[Αδράστεια, Περιστέρι] Παρέμβαση στο 1ο Λύκειο Περιστερίου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 06/02/2024
Τοπικά Νέα

Παρέμβαση στο 1ο Λύκειο Περιστερίου/Κάλεσμα στην πορεία ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας

Την Κυριακή 3/2 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με πανό στο 1ο λύκειο του Περιστερίου. Η επιλογή δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς στο συγκεκριμένο λύκειο κατά τη διάρκεια της κατάληψης των μαθητών ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε την αστυνομία η οποία προέβη σε σωματικό έλεγχο μαθητών με σκοπό να τους τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τον αγώνα τους.

Σε μια περίοδο όπου το φοιτητικό κίνημα καλείται να δώσει για ακόμα μια φορά τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας , δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον αγώνα τους και στεκόμαστε αλληλέγγυοι /ες. Το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο με ονομασία «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» σημαίνει ένα πανεπιστήμιο ελεύθερο σύμφωνα με τις επιταγές του κεφαλαίου. Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων με πλήρη ακαδημαϊκή αναγνώριση προσβλέπει στην περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας κ δωρεάν παιδείας και διευρύνει τις ταξικές ανισότητες. Και γι’αυτό το λόγο προσπαθούν να καταστείλουν οποιαδήποτε φωνή αντίστασης. Θέτουν σε εφαρμογή το μέτρο της τηλεκπαίδευσης και των τηλε-εξετάσεων, επιβάλλοντας πειθαρχικά μέτρα στους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να το ακολουθήσουν, ενώ παράλληλα εκκενώνουν τις φοιτητικές καταλήψεις υπό το φόβο της τεράστιας αντίδρασης που έχει ξεσπάσει.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η επιλογή του να βάλουν μπροστά τον κατασταλτικό μηχανισμό τους για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου αλλά και να υπακούσουν στις εντολές της Ε.Ε θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Και αυτό γιατί ο αγώνας για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία αφορά όλη την κοινωνία και δεν θα την αφήσουμε έρμαιο μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, που ακριβώς όπως και η προηγούμενη δήθεν αριστερή κυβέρνηση, επιχειρεί να ξεπουλήσει και να ιδιωτικοποιήσει ο,τιδήποτε δημόσιο υπάρχει, είτε αυτό αφορά την παιδεία, είτε την μεταφορά και την υγεία αντίστοιχα. Ενάντια στη γενικευμένη επίθεση κράτους και κεφαλαίου απέναντι στο λαό , απαντάμε με αυτοοργάνωση, συλλογικότητα, αλληλεγγύη. Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτή για όλους και όλες. Στηρίζουμε της μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις και τις διαδηλώσεις που στοχεύουν στην κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Καλούμε τη Δευτέρα 5/2 στις 19.00 στα Προπύλαια για πορεία ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αδράστεια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *