Δηλωση συλληφθεντα κατα την ανακαταληψη του Ανω Κατω στα Πατησια

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 13/12/2023
Κινηματικά Νέα

Το Σάββατο 9/12 συμμετείχα σε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το στέκι Άνω Κάτω Πατησίων, το οποίο λίγη ώρα πριν είχε ανακαταληφθεί. Η αστυνομία επιτέθηκε άμεσα και χωρίς αφορμή (πλην της ίδιας της παρουσίας μας στον δρόμο, προφανώς) στη συγκέντρωση με δολοφονικές διαθέσεις, ρίχνοντας ασφυξιογόνα και κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος και κυνηγώντας κόσμο. Με συνέλαβαν μαζί με άλλα δέκα συντρόφια, χτυπώντας αρκετά από εμάς. Προσωπικά έχω χτυπήματα σε όλο το σώμα και ζαλάδες από χτύπημα στον αυχένα, το οποίο έχει βεβαιωθεί από γιατρό του νοσοκομείου Κορίνθου που μου έδωσε κολάρο για μερικές μέρες. Άλλα άτομα χτυπήθηκαν χειρότερα. Προσπάθησαν να μας εξευτελίσουν (πχ εμένα με έλουσαν με χρώμα κατά τη μεταφορά προς τη ΓΑΔΑ, ενώ φορούσα ήδη χειροπέδες), μας φόρτωσαν ψεύτικες κατηγορίες (χαρακτηριστικά σε κάποια φάση μού είχαν φορτώσει δύο κράνη, μέχρι που το κατάλαβαν και μου έβγαλαν το ένα) και κρατηθήκαμε στη ΓΑΔΑ για δύο 24ωρα υπό άθλιες συνθήκες. Περάσαμε αυτόφωρο τη Δευτέρα 11/12 και το δικαστήριο πήρε αναβολή για 13/2/2024. Δεν περιμένω καμία δικαιοσύνη από το αστικό κράτος – αν υπήρχε στοιχειώδης δικαιοσύνη, κατηγορούμενοι θα ήταν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όσων συνέβησαν εναντίον ανθρώπων που το μόνο που έκαναν ήταν να διαδηλώσουν υπέρ των καταλήψεων και των δημόσιων-κινηματικών χώρων.

Αυτές τις μέρες ένιωσα περισσότερο από ποτέ τη σαπίλα του κράτους, αλλά και τη ζεστασιά της αλληλεγγύης – το ότι τα μόνα που έχουμε είναι το ένα το άλλο. Σε αυτό το πλαίσιο, απόψε μετά τις 6 θα γίνει bar/tattoo/piercing κλπ. event από την DITo στα Ζιζάνια για τα δικαστικά μας έξοδα, αν θέλετε περάστε μια βόλτα.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν, σαν μια πρώτη ενημέρωση. Είμαι ταλαιπωρημένο αλλά την παλεύω. Όλα είναι δικά μας γιατί όλα είναι κλεμμένα.

Πάνος Δαμελος, 13.12.2023