[Αθήνα, Εξάρχεια] Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης για το Στέκι στο Βιολογικό

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 14/01/2022
Κινηματικά Νέα

Το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και μικροφωνική στην πλατεία Εξαρχείων. Το κάλεσμα πλαισιώθηκε από περίπου 150 άτομα. Το κάλεσμα ήταν στις 20:00, μοιράστηκαν και διαβάστηκαν τα κείμενα του «Στεκιού στο Βιολογικό», της Ανοιχτής συνέλευσης αλληλεγγύης για το Στέκι στο Βιολογικό.

Μετά από περίπου μιάμιση ώρα ακολούθησε αυθόρμητη πορεία αλληλεγγύης στη γειτονιά των Εξαρχείων. Πριν ξεκινήσει η πορεία το σώμα ενημερώθηκε ότι συντρόφια δέχθηκαν εξακρίβωση στο ύψος του Πολυτεχνείου. Την ώρα που η πορεία ήταν στον δρόμο με κατεύθυνση το Πολυτεχνείο, τα συντρόφια αφέθηκαν ελεύθερα και πλαισίωσαν το μπλοκ.

Έτσι, η πορεία κινήθηκε στους δρόμους των Εξαρχείων φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στο Βιολογικό, τις καταλήψεις, ενάντια στην αστυνομία και τις αναπλάσεις, πετώντας τρικάκια, μοιράζοντας κείμενα. Παράλληλα, πετάχτηκαν μπογιές σε διάφορα airbnb στη γειτονιά, σε κυριλέ κτήρια, ενώ σπάστηκαν ένα εταιρικό όχημα, ένα κρεοπωλείο και μπήκε φωτιά σε κάποιους κάδους στη διαδρομή.

Η πορεία έληξε ξανά στην πλατεία Εξαρχείων που περιμετρικά τοποθετήθηκαν φλεγόμενοι κάδοι στα γύρω στενά. Έτσι, και στα πλαίσια της πανελλαδικής εβδομάδας δράσης, καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 14 Γενάρη στις 19:00 στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Συνέλευση αλληλεγγύης για το Στέκι στο Βιολογικό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *