[Βύρωνας] Προβολή ταινίας “Paris is Burning” στην κατάληψη Κ14

Προβολές Φλεβάρη 2023 στην κατάληψη Κ14, Τρίτες στις 21:00 το βράδυ.

*Τρίτη 14 Φλεβάρη “Paris is Burning” της Jennie Livingston (1990). Ένα χρονικό της ballroom drag σκηνής της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’80, με κεντρικό θέμα το voguing, τις φιλοδοξίες και τα όνειρα εκείνων που έδωσαν στην εποχή τη ζωντάνια της. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με έναυσμα τη δημοσιευμένη εισήγηση της κουήρ αναρχο-φεμ ομάδας “Τσούπρες” σχετικά με την ταινία: https://athens.indymedia.org/post/1623133

*Τρίτη 28 Φλεβάρη “Athena” του Romain Gavras (2022). Η τραγική δολοφονία ενός νεαρού αγοριού πυροδοτεί μια μεγάλη και βίαιη σύγκρουση στην κοινότητα της Athena, με τα αδέλφια του θύματος να βρίσκονται στο επίκεντρο. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση.

https://syneleysikatoikwnvkp.espivblogs.net/2023/02/12/provoles-vukupu-cinema-stin-katalipsi-k14

—————————————————-

Η Ομάδα Προβολών Vukupu Cinema δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια κυρίως στον χώρο της κατάληψης Κ14 (Κολοκοτρώνη 14 Βύρωνας), αλλά διοργανώνει και υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι προβολές της γίνονται πάντα χωρίς αντίτιμο και έχει ως βασικό σκοπό να συναντηθούν άνθρωποι από τη γειτονιά ή και από άλλες περιοχές, να κοινωνικοποιηθούν και να αλληλεπιδράσουν με αφορμή τον κινηματογράφο, πέρα από το να απολαύσουν μια δωρεάν ταινία. Με αυτό το σκεπτικό, οι προβολές της ομάδας συνήθως ακολουθούνται από μια σχετική με το θέμα της ταινίας συζήτηση και υπάρχει φροντίδα το πρόγραμμα προβολών να περιλαμβάνει πέρα από ταινίες μυθοπλασίας, και ντοκιμαντέρ ή video essays με αναφορά σε κοινωνικοπολιτικά ζητήματα ή κινήματα. Οι προβολές της γίνονται κανονικά κάθε δεύτερη Τρίτη.

Η Ομάδα Προβολών είναι ανοιχτή σε νέα άτομα και συναντιέται τακτικά, δια ζώσης, στην Κ14. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα και στο email: syneleysikatoikwnvkp@espiv.net.


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *