Παρεμβάσεις αλληλεγγύης στην πλ. Βικτωρίας

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 11/09/2015
Κινηματικά Νέα

1509_TextΜια αυθόρμητη αλλά και γιγαντιαία μηχανή αλληλεγγύης έχει μετατρέψει την πλατεία στον πιο ζωντανό και όμορφο τόπο της πόλης. Κόσμος από τη γειτονιά αλλά και από όλη την πόλη που έρχεται σε πολύ μεγάλους αριθμούς από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ συνεισφέροντας με όποιον τρόπο μπορεί: νερά, τρόφιμα, φάρμακα.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι μετανάστες που διανυκτερεύουν πάνω στην πλατεία δεν είναι πολλοί: ένας τεράστιος αριθμός από το κύμα προσφύγων που έρχεται καθημερινά στην Αθήνα φιλοξενείται σε σπίτια -είναι οι ίδιες οι κοινότητες των μεταναστών που με αόρατο αλλά οργανωμένο τρόπο σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της αλληλεγγύης.

Το κείμενο που ακολουθεί μοιράζεται αυτές τις μέρες σε μεγάλους αριθμούς στη γειτονιά. Θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες μέρες μικρές έμπρακτες δράσεις αλληλεγγύης και αμέσως μετά τις εκλογές σημαντικά μεγαλύτερης κλίμακας που θα διαρκέσουν τουλάχιστον όλο τον Οκτώβρη.

 

προσοχή! σοβαρός κίνδυνος επιδημίας γενική ενημέρωση

Η τρέχουσα κατάσταση έχει δημιουργήσει τη διασπορά ενός επικίνδυνου ιού μέσα στις γειτονιές μας. Τα κρούσματα είναι ελάχιστα, όμως η κατάστασή τους είναι πολύ σοβαρή και χρήζουν άμεσης βοήθειας.

συμπτώματα

Τα συμπτώματα κυμαίνονται από απάθεια, αδιαφορία, συναισθηματική νέκρωση έως παραλήρημα, αδυναμία επαφής με την πραγματικότητα, μανία καταδίωξης ή κρίσεις μεγαλείου, σοβαρό ψυχωσικό επεισόδιο.

διάγνωση και θεραπεία

Δείχνετε αυτή την φωτογραφία στο υποκείμενο που ασθενεί.

σχετικά ελαφρύ επεισόδιο: Αν το υποκείμενο εμφανίζει ελαφρύ αποπροσανατολισμό και δηλώσει «και τι να κάνω εγώ;», «και τι με νοιάζει;», πάσχει από ήπια μορφή της νόσου. Θεραπεία: Εστιάζετε στα βασικά προβλήματα της ζωής του –του αναφέρετε την περικοπή κατά 20% των κατώτερων συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την εξαφάνιση των αναπηρικών επιδομάτων, την άγρια ανεργία, την εκτίναξη της φορολογίας στα πιο βασικά αγαθά, το επικείμενο κύμα κατασχέσεων των σπιτιών. Αν ανταποκρίνεται, έχει πλέον ιαθεί.
σχετικά σοβαρό επεισόδιο: Αν το υποκείμενο εμφανίζει έντονη αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας, παραληρεί, εγκαταλείπει χιλιάδες πρόσφυγες στα νησιά (δηλώνοντας «έκανα ότι μπορούσα»), φωνάζει «θα τους ταυτοποιήσω όλους» (αντί να τους δώσει ένα έγγραφο ελεύθερης διακίνησης με ισχύ 1 μήνα), τους στοιβάζει στα καράβια και τους φέρνει στην Αθήνα (αντί να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη) πάσχει από σχετικά σοβαρή μορφή της νόσου, έχει όμως πιθανότατα αντισώματα. Θεραπεία: Το απομακρύνετε από το υπουργείο ή τη θέση εξουσίας που κατέχει και στο τέλος θα συνέλθει.
πολύ σοβαρό επεισόδιο: Αν το υποκείμενο τα έχει εντελώς χαμένα, βγάζει αφρούς από το στόμα, πιστεύει ότι οι πρόσφυγες που περνάνε για λίγες μέρες από τη χώρα μας είναι το βασικό πρόβλημα της ζωής του, τότε η κατάστασή του είναι ανίατη.
προειδοποίηση

Στο παρελθόν τα θύματα της νόσου παρέδωσαν οικειοθελώς τη γειτονιά τους (πολύ κοντινή στη δική μας) στις μαφίες και τα κυκλώματα της νύχτας. Ακόμη παλιότερα, σε μεγάλη κεντρική ευρωπαϊκή χώρα, προκάλεσαν πολέμους και στο τέλος είδαν τις πόλεις τους να σωριάζονται σε ερείπια και τη χώρα τους να καταστρέφεται ολοκληρωτικά.

σε περίπτωση κινδύνου

καλέστε την υγειονομική επιτροπή της γειτονιάς σας: 6976739070

η αλληλεγγύη είναι θεραπευτική

συνέλευση πλ. Βικτωρίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *