[Χανιά] Κάλεσμα για τις 15/5 από τα μουσικά σχήματα YAR AMAN (με αίτημα την αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από τον λόφο Καστέλι)

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 14/05/2021
Κινηματικά Νέα
TΑ ΜΑΥΡΑ ΡΟΔΑ ΘΑ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ
(Κάλεσμα για τις 15/5 από τα μουσικά σχήματα YAR AMAN):
Τα ξημερώματα της 5 ης Σεπτεμβρίου του 2020, εκκενώθηκε απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις η κατάληψη Rosa Nera.
Αυτή η κρατική απόφαση εφαρμόστηκε στο πλαίσιο της γενικότερης και συνεχώς εντεινόμενης κρατικής καταστολής με σκοπό την ήδη δρομολογημένη ξενοδοχοποίησή της από την εταιρία Belvedere.
Η Rosa Nera αποτελεί αυτά τα 16 χρόνια λειτουργίας της σημείο αναφοράς της πόλης των Χανίων. Από ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο από το 1985, το 2004 μετατράπηκε με συλλογική εργασία, σε χώρο ελεύθερης πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής έκφρασης. Και τέτοιοι χώροι δεν περισσεύουν ποτέ.
Στο πλαίσιο αυτό, το Yar Aman ως μουσική συλλογικότητα, έχουμε φιλοξενηθεί στο χώρο της Rosa Nera πραγματοποιώντας πρόβες, συναυλίες, εκδηλώσεις, εργαστήρια.
Οκτώ μήνες μετά την εκκένωση και υπάρχουν ακόμα αστυνομικές δυνάμεις που φυλάνε την επένδυση, ενώ ο χώρος της αυλής – ο οποίος είναι δημόσιος – είναι σφραγισμένος και ολόκληρος ο λόφος Καστέλι αποκλεισμένος.
Μετά από ένα ακόμα παρατεταμένο lockdown και συνεχούς υποτίμησης των ζωών μας και των δικαιωμάτων μας, συσπειρωνόμαστε για να απελευθερωθεί η αυλή από τις αστυνομικές δυνάμεις. Συσπειρωνόμαστε για να διεκδικήσουμε τον τελευταίο ελεύθερο χώρο της πόλης των Χανίων. Έναν χώρο που θα συλλογικοποιούμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, θα
συμπράττουμε και θα δημιουργούμε.
ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΚΑΣΤΕΛΙ
ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΑΥΛΗ ΤΗΣ ROSA NERA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *