για το “αυταρχικό αμόκ της κυβέρνησης” ενάντια στο ΠΑΜΕ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 31/01/2013
Κινηματικά Νέα

Για μια ακόμη φορά οι ένοπλες συμμορίες του Κράτους άσκησαν την παραδοσιακή τους βία των τελευταίων μηνών. Αυτή τη φορά επιτέθηκαν κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που παρέμβηκαν στο γραφείο του υπουργού εργασίας χτες το πρωί. Το αποτέλεσμα είναι 8 τραυματισμένοι άνθρωποι και 35 διωκόμενοι στη βάση ενός γελοίου κατηγορητηρίου.

Υπάρχουν τρεις επισημάνσεις από τη μεριά μας.

Η πρώτη έχει να κάνει με τη δήλωση του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, Παναγιώτη Μεντρέκα που έκανε λόγο για «αυταρχικό αμόκ της κυβέρνησης με στόχο τη συκοφαντία και την ωμή βία κατά της εργατικής πρωτοπορίας». Να θυμίσουμε στην Κεντρική Επιτροπή ότι το «αυταρχικό αμόκ» της κυβέρνησης εξελίσσεται εδώ και μήνες, αρχής γενομένης από τους μετανάστες και στη συνέχεια τους τσιγγάνους, τους ακηδεμόνευτους διαδηλωτές, τους καταληψίες και πάει λέγοντας. Το ότι ο εκπρόσωπος της Κ.Ε. βλέπει τώρα ένα «αυταρχικό αμόκ» της κυβέρνησης κατά της… εργατικής πρωτοπορίας, αφορά την επόμενη επισήμανση.

Αφορά τις αναδιατάξεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό που προσανατολίζεται με σαφήνεια ενάντια σε οποιαδήποτε πρακτική προσλαμβάνει ακόμη και τα ελάχιστα ίχνη -έστω και ενδοθεσμικής- επιθετικότητας. Το ΚΚΕ «ανιχνεύει» την κατασταλτική στρατηγική -σε ό,τι το αφορά- όπως αυτή συναρθρώνεται στη βάση του δόγματος «μηδενικής ανοχής». Προφανώς, θα δούμε μετατοπίσεις στην σημειολογία των «θεσμικών κινητοποιήσεων», ως αποτέλεσμα της διαλεκτικής σύγκρουσης ασκούντων και επίδοξων διαχειριστών της κεντρικής εξουσίας.  Στόχος, φυσικά, δεν είναι η «εργατική πρωτοπορία» αλλά η γενίκευση του μηνύματος της τιθάσευσης κάθε ανεξάρτητης κοινωνικής μεταβλητής που εν δυνάμει μπορεί να λειτουργήσει ως πυροκροτητής μιας γενικευμένης εξέγερσης.

Τέλος, η επιμονή της Αλέκας Παπαρήγα στην «κατασκευή ψευδών εικόνων καταστροφής και βανδαλισμών» στο γραφείο του υπουργού μπορεί από τη μία να είναι βάσιμη, από την άλλη όμως, είναι εκνευριστικά συνεπής στη θέση ότι το ΚΚΕ «δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι» σε καθεστώς εξέγερσης… πόσω μάλλον σε μια απλή παρέμβαση σε γραφείο υπουργείου. Δηλαδή κάνουν μια παρέμβαση σε ένα χώρο, μπαίνουν τα ΜΑΤ, τους χτυπάνε και τους πετάνε έξω και το μήνυμα είναι ότι εμείς προσέχαμε κιόλας «βγαίνοντας» μην πετάξουμε κάτω τις καρέκλες, το πορτατίφ και τα τασάκια. Γνωρίζουμε τι σημαίνει κρατική προπαγάνδα –μερικές φορές κι από πρώτο χέρι- αλλά η θεαματική θυματοποίηση του Κόμματος στρέφεται ευθέως ενάντια σε συγκεκριμένες πρακτικές και εγκαλεί μια αυστηρή κινηματική πειθαρχία…

Σχόλια Ανάρτησης

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

    ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΜΟΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *