Μαζική Αφισοκόλληση-Παρέμβαση στις γειτονιές της Νίκαιας

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 19/10/2013
Τοπικά Νέα

Μαζική παρέμβαση – αφισοκόλληση – ενημέρωση, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17-10-΄13 το απόγευμα σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Νίκαιας.

Κατά τη διάρκεια της, δεκάδες σύντροφοι-συντρόφισσες και αλληλέγγυοι, κινηθήκαμε προς τα τοπικά γραφεία των φασιστών της χρυσής αυγής όπου και αφισοκολλήθηκε η κεντρική είσοδος, “καθαρίστηκαν” οι γύρω τοίχοι από ρατσιστικά συνθήματα κάθε είδους, γράφτηκαν αντιφασιστικά συνθήματα, και κολλήθηκαν δεκάδες αυτοκόλλητα αντικαπιταλιστικού-αντικρατικού-αντιφασιστικού περιεχομένου.

Στο πλάϊ της εισόδου αναρτήθηκε σχετικό πανό.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται στα πλαίσια των προπαγανδιστικών δράσεων (αντι)πληροφόρησης, σχετικά με την προγραμματισμένη αυτόνομη αντιφασιστική συνάντηση – συζήτηση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20-10-’13, στις 18:00, στον πρώην χώρο μηχανικής καλλιέργειας (Θηβών 245) στη Νίκαια.

Όλα συνεχίζονται…

DSC_4119
DSC_4068
DSC_4066
DSC_4048
*αναδημοσίευση από το Μπλόκο στην εξουσία

Σχόλια Ανάρτησης

  • Παραλιγο νεα ναυτικη τραγωδια στη Σιρακουζα..μετα το δυστυχημα στη Λαμπετουζα με τουs 300 νεκρουs περιπου.Γυρω στουs 300 ανθρωπουs περισυλλεγησαν σωοι απο το Ιταλικο λιμενικο..Οι μεταναστεs που ειχαν ξεκινησει το ταξιδι τουs απο Αιγυπτο προs ιταλια βρισκοντουσαν σε μικρο πλοιαριο που δεν ειχε τον απαιτουμενο χωρο για να να μεταφερει τοσο μεγαλο αριθμο επιβατων…με κινδυνο τη ζωη τουs και ξοδευωνταs τιs οικονομιεs μιαs ζωηs αυτοι οι ανθρωποι ταξιδευουν προs την ελπιδα για ενα καλυτερο αυριο…αν τα καταφερουν ερχοντε αντιμετωποι με καθηκια του στιλ Χ.Α.Ζωα που δεν εχουν σεβασμο ουτε ευαισθησιεs στο διαφορετικο…ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΗΖΕΙΣ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΖΕΙΣ …

  • Αν δεν μιλαγαμε για την Νικαια αλλα για αλλο μερος δεν θα ειχα προβλημα να γραψω καλυτερα να γραφοταν <> παρα
    τσακιστε τους φασιστες.Υπαρχουνε πολλοι εγκλωβισμενοι που πρεπει να απεγκλωβιστουν.Επισης υπαρχουν τοσα ωραια συνθηματα που ειναι και προπαγανδιστικα και απευθυνονται σε ολο τον κοσμο.
    Απο το ”κανενας δεν επελεξε που θα γεννηθει” με καμια προσθηκη ( ο ρατσισμος ειναι ο πολιτισμος των ηλιθιων) μεχρι τα <>και τοσα αλλα.

    Απο την αλλη σκεφτομαι μιας και μιλαμε για ενα φορτισμενο μερος/περιοχη λογω προσφατων γεγονοτων επισης καλο θα ηταν να υπαρχει ευφυια στα συνθηματα. Ειναι μια περιοχη ιδιαιτερη με ιδιαιτερες αναγκες.. Και μια περιφρουρηση καλο θα ηταν αντι να αφηνει μονο να γραφουν να κανει και το αντιθετο για λογους εμφανισης.
    Και κανα χαβαλετζιδικο συνθημα θα μετραγε

  • Συμπληρωση στο παραπανω :
    Απο το<<κανενας δεν επελεξε που θα γεννηθει» με καμια προσθηκη ( ο ρατσισμος ειναι ο πολιτισμος των ηλιθιων) μεχρι τα <>και τοσα αλλα.

  • Συμπληρωση στο παραπανω :
    Απο το<<κανενας δεν επελεξε που θα γεννηθει» με καμια προσθηκη ( ο ρατσισμος ειναι ο πολιτισμος των ηλιθιων) μεχρι τα πατριδα μας η γη και τοσα αλλα.

  • Xαβαλετζιδικο συνθημα….χμ….την επομενη φορα που τα καθικια τηs Χ.Α. ανοιξουν παλι κεφαλια η σφαξουν καποιον μεταναστη [η Ελληνα δεν εχει διαφορα ]θα γραφτουν μερικα απο αυτα που λεs….ετσι μωρε για να ανεβει λιγο η διαθεση….

  • O ιρακινοs αδερφοs Τ…πολεμισε 7 χρονια στο πολεμο ΙΡΑΝ ΙΡΑΚ…ο πατεραs του πεθανε και δεν του δωθηκε αδεια να παραστει στην κηδεια του…λοιποτακτησε γι αυτον το λογο…οταν τον συλλαβαν οι δικοι του δεν περιγραφεται ποια ηταν τα αντιποινα….δεν μπορει πλεον να φορεσει καλοκαιρινα ρουχα απο το κατεστραμενο πλεον δερμα του καθοτι τα βασανιστηρια στα οποια υπεστει ηταν ασυλυπτα σε ανθρωπινο νου που ζει εν καιρο ειρηνηs….τα βουνα τηs τουρκιαs τα περπατησε για να μπορεσει να ερθει στην Ελλαδα…Τι ψυχη κουβαλαει αυτοs ο ανθρωποs και με ποιο δικαιωμα καθικια σαν αυτα τηs Χ.Α. προσπαθουν να [καθαρισουν]τη χωρα απο τουs μεταναστεs…γνωριζονταs λοιπον πολλεs προσωπικεs ιστοριεs σαν αυτη του Τ…θα διαφωνισω στα ΧΑΒΑΛΕΤΖΙΔΙΚΑ συνθηματα…

  • Αυτοι που δεν κανουν τιποτα…κατηγορουν τουs αλλουs γιατι δεν τα εκαναν ολα….ειναι ενα συνθημα που το διαβασα σε ενα φιλικο σπιτι….

  • Αρχικα ηθελα να γραψω
    δεν θα ειχα προβλημα να γραψω καλυτερα να γραφοταν ΜΕΤΑΠΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ παρα τσακιστε τους φασιστες
    Ωστοσο τα οριζοντια εισαγωγικα( η μαλλον τα μοναδιαια οριζοντια) μαλλον δεν τα παιρνει το σαιτ γι’αυτο και πιο κατω αναγκαστηκα να γραψω και αλλα πραγματα περισσοτερες φορες.

    Μεταπειστε τους φασιστες λοιπον και οχι (μονο )τσακιστε.
    Φιλε Τσε διαβασε καλυτερα τι εγραψα .
    Επισης δεν μαχαιρωνουν ολοι οι φασιστες οπως ξερεις.
    Καλο θα ηταν να γινεται μπλα μπλα με τον κοσμο.
    Εγω μιλαω με αρκετο κοσμο και μαλιστα επι πολλες ωρες προσπαθω καποιες φορες να μεταπεισω ατομα.
    Αλλωστε και οι προκηρυξεις και τα εντυπα γενικοτερα εχουν τετοιο στοχο.Αλλιως να μην μοιραζοταν τιποτα. Τοτε με το Γιουρο το 2004 υπηρχανε πολυ καλα εντυπα.Αν θελουν οι παλιοι(και νεοι) απο το στεκι ας ριξουν καμια ματια

  • Τα χαβαλετζιδικα συνθηματα επισης απευθυνονται σε ολο τον κοσμο αλλα και στου παρασυρμενου.Επισης οι αντιφασιστικες πορειες δεν ειναι πεσιμο ουτε πορειες εναντια στους φασιστες.Μαλλον τα εχεις μπερδεψει.

  • Φιλε -φιλη δεν εχω μπερδεψει τιποτα οπωs νομιζειs ενοειται οτι με την κουβεντα προσπαθειs να μεταπεισειs και να αλλαξειs νοοτροπια εκει που ειναι ΕΦΙΚΤΟ…οταν ομωs γινονται επιθεσειs σε σπιτια μεταναστων παρουσια των παιδιων τουs και τουs χτυπουν αλυπητα εκει δεν εχειs τιποτα να μεταπεισειs…εναs συναδερφοs απο το Μπαγκλαντεs την ωρα που ερχοταν στη δουλεια του την πεσανε 4 γομαρια τηs Χ.Α στην προσπαθια του να γλιτωσει μπηκε στην τροχαια..εκεινοι τον καθησυχασαν οτι εφοσον εχει χαρτια και ειναι νομιμοs δεν κινδυνευει…δεν νομιζω οτι θα προλαβενε να τουs εξηγησει…στο νοσοκομειο θα κατεληγε στην καλυτερη περιπτωση αν οχι στο νεκροτομειο…οταν επιτελουs εφτασε στον εργασιακο χωρο απο μαυρουληs ηταν….κιτρινοs….κανειs δεν αξιζει να ζει τετοιεs καταστασειs ουτε Ελληναs ουτε μεταναστηs…Τετοιουs φασιστεs λοιπον τουs τσακιζειs δεν τουs ψηφιζειs…καλη σου μερα…

  • Επισηs εναsαλλοs φιλοs πομακ οταν τολμισε να μιλησει ασχημα στον χωρο που γινοτανε παζαρι καθε κυριακη σε μια Ελλινηδα ο γιοs τηs για αντιποινα φωναξε τουs χρυσαυγητεs …εκτοs του οτι επεσε πολυ ξυλο πολλεs σφαιρεs και πολλεs κατσαβιδιεs το παζαρι για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα διακοπηκε με αποτελεσμα να χασουν το ψωμακι τουs και οι υπολοιποι….ο δε φιλοs αφησε πισω την οικογενεια του και εφυγε εκτοs Ελλαδαs γιατι δεν θα σταματουσαν αν δεν κατεληγε νεκροs…οπωs ξαναειπα λογο του οτι γνωριζω πολλεs ιστοριεs σε προσωπικο επιπεδο γιαυτο επιμενω στο τσακιστε…

  • Εγω συνεχιζω να πιστευω πως αλλιως αλλαζουν τα πραγματα.
    Επισης το ”τσακιστε” σε ποιους απευθυνεται?

  • Η λέξη τσάκισμα δεν μονοδιάστατη όπως την παρουσιάζεις.
    Τζακίζεις τον φασισμό και τους φασίστες και πολιτικά,σε κομμάτι λόγου και επιχειρημάτων και σε επίπεδο επικοινωνίας ,προπαγάνδηση,συνθήματα,τρικάκια και φυσικά σε επίπεδο σωματικό.

    Επειδή καταλαβαίνω ότι τελικά υπάρχει πρόβλημα μόνο με το τελευταίο από αυτά που βάζω ως τσάκισμα δεν καταλαβαίνω πως μπορεί το κομμάτι της συνδιαλλαγής να βοηθήσει άτομα που πλήττονται άμεσα και πρέπει να κάνεις κάτι εκείνη την στιγμή.Όταν για παράδειγμα βλέπεις τον φασίστα να χτυπάει έναν μετανάστη ή έναν αντιφασίστα μπροστά στα μάτια σου, ή σε παίρνει τηλέφωνο ένας μετανάστης που τον κυνηγάνε φασίστες να τον βοηθήσεις,τι κάνεις; Να κάνεις διάλογο με τους δολοφόνους δεν γίνεται αλλά ούτε γίνεται να περιμένεις να τον σκοτώσουν στο ξύλο για να κάνεις πορεία μια μέρα μετά.

  • Σε κειμενο που ειχε γραφτει πριν ενα μηνα φαινοταν οτι και η σκεψη και η πραξειs μου εναντι στο φασισμο δεν ειναι μονοδιαστατη….ο φασισμοs ειναι παντου και στιs σχεσειs αναμεσα στο ζευγαρι και μεταξυ συναδερφων και αναμεσα στο γονεα και τον απογονο του…αναμεσα στον εκπαιδευτικο και τον μαθητη…παντου…το θεμα ομωs ειναι οτι οι μεταναστεs δεν βρισκουν το δικιο τουs πουθενα…η υποκυπτουν σε εκβιασμουs και προστασιεs χρηματικεs στα καλοπαιδα τηs Χ.Α. η βλεπουν τα ραδικια αναποδα…η κρυβοντε η προσπαθουν να βγαλουν το ψωμακι τουs με κινδυνο τη ζωη τουs…φασισμοs λεκτικοs με φασισμο ξυλου η θανατου εχει διαφορα….και τελοs δεν το χωραει ο νουs μου γιατι η ζωη μου ειναι σημαντικοτερη απο τη ζωη του οποιουδηποτε μαυρουλη που καθαριζει τα τζαμια στα φαναρια….ευτυχωs η δυστυχωs δεν εχει συμβει τιποτα απο τα παραπανω μπροστα στα ματια μου γιατι δεν ξερω αν ημουν σε θεση να κρατηθω η να εμπλακω με κινδυνο να δω και γω τα ραδικια αναποδα…..

  • …Να γινειs ζορο και να μπειs στη διαδικασια προστασιαs τουs….δεν ειναι το ζητουμενο ουτε ειναι αυτοs ο ρολοs μαs ….το να γνωριζειs ομωs οτι συμβαινουν τετοια γεγονοτα γυρω σου οφειλειs να τα αναφερειs για την κατανοηση τηs εννοιαs ΤΣΑΚΙΣΤΕ…επισηs δεν αντεχεται συνειδησιακα να κατσειs και με σταυρωμενα χερια…φιλε Rocker…

  • Ελληναs με καταγωγη Πελλοπονησια μεταναστηs στη Ρωσσια με επαναπατρισμο πριν λιγα χρονια…συναδερφοs kαι γνωριζονταs την πολιτικη μου θεση οπωτε με αντικριζε σηκωνε το χερι λεγονταs χαι χιτλερ ζητω η Χ.Α. μια δυο τριs οσεs φορεs και να του ελεγα κοφτο το συνεχιζε….μεχρι που του ΤΣΑΚΙΣΑ την ψυχολογια απο το πολυ δουλεμα και τιs ψιλοφαπιτσεs που εφαγε….και φυσικα μετα εγινε και ρουφιανοs πηγενωνταs με στον υποδιευθυντη για αναφορα τηs συμπεριφοραs μου….ακομα δεν απολυθηκα….και ελπιζω να μην απολυθω…..οταν δηλωνει καποιοs λοιπον Χ.Α. τον τσακιζειs οπωs μπορειs..δεν μενειs απραγοs….

  • Kαι τελοs….γιατι νομιζω οτι αρκετα κουρασα τουs συντροφουs το αποκορυφομα τηs παρανοιαs στον εργασιακο χωρο που βρισκομαι ηταν οταν εναs αλλοs συναδερφοs ιρακινοs κατα το ημιση μοιραζε κατα παραγγελεια μπλουζεs τηs Χ.Α…ειναι προτιμοτερο να ρισκαρειs το ψωμι σου και να πεινασουν τα παιδια σου…ειναι προτιμοτερο να ρισκαρειs τη ζωη σου απο την συνεχη εκθεση ιδεων σου λοιπον παρα να κανειs τουμπεκι και οτι δεν τρεχει τιποτα…..το τσακιστε απευθυνεται σε οσουs εχουν τα κοτσια να το υποστηριξουν…..

  • Π η λεξη τσακισμα φυσικα και παραπεμπει σε κατι ”μονοδιαστατο”:
    Το ξυλο.Δεν παραπεμπει πουθενα αλλου.Επισης αφου συμφωνεις μαζι μου οτι υπαρχουν και αλλα πραγματα που πρεπει να γινονται τοτε πως εγκρινεις αυτο που αποκαλες ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ συνδιαλλαγη. (Η μεγαλυτερη μαλακια του αιωνα -ειναι συνδιαλλαγη ο αντιεθνικιστικος αγωνας, με εξυπνα συνθηματα;)Επισης ο χωρος ξερεις τι πιστευει φανταζομαι για τον ”πολεμο συμμοριων” και αρνειται φυσικα να μπει σε αυτο το παιχνιδι που ευνοει την ”διαιτησια” του συστηματος.
    Φυσικα οι απειλες εναντια στους φασιστες πιανουν τοπο και εχουν την αξια τους αλλα εσι δεν το ανεφερες αυτο στην απαντηση σου.
    Η αμεση δραση ειναι σωστη οταν κινδυνευουν ατομα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πριν την πραγματοποιησεις θα το γραφεις στον τοιχο.Πριν πας στη τουαλετα γραφεις στον τοιχο του σπιτιου σου ”παω για κατουρημα”;
    Εγω δεν μειωσα την αξια της αμεσης δρασης.Αναφερθηκα στα συνθηματα.Επισης εκανα και ερωτηση περι αυτων.Η ερωτηση ειναι ερωτηση και θελει παντα ευγενικη απαντηση.Εδω δεν ειναι η θυρα ταδε.
    Επισης εγραψα:
    ”Αν δεν μιλαγαμε για την Νικαια αλλα για αλλο μερος δεν θα ειχα προβλημα να γραψω καλυτερα να γραφοταν Μεταπειστε τους φασιστες παρα τσακιστε τους φασιστες.Υπαρχουνε πολλοι εγκλωβισμενοι που πρεπει να απεγκλωβιστουν.Επισης υπαρχουν τοσα ωραια συνθηματα που ειναι και προπαγανδιστικα και απευθυνονται σε ολο τον κοσμο.
    Απο το »κανενας δεν επελεξε που θα γεννηθει» με καμια προσθηκη ( ο ρατσισμος ειναι ο πολιτισμος των ηλιθιων) μεχρι τα πατριδα μας η γη και τοσα αλλα.
    Απο την αλλη σκεφτομαι μιας και μιλαμε για ενα φορτισμενο μερος/περιοχη λογω προσφατων γεγονοτων επισης καλο θα ηταν να υπαρχει ευφυια στα συνθηματα. Ειναι μια περιοχη ιδιαιτερη με ιδιαιτερες αναγκες.. ”
    Εννοωντας οτι πρεπει να γινει πολιτικη δουλεια και οχι αναγραφη συνθηματων μονο επιθετικων.Που φυσικα πορωνουν τον κοσμο
    Επισης πιο κατω εγραψα:
    ”Φιλε Τσε διαβασε καλυτερα τι εγραψα .
    Επισης δεν μαχαιρωνουν ολοι οι φασιστες οπως ξερεις.
    Καλο θα ηταν να γινεται μπλα μπλα με τον κοσμο.
    Εγω μιλαω με αρκετο κοσμο και μαλιστα επι πολλες ωρες προσπαθω καποιες φορες να μεταπεισω ατομα.”

    Οι μαχαιροβγαλτες φασιστες θελουν ξυλο και πολλοι αλλοι απο τους ψηφοφορους.Καμια φορα αισθανομαι απεριοριστο μισος αλλα οταν γινεται πολιτικη δουλεια σκεφτομαστε και το τι πιανει.Δεν γινομαστε μερος μιας αντικουλτουρας βιας φυσικα .
    Αυτα ειπα και πολυ ευγενικα ,αλλα καποιοι εχουν μαλλον πονοκεφαλο.
    Διαβαστε επισης αυτο που εγινε στην Κομοτηνη.
    Μας γεμιζει μισος ,ξερω αλλα οι εκει διαδηλωτες πρεπει να τους κανουν να βγουνε απο τα στρατοπεδα και φυσικα να ικανοποιηθουν αυτα που θελουν.Χρειαζεται στρατηγικη οχι απλα συνθηματα για βια:

    http://www.antiracismfascism.org/index.php/2013-09-08-22-14-42/frontex/item/763-2013-10-24-15-56-42

  • εχω διαβασει πολυ καλα τι εχειs γραψει και μακαρι να ειχεs κανει και εσυ το ιδιο…η πολιτικη μαs δραση με μοιρασμα κειμενων με μπλα μπλα με καλιτεχνικα δρομενα με αντιφασιστικεs πορειεs…ειναι αυτοι ακριβωs οι λογοι που μαχαιρονωμαστε και μπαινουμε στο στοχαστρο των φασιστων…δεν ξερω αν εσυ συγκεκριμενα γεμιζειs μισοs ….ποτε μου δεν ενιωσα ετσι …απλα σε πνιγει το αδικο και θεs να υποστηριξειs τα πιστευω σου οποιο και αν ειναι το κοστοs. τωρα ωs αναφορα τον πονοκεφαλο δεν ειμαι σε θεση να το σχολιασω για πολλουs και ευνοητουs λογουs…καλημερα….

  • …και αφου επιμενειs στα εξυπνα και χαβαλεδιαρικα…..οσο κι αν χτιζουν φυλακεs οσο κι αν ο κλοιοs στενευει ο νουs μαs ειναι αληταριο …παντα θα δραπετευει….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *