[Αιγάλεω] Για την συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Green Repower στις 25/6

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η καλεσμένη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας Green Repower στην Αθήνα, στο Αιγάλεω, η οποία συμμετέχει στα σχέδια καταστροφής του τελευταίου πράσινου κομματιού της κεντρικής Εύβοιας. Αυτά τα σχέδια αφορούν την εγκατάσταση 4 αιολικών εργοστασίων στην ευρύτερη περιοχή της Δίρφυς, του Ξεροβουνίου, των Κοτυλαίων Όρεων και του Ευβοϊκού Ολύμπου από τον γνωστό έμπορα πετρελαίου Βαρδινογιάννη. Και ο Καραπιδάκης, το αφεντικό της Green Repower, υπογράφοντας την (δήθεν) μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, δίνει τη θεσμική κάλυψη σε αυτά τα καταστροφικά σχέδια.
Τον συγκεκριμένο τύπο, όσοι και όσες έχουμε εμπλακεί στους αγώνες υπεράσπισης της φύσης τον γνωρίζαμε για διάφορα “μαγειρέματα” που έχει κάνει ανά καιρούς σε έργα ΑΠΕ ανά την επικράτεια, με πιο χαρακτηριστική την μελέτη του για ένα αιολικό στην ορεινή Ναυπακτία όπου η ΜΠΕ που κατέθεσε ήταν η ίδια με ένα άλλο έργο που είχε αναλάβει στον κάμπο της Αργολίδας, ξεχνώντας μάλιστα ακόμα και να αλλάξει τα ονόματα των περιοχών που αναφέρονταν σε αυτήν. Την εβδομάδα που προηγήθηκε του δημόσιου καλέσματός μας έφτασαν στα αφτιά μας αναφορές από ακόμα περισσότερες περιοχές της επικράτειας στις οποίες έχει εμπλακεί είτε σαν μελετητής περιβαλλοντικών επιπτώσεων, είτε σαν… επενδυτής. Και ο πιο ανυποψίαστος θα μπορούσε να σκεφτεί για το “ασυμβίβαστο” μεταξύ αυτών των δύο ρόλων, ωστόσο σε αυτόν τον αέναο κύκλο κερδοφορίας γύρω από έργα πράσινης ανάπτυξης, ο οποίος έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια και συνεχώς διευρύνεται, υπάρχουν πολλά ακόμα να δούμε, τα οποία σίγουρα δεν παραπέμπουν σε φίλους του περιβάλλοντος.
Το απόγευμα της Τρίτης ήμασταν έξω από τα γραφεία ενός μελετητή-επενδυτή ο οποίος φρόντισε όση ώρα ήμασταν εκεί να τα κλειδώσει και να εξαφανιστεί, αναθέτοντας τη φύλαξή τους σε μία πολυάριθμη αστυνομική δύναμη που άγγιζε τα όρια του αστείου μέσα σε μία γειτονιά. Τις προηγούμενες ημέρες δύο ανοιχτές συνελεύσεις κατοίκων στον Άγ. Δημήτριο και στον Αγ. Βλάσση της Εύβοιας, δύο χωριών κάτω από τα Κοτύλαια Όρη, έθεσαν τις κατευθύνσεις για την οργάνωση του αγώνα από εδώ και πέρα. Ο δεκαήμερος αγώνας στο πεδίο, ενάντια στην εγκατάσταση ανεμομετρικού ιστού στο Καδίτικο, αλλά και αυτός που είχε προηγηθεί τον περασμένο χειμώνα για έναν άλλον ανεμομετρικό ιστό στα Καμπιά (ο οποίος αυτή την εβδομάδα, με ετεροχρονισμένη απόφαση του δασαρχείου Χαλκίδας, κρίθηκε παράνομος και ζητά να κατέβει), δημιουργούν μικρές εστίες αγώνα που αναζητούν την μαζικοποίησή τους. Με λίγα λόγια, οι αγώνες υπεράσπισης των βουνών και των νερών οφείλουν να είναι πολύμορφοι, παράλληλοι και αλληλοσυμπληρούμενοι. Από το οικονομικό και διοικητικό κέντρο της Αθήνας και τα χωριά της Εύβοιας, μέχρι και στο πεδίο, εκεί όπου οι εργολάβοι και οι επενδυτές προσπαθούν να κάνουν τις κινήσεις τους.
Συμμετέχουμε σε όλα τα μέτωπα του αγώνα. Το τελευταίο πράσινο κομμάτι της κεντρικής Εύβοιας δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί! Θα επανέλθουμε.
Συνέλευση για την υπεράσπιση των βουνών

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *