Η παρακμή των δημοτικών παιδικών σταθμών στο Αιγάλεω

και η ανεκδιήγητη αριστερή -αυτή τη φορά- δημοτική αρχή

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 18/08/2015
Τοπικά Νέα

Με δεδομένο το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη της 5/8/2015 -και την μη διάψευσή του από την δήμο Αιγάλεω- ισχύουν μεταξύ άλλων ότι:

-σε κάποιους παιδικούς σταθμούς υπάρχει μόνο μία παιδαγωγός, το πολύ πολύ και καμιά βοηθός, για 28 νήπια

-σε ορισμένους σταθμούς δεν υπάρχει ούτε καθαριστικό, ούτε καν χαρτί υγείας.

-οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για χαρτικά, χαρτόνια, κόλλες κ.λπ. ώστε να μη ζητούν συνέχεια χρήματα από τους γονείς, οι οποίοι ήδη πληρώνουν αρκετά χρήματα στην αρχή της χρονιάς για αναλώσιμα.

-μάγειρες υπάρχουν μόνο σε δύο – τρεις παιδικούς σταθμούς ενώ το φαγητό που μαγειρεύουν μεταφέρεται στους άλλους σταθμούς με… το αυτοκίνητο της καθαριότητας, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στο Αιγάλεω. Και αυτή η κατάσταση δεν συνάδει με κανένα από τα επιχειρήματα του δήμαρχου Δ. Μπίρμπα αλλά και του δημοτικού συμβουλίου για την -μακρόχρονη και επίμονη μέχρι του βαθμού αστυνομικής επιβολής- κατασκευή ενός ακόμα βρεφονηπιακού σταθμού στο Πατινάζ. Όχι μόνο δεν μπορούν να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα στους υπάρχοντες σταθμούς για τα παιδιά και την… λαϊκή οικογένεια, για την οποία κόπτονται τα αριστερά εξαπτέρυγα του δήμου, αλλά και αυτά που εξασφαλίζονται ελέγχονται για τις βλάβες τις οποίες μπορεί να προκαλέσουν.

Καμία καινοφανής διαπίστωση: η υποκρισία περισσεύει στους δημοτικούς θώκους. Μετά από αυτά τα αίσχη αλλά και το ανεκδιήγητο κόψιμο των ηλικιωμένων λευκών στην πλατεία Αγ. Τριάδας… τα ήδη συντριπτικά επιχειρήματα για την υπεράσπιση του Μπαρουτάδικου πληθαίνουν όλο και περισσότερο ενάντια σε κάθε απειλή από την θλιβερή αυτή δημοτική αρχή.

birbas

Ακούστε κόσμε, ακούστε κόσμε…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *