Όλοι/ες στην απεργιακή συγκέντρωση στα κεντρικά της Γενικής Ταχυδρομικής Κηφισού 14 (Πειραιώς και Κηφισού) 20 Φλεβάρη 7.30 το πρωί

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 19/02/2013
Κινηματικά Νέα

ΣΤΑΓΟΝΑ…ΣΤΑΓΟΝΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Ο αγωνας των εργαζομενων στη γενικη ταχυδρομικη Αιγαλεω ειναι κομματι των ταξικων αγωνων που διεξαγονται σε ολοκληρη τη χωρα και για αυτο ειναι αγωνας ολων μας.

Στη γενικη ταχυδρομικη οπως και σε καθε μικρη η μεγαλη εταιρια τα αφεντικα εχουν αρπαξει την ευκαιρια που τους εχει δοθει απο τα μαλλια και εφαρμοζουν τις νεες ΄΄αντεργατικες σχεσεις΄΄αδιαφορωντας για τις ζωες των εργαζομενων αποδεικνυοντας στην πραξη πως για το κεφαλαιο ειμαστε αναλωσιμοι.το πολυ- πολυ αν ¨χαλασουμε΄΄απο την ενταση της εργασιας και απο την  οικονομικη εξαθλιωση να μας άλλαξουν΄΄με αλλους που σιγουρα θα ΄΄κοστιζουν και λιγοτερο΄΄.

Η γενικη ταχυδρομικη εχει προχωρησει σε μειωσεις μισθων και καταργηση επιδοματων.Ταυτοχρονα,οι απολυσεις εχουν σαν αμεσο αποτελεσμα την εντατικοποιηση της παραγωγης καθως η δουλεια φορτωνεται σε ολο και λιγοτερους,ολο πιο κακοπληρωμενους που οπως παντα δουλευουν χωρις εξοπλισμο προστασια στο κατεργο της γενικης.

Στα εσκεμμενα θολο τοπιο των franchice η μητρικη εταιρια καλυπτεται πισω απο τα υποκαταστηματα της και δεν αναλαμβανει καμια ευθυνη απεναντι στους απολυμενους.Ενω μεχρι προτινος οι συναδελφοι δουλευαν ως υπαλληλοι της γενικης ταχυδρομικης,σημερα η μητρικη δεν αναλαμβανει τις ευθυνες της και τις μετακυλαει στον εξαφανισμενο πρακτορα του υποκαταστηματος.

Αυτο που στην ουσια επιδιωκει η γενικη ταχυδρομικη οπως και καθε κατεργο στις ταχυμεταφορες η σε οποιοδηποτε αλλο κλαδο ειναι η ολικη αλλαγη των εργασιακων σχεσεων στο συνολο των υπαλληλων της ειτε εργαζονται για τη μητρικη ειτε για τα υποκαταστηματα.Προωθει τις ατομικες συμβασεις εναντι των συλλογικων εκβιαζοντας οποιον δεν υποκυπτει με τη δαμοκλειο σπαθη της απολυσης και της ανεργιας.

Η γενικη ταχυδρομικη επικαλειται την ΄΄κριση΄΄,το συλλογικο ΄΄φερετζε΄΄ του κεφαλαιου,προκειμενου να μην  ΄΄κλεισει΄΄ και ΄΄χαθουν΄΄ τοσες χιλιαδες θεσεις εργασιας.Για αυτο και σφαζει τους εργαζομενους στο γονατο.

Ταυτοχρονα η γενικη ταχυδρομικη χρωστα δεκα εκατομμυρια ευρω.Αυτα ειναι λεφτα απο το Ι.Κ.Α των εργαζομενων και το Φ.Π.Α των καταναλωτων που εχει ηδη παρακρατησει.Δεκα εκατομμυρια ευρω που λιαζονται στους φορολογικους παραδεισους του Ειρηνικου Ωκεανου.(Αραγε επιλεγουν τον ειρηνικο επειδη ολα αυτα τα λεφτα κερδηθηκαν χαρις στην εργασιακη Ειρηνη που τοσα χρονια εχουν συναψει με τους εργοδοτικους συνδικαλιστες της γραφειοκρατειας?)

Εμεις ξερουμε πως περα απο τα δεκα εκατομμυρια ευρω που η γενικη  εχει τσεπωσει και δεν υπαρχει περιπτωση να επιστρεψει υπαρχει και ενα αλλο πολυ μεγαλο ποσο απο τα μαυρα ταμεια που ουτως η αλλως  δεν εχει δει ποτε το φως της ημερας.

Επισης μπορουμε να προβλεψουμε και την πιθανοτερη εξελιξη της δακρυβρεχτης ιστοριας που ακοει στο ονομα ¨το δραμα της γενικης ταχυδρομικης΄΄

Υπαγωγη στο αρθρο 99 λογω αδυναμιας της επιχειρησης να ανταπεξελθει στις υποχρεωσεις της.

Ουτως η αλλως σε καθε καλη ΄΄δουλεια΄΄ τη μεγαλη ΄΄μπαζια΄΄ την αφηνεις για το τελος εχοντας αφησει οσο το δυνατον μεγαλυτερα φεσια στην αγορα και στο δημοσιο.Οσο για τους εργαζομενους, αρκει να τους εχεις οσο το δυνατον περισσοτερους μηνες απληρωτους.Ουτως η αλλως δουλευουν χωρις να γκρινιαζουν ακομη και οταν δεν πληρωνονται εκτος απο κατι αξιοπρεπη ΄΄στραβοξυλα΄΄σαν τους συναδελφους απο την γενικη ταχυδρομικη Αιγαλεω.

Κλεινοντας θελουμε να υπενθυμισουμε πως στη γενικη ταχυδρομικη

τη δουλεια τη βγαζουμε εμεις,τον πλουτο τον παραγουμε εμεις και αν χρειαστει,αργα η γρηγορα δεν εχουμε προβλημα να παρουμε την παραγωγη στα χερια μας.

Η ΒΙΟ.ΜΕ μας δειχνει τον δρομο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:εξοφληση δεδουλευμενων,συνεχιση της εργασιας με αναγνωριση ολων των δικαιωματων και συμβασεις αοριστου χρονου για

τους εργαζομενους της γενικης ταχυδρομικης Αιγαλεω.

Τελος στην ανασφαλιστη εργασια.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2/2013,7:30 πμ στη ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΚΗΦΙΣΟΥ 14 ΡΕΝΤΗ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Επιτροπη εργαζομενων στη γενικη ταχυδρομικη Αιγαλεω

Επιτροπη αλληλεγγυης στους εργαζομενους της γενικης ταχυδρομικης Αιγαλεω

Συνελευση Βασης Εργαζομενων Οδηγων Δικυκλου.(ΣΒΕΟΔ).

metro_kifisou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *