LOCK OUT ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ

Οι κοσμητείες Νομικής, Οικονομικού και Πολιτικού προχώρησαν το βράδυ της 13ης Νοέμβρη σε τετραήμερο αποκλεισμό (Lock οut) σε όλα τα κτήρια του πανεπιστημίου.

Απο νωρίς το πρωί τα κτήρια περικυκλώθηκαν απο ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ και ΜΑΤ, υπο τον φόβο να αποτελέσει η σχολή ένα κέντρο πολιτικής και κοινωνικής δράσης, πλαισιωμένο απο φοιτητά και αγωνιστές εν όψει της 50ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Ελευθεριακό Σχήμα ΝΟΠΕ

 

 

Φέτος η πρυτανεία, πρώτα γιόρτασε την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου και μετά ανακοίνωσε τα σχέδια της αντιεξέγερσης με πρόωρο λοκ-άουτ. 50 χρόνια μετά το ’73 όπου αρχίζουν “να σπάνε τα ταμπού της μεταπολίτευσης” και ο στρατός μετέχει στη κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας, δεν είναι ντροπή για την πρυτανεία να το λέει ανοιχτά: δεν κάνουμε απλώς δουλειές για το στρατό αλλά και η στρατοαστυνομία κάνει τις δικές μας. Ούτως ή άλλως, οι καπιταλιστικές σχέσεις σε κρίση -και σε πόλεμο – έχουν επιβάλλει την αναγκαία κοινωνική ειρήνη στο εσωτερικό της ακαδημαικής κοινότητας. Η μεγαλύτερη καταστολή είναι οι σχέσεις στο πάγο, προς χάριν της ατομικής κοινωνικής ανόδου σε μία κοινωνία που καταρρέει.

Παρτακισμός και κομπίνα, αυτά είναι οι αξίες του σύγχρονου πανεπιστημίου και όσων το απαρτίζουν, που δεν ντρέπονται να ανέχονται να γίνονται η αιχμή της κρατικής καταστολής καθώς γιορτάζουν την επέτειο μίας αντικρατικής (και τόσων άλλων αντί) εξέγερσης.

ΑΚόΝιτο


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *