[Αιγάλεω, Σινιάλο] Οι λευκές νύχτες των καταναλωτών…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 07/10/2022
Εκδηλώσεις & ΔράσειςΤοπικά Νέα

Στις 7 Οκτώβρη ο Δήμος Αιγάλεω μαζί με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης διοργανώνουν μια ακόμη “λευκή νύχτα”. Τα μαγαζιά θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα και διάφορα δρώμενα θα εξελίσσονται παράλληλα σε διάφορα σημεία της πόλης. «Τέτοιου είδους δράσεις και πρωτοβουλίες αποτελούν διαφήμιση για την πόλη μας και βοηθούν στην εξωστρέφεια» βλ. Γ. Γκίκας. Όταν ο ίδιος ο δήμαρχος έρχεται να πιστοποιήσει με τα γραφόμενά του στο έντυπο προώθησης της λευκής νύχτας πως η πόλη – ως προϊόν ή υπηρεσία προς πώληση – χρειάζεται διαφήμιση, δίνει ένα ακριβές στίγμα για το τι υπάρχει πίσω από ακόμα μία ανέξοδη φιέστα – παρουσίαση ανύπαρκτου έργου- για αυτόν. Πρόκειται για νεόκοπα κόλπα του εμπορευματικού κόσμου προκειμένου να τονώσουν τον καταναλωτισμό και την κουλτούρα του και που στο βωμό τους θα τοποθετηθούν για ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι. προκειμένου να τονώσουν τον καταναλωτισμό και την κουλτούρα του. Μια ακόμη εμποροπανήγυρις με επίκεντρο τα μαγαζιά της περιοχής και χωρίς τα προσχήματα ενός εκκλησιαστικού αγίου. Εξάλλου για αυτόν τον κόσμο άγια είναι τα εμπορεύματα αυτά καθεαυτά και θεός το ίδιο το κέρδος. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται και για έναν ανταγωνισμό ακόμη και μέσα στο ίδιο το πλαίσιο του εμπορευματικού κόσμου, με την τοπική αγορά να προσπαθεί να θυμίζει διαρκώς την ύπαρξή της σε μια περιοχή που “φιλοξενεί” καταναλωτικά μεγαθήρια, καθεδρικούς ναούς του εμπορεύματος, όπως το ΙΚΕΑ και το Riverwest.

Όλα αυτά εξελίσσονται σε ένα φτωχό προάστιο, περιβαλλοντικά λεηλατημένο, που βυθίζεται ακόμη περισσότερο στην απαξίωση τα τελευταία χρόνια λόγω των διαρκών οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών κρίσεων. Με το να στήνονται θύλακες εμπορευματικού μεγαλείου, εν μέσω γενικευμένης κοινωνικής σύγχυσης και ανασφάλειας, επιχειρείται μια ψευδής κοινωνική ανάταση με φόντο την περαιτέρω οικονομική λεηλασία.

Ως μια στοιχειώδη απάντηση στο καταναλωτικό πανηγύρι αναρτήσαμε πανώ και πετάξαμε τρικάκια σε κεντρικά σημεία της πόλης.

 

[update]  Παρασκευή πρωί 7/10 η πόλη είναι και πάλι καθαρή χωρίς πανό και χωρίς τρικάκια. Έτοιμη προς πώληση. Οι δρόμοι βέβαια παραμένουν άθλιοι, τα πεζοδρόμια σπασμένα, οι δημόσιοι χώροι κατειλημμένοι από τραπεζοκαθίσματα, οι άστεγοι στα παγκάκια τους.

Ιερά

Ιερά Οδός και Θηβών

Είσοδος Μπαρουτάδικου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *