[Χαϊδάρι] Αντιφασιστική πορεία – 20/1 – 6μμ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 15/01/2024
Τοπικά Νέα

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ

Το τελευταίο διάστημα συναντάμε στη γειτονιά μας ναζιστικά σύμβολα και ρατσιστικές συμπεριφορές. Παρατηρούμε πως οι φασίστες νεοναζί κάνουν την εμφάνισή τους σε πλατείες και δημόσιους χώρους προσπαθώντας να σκορπίσουν τρόμο με προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς, μολύνουν τα πάρκα και τα στενά μας με συνθήματα , βγάζοντας δυο τρεις φωτογραφίες και θεωρώντας ότι έχουν πάρει χώρο στην πόλη μας, ενώ στην πραγματικότητα επιβεβαιώνουν τα αυτονόητα- ότι απλά είναι κρυμμένοι και κάνουν το παιχνίδι τους με μπογιές και κινήσεις δήθεν εντυπωσιασμού. Η επανεμφάνιση των φασιστών δεν είναι σημείο των καιρών αλλά λειτουργία του συστήματος που τους διαχειρίζεται και τους θρέφει.

Είμαστε εδώ όπως ήμασταν πάντα και νοιαζόμαστε τη γειτονιά, τα πάρκα και τις πλατείες μας γιατί μέσα σ’ αυτά υπάρχουμε, μεγαλώνουμε και συλλογικοποιούμαστε. Εκεί που εμείς επιλέγουμε να χτίζουμε τις σχέσεις μας και κοινωνικοποιούμαστε δεν χωράνε ούτε στοχάδια ούτε φασίστες. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Καλούμε σε Αντιφασιστική Πορεία το Σάββατο 20/1/24 στις 18.00 στην Πλατεία Ηρώων 1940-1941 (Στρ. Καραϊσκάκη 17), Χαϊδάρι

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αντιφασίστριες- Αντιφασίστες Χαϊδαρίου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *