Φωτογραφικό υλικό απο την σύλληψη του Β.Μ. στις 10/4 στο Χαϊδάρι

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 18/04/2021
Κινηματικά Νέα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε φωτογραφικό υλικό από την στιγμή της σύλληψης του συντρόφου Β.Μ. το Σάββατο 10/4 μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που κάλεσε η «Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία» έξω από το Δρομοκαΐτειο και την πορεία που ακολούθησε προς το Δημαρχείο Χαϊδαρίου. Οι φωτογραφίες στάλθηκαν στο email της εφημερίδας συνοδευόμενες από την παρακάτω περιγραφή.

H ενημέρωση για την σύλληψη του συντρόφου Β.Μ. από την διαδήλωση στο Δρομοκαΐτειο (αναβάθμιση κατηγοριών & εκδικητική κράτηση) εδω : https://athens.indymedia.org/post/1611917/

Στέλνουμε μερικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην οδό Θερμοπυλών στο Χαϊδάρι, το Σάββατο 10/4 το μεσημέρι, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δρομοκαΐτειο, η οποία μάθαμε εκ των υστέρων ότι είχε πραγματοποιηθεί μισή περίπου ώρα νωρίτερα και αφορούσε τις συνθήκες εγκλεισμού και την υποβάθμιση των δομών ψυχικής υγείας.

Πρόκειται για λίγα μόνο στιγμιότυπα από το έργο των τοπικών σερίφηδων μέσα σε αμιγώς κατοικημένη ζώνη του Χαϊδαρίου και περίπου μισή ώρα μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω συγκέντρωσης. Στο στενό της Θερμοπυλών και μπροστά στα μάτια περίοικων της γειτονιάς – κάποιοι από τους οποίους φαίνονται και στις φωτογραφίες – περιπολικό προσεγγίζει αιφνιδιαστικά έναν τύπο, πέφτοντας σύριζα πάνω του, (τον Β.Μ., αργότερα μάθαμε και τα αρχικά του) ο οποίος περπατούσε χαλαρά με μια κοπέλα, ανοίγοντας απότομα την πόρτα του περιπολικού με σκοπό προφανώς να τον αρπάξουν. Το σκηνικό μύριζε κακοστημένη καταδίωξη καθώς δεν υπήρξε καμία ερώτηση που να προσομοιάζει έστω σε αυτό που λένε «τυπικό αστυνομικό έλεγχο». Στα πρώτα «τι κάνετε ρε;» και την προσπάθεια του ανθρώπου να ζητήσει το λόγο και να απομακρυνθεί οι μπάτσοι τρέχουν κατά πάνω του, αρχίζουν τα βίαια τραβολογήματα σκίζοντας του ολόκληρη την μπλούζα. Η απόκριση τους στα «τι κάνετε ρε, τι έγινε;;» ήταν ένα λακωνικό «για το σπρέυ»! Δεν καταλάβαινε κανείς από τους περαστικούς τι θα πει «για το σπρέυ», καταλάβαινε όμως ότι αυτό που ακολούθησε δεν αντιστοιχεί ούτε κατά διάνοια. Στα επόμενα 3-4 λεπτά καταλήγουν να έχουν πέσει δύο μπάτσοι πάνω του, να έχουν γυρισμένο το χέρι κάτω από το σώμα του, ενώ τους έλεγε ότι έχει σπασμένο ώμο, να πατάνε το στήθος του, ενώ φώναζε «δεν μπορώ να αναπνεύσω, φύγετε από πάνω μου ρε σκουπίδια». Ανάμεσα σε φωνές περαστικών και της κοπέλας καθώς παράλληλα πλησίαζαν το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο, τα «όργανα» απτόητα απαιτούν να γυρίσει το χέρι του για να του περάσουν χειροπέδες, ως δια μαγείας, ενώ είναι πεσμένοι κι οι δύο πάνω του. Είναι απλώς λεπτομέρεια ότι όταν εν τέλει, ολοκληρώνουν την σύλληψη και τον οδηγούν στο περιπολικό δεν απαντούν σε ερωτήσεις για το σε ποιό τμήμα τον πάνε ή για τον αριθμό τους. Αναρωτιόμαστε αν δεν υπήρχαν άνθρωποι τριγύρω, τι ακριβώς θα είχαν κάνει και πώς θα σπάσει ο τσαμπουκάς τους αν το ανεχόμαστε; Έτσι…από το πουθενά, σας βρήκαμε, σας την πέφτουμε, σας συλλαμβάνουμε! Γιατί μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, έξω από τα σπίτια σας, μέσα στις γειτονιές σας, εκεί που περπατάτε χαλαρά, σαν να μην τρέχει τίποτα. Σαν να τους ανήκει η πόλη.

Βρήκαμε αργότερα ψάχνοντας στο διαδίκτυο τι περίπου έχει γίνει και στέλνουμε αυτό το υλικό στην εφημερίδας σας για να το δημοσιεύσετε εφόσον πιστεύετε ότι κάπου θα βοηθήσει. Δεν θέλουμε να κυκλοφορούμε διαρκώς με προτεταμένη μια κάμερα κινητού – και ούτε θα το κάνουμε. Ωστόσο, αν τα ένστολα καθίκια νομίζουν ότι θα κάνουν ο,τι γουστάρουν πάνω μας, χωρίς κόστος και σε καθεστώς σιγής είναι γελασμένοι. Και δεν χρειάζεται να ξέρουμε καν ποιος είναι και τι έκανε ένας τύπος που από το πουθενά βρέθηκε κουβάρι με 2 μπάτσους σε ένα στενό μέρα μεσημέρι. Τα χουμε δει χιλιάδες φορές άλλωστε, από κοντά, από φίλους ή και στις οθόνες.

https://apatris.info/fotografiko-yliko-apo-tin-syllipsi-toy/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *