Γενική Ταχυδρομική και Υπουργείο Προστασίας της V/S ΣΒΕΟΔ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 13/05/2022
Κινηματικά Νέα

Σήμερα το πρωι ειχε προγραμματιστει παρεμβαση αλληλεγγυης με τον απολυμενο συναδελφο Π.Γ που απολύθηκε από την Γενική Ταχυδρομική στο κατάστημα της Κηφισιάς λόγω της συμμετοχής του στην Γενική Απεργία της 6/4 και φυσικά λόγω της πολύχρονης συνδικαλιστικής του δράσης μέσα στον χώρο εργασίας του! Ο συναδελφος εργαζόταν στην συγκεκριμένη εταιρία ως ταχυμεταφορέας (courier) τα διαστήματα από το 2013 μέχρι το 2016 και από το 2016 μέχρι το 2022. Ο συνάδελφος είναι μέλος της ΣΒΕΟΔ και εχει προχωρησει σε καταγγελια διεκδικωντας την επαναπρόσληψη του.
Κατά τη διαρκεια της παρεμβαση κλήθηκε η προστάτιδα των αφεντικών, η αστυνομία, και προσήγαγε άγνωστο αριθμό συνάδελφων και αλληέγγυων.
Αυτή την ώρα έχουν αφεθειί και γίνεται εκ νεέου παρέμβαση στο εν λόγω κατάστημα της κατεχάκη.

ΠΙΣΩ ΑΦΕΝΤΙΚ@, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦ@.

Η ενημέρωση θα συνεχιστεί…
Καποι@ μέλος της ΣΒΕΟΔ.

 

 

 

 

 

 

[edit]

Ξανα προσαγωγη προς ατ αμαρουσιου

 

Γενική Προσαγωγική – Η ΕΛΑΣ Σε Διατεταγμένη Υπηρεσία Της Κυβέρνησης Και Της Γενικής Ταχυδρομικής.

Η ΕΛΑΣ σε διατεταγμένη υπηρεσία της κυβέρνησης και της Γενικής Ταχυδρομικής.

Σήμερα σε προγραμματισμένη παρέμβαση του σωματείου μας (ΣΒΕΟΔ) και της Επιτροπής Εργαζομένων Γενικής Ταχυδρομικής, στο κατάστημα της οδού Λεωφ. Μεσογείων 201, η αστυνομία αποφάσισε να εφαρμόσει το ν.4808/21 (Χατζηδάκη) για την “προστασία” του συνδικαλισμού και της εργασίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα 13/5/22 προσαχθήκαμε 2 φορές έως τώρα, την πρώτη στις 9:00 το πρωί και τη δεύτερη στις 13:00 για την παρέμβαση στήριξης και δημοσιοποίησης του εκδικητικά απολυμένου συνάδελφου Π.Γ.

Πλέον τις εργατικές διαφορές αναλαμβάνει να επιλύσει η αστυνομία ,υπό την καθοδήγηση του συνδικαλιστικού της ασφάλειας και των εργοδοτών. Σε αυτό το πλαίσιο απαγόρευσε δια της διπλής προσαγωγής την παρέμβαση, θέλοντας προφανώς να στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής στην ακηδεμόνευτη συνδικαλιστική δράση. Οι παρεμβάσεις μας για τη στήριξη του απολυμένου συναδέλφου Π.Γ. θα συνεχιστούν μέχρι και τη δικαίωση του, καθώς η απόλυση απεργού εξακολουθεί να είναι ηθικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά και νομικά παράνομη.

Η κυβερνητική επιλογή φίμωσης του οριζόντιου αντιεραρχικού και αδιαμεσολάβητου συνδικαλισμού βάσης δε θα περάσει. Η πάγια πρακτική των κυβερνήσεων να αναβιώνουν το συνδικαλιστικό της ασφάλειας, όταν βρίσκονται σε αποδρομή θα ηττηθεί από το ίδιο το αδιέξοδο που δημιουργεί. Ο συνδικαλισμός ήταν είναι και θα είναι η απάντηση του κοσμου της δουλειάς απέναντι στις αντιδημοκρατικές και αντικοινωνικές πολιτικές.

Οργάνωση – Αντίσταση – Αλληλεγγύη.

Γενική Προσαγωγική – Η ΕΛΑΣ σε διατεταγμένη υπηρεσία της κυβέρνησης και της Γενικής Ταχυδρομικής. – Σ.Β.Ε.Ο.Δ. (sveod.gr)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *