Carex Flacca: Έντυπο της κατάληψης Σινιάλο ενάντια στις επικυρίαρχες μητροπολιτικές ροές, για την εδαφικοποίηση της εξεγερσιακής προοπτικής

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 20/07/2014
Αναλύσεις & Θέσεις

Τεύχος 01 – Καλοκαίρι 2014

cf1ekso

Περιεχόμενα:

– αντί εισαγωγής

– σινιάλο για την επανεδαφικοποίηση της ατομικής και συλλογικής εμπειρίας

– για την εισβολή των εμπορευματικών σχέσεων στο δημόσιο χώρο

– μπαρουτάδικο (*έχει να πέσει εξέγερση…)

– το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο και η περίπτωση της Ν. Φιλαδέλφειας

– η εκδίκηση του “Μυκόνιου γείτονος”

– βράζει-η-λεία του Κεφαλαίου

– συνοπτικές σημειώσεις για την ιστορία της πόλης

– οι δικοί μου Μπήτλς

 

Μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή .pdf εδώ: Carex Flacca #1

 

αντί εισαγωγής

Ο Ανρί Λεφέβρ (Henri Lefebvre) έγραφε ότι «Η πόλη είναι η προβολή της κοινωνίας πάνω στο έδαφος. […] Η πόλη αποτελεί το πεδίο συγκρούσεων και ανταγωνιστικών σχέσεων. […] Η πόλη αποτελεί τον τόπο επιθυμίας και τον τόπο των επαναστάσεων».

Κι εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε!

Μας ενδιαφέρει, λοιπόν, η μελέτη της πόλης όχι μόνο ως τόπου πάνω στον οποίο εδαφικοποιούνται οι ανθρώπινες σχέσεις και οι κοινωνικές συλλογικοποιήσεις αλλά και ως εδάφους που μπορεί να αποτελέσει πεδίο χειραφέτησης και ανάπτυξης ριζοσπαστικών κινημάτων και αγώνων.
Στον αντίποδα της επέλασης των καπιταλιστικών σχέσεων που επιχειρούν να ξεριζώσουν κάθε συλλογική σχέση κοινότητας, αναζητούμε τα «σημεία» συνάντησης των ανθρώπινων αρνήσεων στην κατεύθυνση της ατομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης.

Στο Αιγάλεω των εμπορευματικών ροών, της πολεοδομικής λεηλασίας, της άνθισης του μεγάλου κεφαλαίου στο πλάι της εξαθλίωσης, της εκποίησης του Μπαρουτάδικου, των ερημοποιημένων δημόσιων χώρων, των τραπεζοκαθισμάτων που γεμίζουν τις πλατείες και τους πεζόδρομους, της πλήθυνσης των άστεγων, της απαξιωμένης «εμπειρίας» και «επιθυμίας», της εξατομίκευσης και της μοιρολατρίας… ψάχνουμε τρόπους να ρηγματώσουμε την κυρίαρχη αφήγηση που μας θέλει υποταγμένους, δούλους, εργάτες και καταναλωτές, νεκρούς σε μία πόλη νεκρή…

Και θα τους βρούμε!

[Το παρόν έντυπο εκδίδεται από την ομάδα Carex Flacca της κατάληψης Σινιάλο και διακινείται χέρι με χέρι, χωρίς αντίτιμο, με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά. Το πρώτο φύλλο τυπώθηκε τον Ιούλη του 2014 σε 600 αντίτυπα. Η φωτογραφία του εξωφύλλου καθώς και οι περισσότερες φωτογραφίες του εντύπου -εκτός των φωτογραφιών που πλαισιώνουν τα κείμενα για Ν.Φιλαδέλφεια, Μύκονο, Βραζιλία- έχουν τραβηχτεί από τη στ:οργή (storgh.blogspot.gr).

site & e-mail επικοινωνίας: http://sinialo.espiv.net | sinialo@espiv.net]

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *