Βασική κοινοτοπία: Η αριστερή δημοτική αρχή του Αιγάλεω καρατομεί δέντρα στην πλατεία Αγ. Τριάδας

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 07/08/2015
Τοπικά Νέα
Προετοιμασία αρχείων

Στις 27 του Ιούλη που μας πέρασε συνεργεία του δήμου έκοψαν 4 με 5 μεγάλες λεύκες οι οποίες ζούσαν επί δεκάδες χρόνια στην πλατεία δίπλα στην Αγία τριάδα στου Λιούμη. Το θέαμα ήταν αποκρουστικό. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτήν την αλαζονική επιθετικότητα σε βάρος μοναδικών και αναντικατάστατων δένδρων χάριν των εκνευριστικά ασταμάτητων και ανόητων -για τους ανυποψίαστους- “αναπλάσεων”, χάριν μιας καταστροφικής -πλην όμως κερδοφόρας για τους εμπλεκόμενους- αναπτυξιολαγνείας. Όμως, μέσα σε αυτό το γαϊτανάκι ειρωνείας και εμπαιγμού δεν θα εκπλαγούμε αν στη θέση των κομμένων δένδρων χτίσει ο δήμος κανένα περίπτερο για την υπεράσπιση της φύσης… Ή καμία παιδική χαρά…

Την ίδια ώρα μέσα στα 18 έργα του δήμου που θα “αλλάξουν το Αιγάλεω” υπάρχει και μια “βιοκλιματική μελέτη 5ου βρεφονηπιακού σταθμού με αυτόνομη ενεργειακή λειτουργία – πράσινο δώμα και οικολογικά υλικά δόμησης”. Ειρωνεία; Ναι! Επιπλέον, για όσους δεν καταλάβατε πρόκειται για τον βρεφονηπιακό σταθμό στο Πατινάζ! Πρόκειται για τον γνωστό και ανύπαρκτο έως τώρα σταθμό για τον οποίο, ωστόσο, εγκρίνεται μελέτη, σε μια απόπειρα (;) να ξεπλυθεί… οικολογικά και να αποκτήσει όλα εκείνα τα εχέγγυα, με τα οποία εκτιμά η αριστερή δημοτική αρχή ότι θα αφοπλίσει την επιχειρηματολογία των αντιστεκόμενων για το επαίσχυντο έργο. Και, εντέλει, να το χτίσει…. Περί άλλων τυρβάζουν!

Η θεσμική αλητεία έχει όρια. Κι αυτά τα όρια δεν θα τα θέσει η απάθεια και η αδιαφορία των περαστικών της 29 Ιούλη από την πλατεία Αγ. Τριάδας αλλά το έμπρακτο ενδιαφέρον για την υπεράσπιση των αυτονόητων: να μην αφήνουμε αναπάντητο τον φυσικό μας ακρωτηριασμό.

Σχόλια Ανάρτησης

  • Κάποιοι/ες μπορεί να παρακολουθήσατε το τελευταίο 24ωρο απαράδεκτα σχόλια κάτω από αυτή την ανάρτηση (με αφορμή μερικές φωτογραφίες -και τα “πνευματικά τους δικαιώματα”- που έχουν ήδη διαγραφτεί) τα οποία προσέβαλαν κάθε έννοια φιλοξενίας του ιστολογίου. Ο κύκλος της ανοχής μας έκλεισε. Τα σχόλια αυτά άνοιξαν ζητήματα συνειδητής διαστρέβλωσης, χυδαίας κατασυκοφάντησης, στοχοποίησης συντρόφων, απόπειρας πολιτικής περιθωριοποίησης του εγχειρήματός μας, ανοιχτών απειλών μέχρι και ωμής ρουφιανιάς από συγκεκριμένα άτομα. Ως εκ τούτου διαγράφτηκαν από το ιστολόγιο αλλά έχουν αρχειοθετηθεί προκειμένου να χρησιμοποιηθούν πλέον σε συλλογικές διαδικασίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *