Δεν διαπραγματευόμαστε τις κατακτήσεις των εργαζομένων

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 03/02/2023
Κινηματικά Νέα

Οι αργίες και οι διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και τα αναλογούντα δώρα, το επίδομα και η αποζημίωση αδείας κατακτήθηκαν με αγώνες του εργατικού κινήματος. Στον κλάδο μας η εφαρμογή τους ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δράσης και κατακτήθηκαν στην πράξη μετά από βλαπτικές μεταβολές, διώξεις και απολύσεις.

Γιʼ αυτό και δεν εξαρτάται από τον κάθε εργοδότη η τήρησή τους…

Θα το ξαναπούμε, η αποδοχή της λεηλασίας των εργασιακών δικαιωμάτων δεν διασφάλισε ποτέ και σε κανένα τη θέση εργασίας. Χιλιάδες εργαζόμενες/οι είδαν πόσο αδιέξοδος είναι αυτός ο δρόμος, όταν τα αφεντικά, αφού τους ξεζούμισαν, τους αντιμετώπισαν με τον πιο χυδαίο τρόπο: «έχει πια παιδιά και δεν μπορεί να δώσει τη ζωή της για την επιχείρηση…, γέρασαν και έχουν σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης, burnout»…

Τη Δευτέρα 30 του Γενάρη, λοιπόν, κινηθήκαμε στον άξονα Κυψέλη–Γαλάτσι–Αμπελόκηποι–Κηφισίας–Ζωγράφου–Παγκράτι αφισοκολλώντας ενάντια στις συνθήκες εργασίας στα κέντρα ξένων γλωσσών Γράψα και βλέποντας στην πράξη την καθολική τήρηση της αργίας στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και στα κέντρα ξένων γλωσσών.

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι στάση αξιοπρέπειας και δεν τη διαπραγματευόμαστε ούτε με τα αφεντικά ούτε με τα υπουργεία.

Όρθιες/οι στους χώρους εργασίας δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω,

χωρίς διαχωρισμούς,

με ενσυναίσθηση και ταξική αλληλεγγύη.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *