CineΣινιάλο // Πρόγραμμα προβολών // Καλοκαίρι 2012

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 18/07/2012
Εκδηλώσεις & Δράσεις

Καλοκαίρι 2012, στον απόηχο ενός από τους πιο δύσκολους χειμώνες για ολόκληρη την κοινωνία. Ενός χειμώνα που χαρακτηρίστηκε από οικονομική εξαθλίωση, από ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις, από κοινωνικό κανιβαλισμό αλλά και από συλλογικές κοινωνικές αντιστάσεις, καταλήψεις, λαϊκές συνελεύσεις στις πλατείες, διαδηλώσεις στους δρόμους, συγκρούσεις με την ουσία και τα σύμβολα της Εξουσίας.

Καλοκαίρι 2012, στον απόηχο ενός χειμώνα που εξαθλίωσε ακόμη περισσότερο τις «υποτελείς τάξεις» σε όλα τα επίπεδα. Με την επίκληση της σωτηρίας της «πατρίδας» και της εξόδου από την κρίση οι πολιτικοί διαχειριστές «νομιμοποιούνται» να αφήνουν χιλιάδες ανθρώπους χωρίς δουλειά, χωρίς ρεύμα, χωρίς σπίτι, χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Καλοκαίρι 2012, στον απόηχο ενός χειμώνα που σημαδεύτηκε από εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες που έχουν μετατραπεί σε έναν εσωτερικό εχθρό χρεωμένο με ό,τι δυσάρεστο συμβαίνει στον «εθνικό κορμό». Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, ενδεδυμένη τον «αντιμνημονιακό» μανδύα, στρογγυλοκάθισε στα «αντισυστημικά»(!) βουλευτικά έδρανα από όπου και επιθυμεί να θεσμίσει τα δολοφονικά ρατσιστικά της κελεύσματα και τις εθνοφασιστικές της ρητορείες. Δεν πρόκειται για τίποτε άλλο πέρα από μια παρακρατική συμμορία που, στην υπηρεσία των βορείων προαστίων, επιχειρεί να σπείρει έναν πόλεμο μεταξύ των φτωχών. Ένα παραδοσιακό όπλο του μεσοπολέμου που σύρεται ξανά από την φαρέτρα του δημοκρατικού ολοκληρωτισμού για να μείνει στο απυρόβλητο η περιώνυμη αστική τάξη.

Καλοκαίρι 2012, στον απόηχο ενός χειμώνα με τις κοινωνικές αντιστάσεις στο στόχαστρο μιας ανελέητης κρατικής καταστολής. Εκατοντάδες συλληφθέντες σε πορείες και συγκεντρώσεις, διώξεις και φυλακίσεις με διάτρητα κατηγορητήρια, αφόρητες και περίτεχνες πιέσεις για σπάσιμο απεργιακών αγώνων, εισβολές, εκκενώσεις, εμπρησμοί στεκιών και καταλήψεων… είναι μόνο μερικές από τις κατασταλτικές επιχειρήσεις.

Καλοκαίρι 2012 και η κατάληψη Σινιάλο βρίσκεται σε μια γειτονιά ντόπιων και μεταναστών που βιώνουν αυτή την εξαθλίωση σε όλα τα επίπεδα. Σπίτια χωρίς ρεύμα, άνθρωποι που τρέφονται από τα σκουπίδια, άνεργοι και εργαζόμενοι που δεν κερδίζουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση συνθέτουν το σκηνικό μιας γειτονιάς που οδηγείται στην περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Καλοκαίρι 2012 και η κατάληψη Σινιάλο στον απόηχο αυτού του σκληρού χειμώνα θα μείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι. Σε μια προσπάθεια να υπονομευτούν οι καταναγκαστικές συνήθειες της εξατομίκευσης και της μοναξιάς μετατρέπουμε όπως κάθε χρόνο την καταπράσινη πλατεία Παπανικολάου σε ένα  θερινό σινεμά χωρίς αντίτιμα και αποκλεισμούς  δημιουργώντας ένα πεδίο συναντήσεων για ανθρώπους από όλες τις γειτονιές της πόλης.

Καλοκαίρι 2012, αντιστεκόμενοι στη μιζέρια των καιρών επιλέξαμε γι’ αυτό το καλοκαίρι τις αγαπημένες μας κωμωδίες που μαζί με ποτά, ποπ-κορν και τα γέλια μας θα κρατήσουν ζωντανή τη πλατεία όλο το καλοκαίρι. Κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 9 λοιπόν όλοι μαζί μετατρέπουμε την πλατεία Παπανικολάου στο πιο όμορφο ανοιχτό, αυτοοργανωμένο και αντιεμπορευματικό σινεμά της Αθήνας.
Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του cineΣινιάλο στην ηλεκτρονική διεύθυνση της κατάληψης sinialo.espiv.net.

Σας περιμένουμε….

Καλό Καλοκαίρι σε όλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *