[Χωματερή Φυλής] Ε, δεν αιφνιδιαζεται κανείς πια…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 21/10/2021
Σχολιασμοί

Τρείς μέρες μετά τη φιέστα που έκαναν στο δήμο Φυλής  για τη μετατροπή τάχα  της Χωματερής σε Πάρκο Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας , οι ίδιοι άνθρωποι  κάνουν  διαγωνισμό για να παρατείνουν τη λειτουργία του αποτεφρωτήρα επικινδύνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων (ΕΑΥΜ) για άλλα 25 χρόνια!

Την Παρασκευή 22/10 η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ θα εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού για τη λειτουργία της μονάδας θερμικής επεξεργασίας επικινδύνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων (ΕΑΥΜ) και προσομοιαζόντων με αυτά.

Ο Αποτεφρωτήρας  ξεκίνησε τη λειτουργία του  βάσει μιας προγραμματικής σύμβασης που συνυπέγραψαν ο ΕΔΣΝΑ, ο Δήμος Άνω Λιοσίων και η ΔΕΤΕΑΛΑ, μια από τις γνωστές «αμαρτωλές» δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Άνω Λιοσίων. Από το 2007 και μέχρι σήμερα, τη μονάδα διαχειρίζονται ιδιώτες εργολάβοι και η  ισχύουσα, σύμβαση λήγει στις 1.2.2022.

Τέτοιο πάρκο θέλουν να φτιάξουν !

Ένα πάρκο που θα περιλαμβάνει το νέο ΧΥΤΑ 4.300.000 κ.μ , το αναβαθμισμένο ΕΜΑΚ των 300.000 τόνων/ έτος , τον Αποτεφρωτήρα Επικινδύνων Υγειονομικών Αποβλήτων , τη μονάδα παραγωγής βιοαερίου και τη μονάδα επεξεργασίας στραγγισμάτων από τους ΧΥΤΑ. Και δεν φτάνουν μόνο αυτά!

Την Παρασκευή 22/10  θα εγκρίνουν το νέο ΠΕΣΔΑ που θα περιλαμβάνει το νέο «πάρκο κυκλικής οικονομίας» του κεντρικού τομέα εντός του οποίου  θα κατασκευαστούν μια θηριώδης Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων 450.000 τον/ έτος και ένας νέος ΧΥΤΥ.

Το περίφημο Πάρκο Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι μια τεράστια απάτη αξίας 26.000.000 ευρώ.

Ένα σκανδαλωδώς υπερκοστολογημένο πάρκο φωτοβολταϊκών 10 Μ.Β   που βαφτίστηκε πάρκο πράσινου για να χρυσωθεί το χάπι των νέων ΧΥΤΑ και των νέων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων…

*απόσπασμα κειμένου από το “Δυτικό Μέτωπο”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *