Δεν ξεχνάμε τον Θανάση Καναούτη

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 13/08/2022
Τοπικά Νέα

Στις 13 Αυγούστου 2013 ο 19χρονος Περιστεριώτης Θανάσης Καναούτης, έκανε το «λάθος» να επιβιβαστεί στο τρόλεϊ 12 χωρίς εισιτήριο. Ο ελεγκτής του επιτέθηκε αρχικά λεκτικά και έπειτα τον τραμπούκισε, με τον Θανάση να βρίσκει τραγικό θάνατο πέφτοντας από το τρόλεϊ.

«Είμαι άνεργος, κι εγώ και η οικογένειά μου. Δεν έχω χρήματα, ούτε για το εισιτήριο, ούτε για το πρόστιμο» έλεγε σύμφωνα με μαρτυρίες ο 19χρονος στον ελεγκτή λίγα λεπτά πριν χάσει τη ζωή του.
Ένα παιδί από το Περιστέρι το οποίο δεν είχε να δώσει για εισιτήριο μιας και μετακινούνταν αποκλειστικά με ΜΜΜ, στερήθηκε τη ζωή του, στην προσπάθεια ορισμένων να δείξουν ότι «οι τζαμπατζήδες τιμωρούνται».
Τότε πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στο Περιστέρι και εκατοντάδες παρεμβάσεις στα ΜΜΜ, για τις ταξικές πολιτικές κρατικής βαναυσότητας, που εφαρμόζονται.
Χρέος μας να μην ξεχάσουμε κανέναν Θανάση. Κανένα θύμα του συστήματος το οποίο προστατεύει όσους ληστεύουν εκατομμύρια και που δολοφονεί παιδιά της βιοπάλης που δεν έχουν να πληρώσουν εισιτήριο.
Rosa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *