Ενημέρωση από τη δεύτερη φάση της δίκης για το περιστατικό βιασμού στον Βύρωνα

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 19/04/2024
Κινηματικά Νέα

Τη Δευτέρα 15/4/2024 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση της δίκης για το περιστατικό βιασμού στον Βύρωνα την πρωτοχρονιά του 2021. Η δίκη πήρε αναβολή για τις 10 Ιανουαρίου 2025, μετά από αίτημα του δικηγόρου της άλλης πλευράς, Δημητρακόπουλου -γνωστού και από τις υποθέσεις Καϊλή/Φιλιππίδη- και αφού είχε ήδη πάρει μια αναβολή στην πρώτη φάση της δίκης τον Ιούνιο του 2023. Αυτή είναι μια πάγια τακτική, που αποθαρρύνει την καταγγελία των κακοποιητών, και σέρνει τα επιζώντα άτομα και τον κύκλο τους στις δικαστικές διαδικασίες για χρόνια, όπου εκτός από την οικονομική επιβάρυνση, τα υποβάλλει ξανά και ξανά στην ψυχοφθόρα και εξοντωτική διαδικασία της αναμονής, της αμφισβήτησης, της προετοιμασίας και της αγωνίας για τη δίκη και της αναπόφευκτης αναβίωσης του τραυματικού συμβάντος, ενώ οι κακοποιητές αξιοποιούν προς όφελός τους αυτό το σύστημα που τους ξεπλένει.

Ο αλληλέγγυος κόσμος ήταν στο πλευρό της επιζώσας μέσα στην αίθουσα, έξω από την αίθουσα και στην είσοδο του δικαστηρίου, λειτουργώντας υποστηρικτικά και προστατευτικά σε μια δικαστική διαδικασία που ξέραμε εκ των προτέρων ότι θα είναι επανατραυματική. Από τους βιαστές εμφανίστηκε μόνο ο ένας, ο οποίος προσπάθησε να φύγει απαρατήρητος από την πίσω πόρτα αλλά δεν τα κατάφερε. Έφυγε από το δικαστήριο με “συνοδεία” αλληλέγγυων.

Ευχαριστούμε τις συλλογικότητες και τα άτομα που στήριξαν με την παρουσία τους την επιζώσα. Ξέρουμε ότι αυτός ο αγώνας θα έχει διάρκεια και απαιτεί υπομονή. Εμείς θα συνεχίσουμε όσο χρόνο κι αν χρειαστεί, για να μη μείνει ποτέ καμία μόνη απέναντι στους κακοποιητές της.

Οι βιαστές και οι απολογητές τους θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

Συνέλευση Σπάμε το Φόβο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *