δουλειάς ενάντια στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, στον πόλεμο και τη φτώχεια.

Για μια ζωή με αξιοπρέπεια: Αντίσταση, Αυτοοργάνωση, Ταξική αλληλεγγύη

Εδώ το κείμενο που μοιράστηκε στην παρέμβαση στο ΚΞΓ «Γράψας».

Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *