Χαλασμένο Τηλέφωνο #1

Παράτυπος σχολιασμός τοπικού τύπου – με ανταγωνιστικό πρόσημο

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 14/07/2012
Τοπικά Νέα

130 φωτοβολταϊκά οδών…

Τι λένε:…, 65 δέντρα και θάμνοι, 80 τριανταφυλλιές, φτιάξιμο πεζοδρομίων και οδοστρωμάτων στις οδούς Προύσσης, Αγ. Βαρβάρας και Μ. Αντύπα. Κοψοχρονιά μόνο με 2,87 εκ. ευρώ, τα οποία θα πάνε κατά κύριο λόγο στην αγορά και τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών. Απ’ ότι μάθαμε, αυτά τα «φωτοβολταϊκά οδών» συγκεντρώνουν ηλιακή ενέργεια για το φωτισμό των δρόμων με μηδενικό κόστος -πέραν του αρχικού κόστους τοποθέτησής του- κι επιβάρυνση της φύσης.

Τι ακούμε:  Η ροή ρευστού χρήματος από την ΕΕ, πέραν από την κατεύθυνσή του προς τη μεριά της διάσωσης του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού τομέα, κατευθύνεται ενίοτε και προς την αναβάθμιση της τεχνικής υποδομής των κρατών με γνώμονα τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους. Ή αλλιώς, «μπορεί να ψοφήσετε αρκετοί μέχρι να βρούμε τρόπο να ξεπεράσουμε την κρίση, αλλά όσοι επιζήσετε θα έχετε έναν οικολογικό φωτισμό μούρλια».


Συνέντευξη με τον αριστούχο των πανελληνίων Δημήτρη Χ.

Τι λένε: «Ο στόχος μου είναι ν’ ασχοληθώ με την επιστήμη την οποία αγαπώ, την Ιατρική. Θέλω να βοηθήσω μέσα από την έρευνα και τη σκληρή δουλειά τους συνανθρώπους μου. Θέλω επίσης να παραμείνω στη χώρα μου και να τη βοηθήσω, ώστε μια μέρα να τη δω να επανακτά το κύρος της»

Τι ακούμε: Νεανική αθωότητα και ευσεβείς πόθοι μέχρι εδώ. Τα κομμάτια περί «συνανθρώπων» και «επανάκτησης του κύρους της χώρας» τα κρατάμε για αργότερα.

Τι λένε: «…η επιτυχία μου οφείλεται στη βοήθεια των καθηγητών του σχολείου μου… αμέριστη συμπαράσταση των καθηγητών του φροντιστηρίου ΧΧΧ, οι οποίοι υπήρξαν καθοδηγητές αυτής της προσπάθειας, αλλά και ψυχολόγοι όταν αυτό ήταν απαραίτητο…»

Τι ακούμε: Παραμερίζοντας την εθελούσια παροχή διαφήμισης στο προκείμενο εκπαιδευτικό μαγαζί, μας μένει η παραδοχή του μαθητή πως χρειάστηκε ψυχολόγους για να ανταποκριθεί στις πανελλήνιες με βαθμό 19.617 μόρια. Ανέκαθεν πιστεύαμε –και συντροφάκια που εξετάστηκαν το επικυρώνουν- πως για τις πανελλήνιες χρειάζονται καθηγητές, ψυχολόγοι ή καθηγητές-ψυχολόγοι.

Τι λένε: «…ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φροντιστηρίου… δεν αρκείται σε παροχή μεθοδικού μαθήματος μόνο εντός επίσημων ωρών… βλέπει τους μαθητές ως ξεχωριστές προσωπικότητες… οι καθηγητές του είναι ακούραστοι δάσκαλοι και όχι ευκαιριακοί επιχειρηματίες»

Τι ακούμε: Ασφαλώς και οι δάσκαλοι που δουλεύουν στο εν λόγω (και σε κάθε) φροντιστήριο δεν είναι επιχειρηματίες: είναι εργαζόμενοι. Και για το πόσο ακούραστοι φαίνονται, αυτό εξαρτάται από την πίεση που τους ασκεί ο πραγματικός επιχειρηματίας: ο ιδιοκτήτης του φροντιστηριακού μαγαζιού. Και -όπως κάθε επιτυχημένη επιχείρηση με υποτυπώδες σύγχρονο μάρκετινγκ- το εν λόγω φροντιστήριο δίνει έμφαση στην προσωπική σχέση με τον πελάτη και στη  παροχή προσωποποιημένων υπηρεσιών δια μέσου των εργαζομένων του (των καθηγητών). Κι αν θέλουν ας κάνουν αλλιώς.

Τι λένε: «Η πρώτη μου επιλογή ήταν η Στρατιωτική Ιατρική (ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκης). Πρώτον επειδή θεωρώ πως η Ιατρική δεν είναι επάγγελμα, είναι λειτούργημα, η μητέρα των επιστημών»

Τι ακούμε: Να’ τα μας. Μα πώς συνδυάζεται η προαναφερθείσα  «επιθυμία για συνεισφορά στον συνάνθρωπο», με τον θεσμό που είναι επιφορτισμένος με την οργανωμένη καταστροφή υποδομών και ανθρώπων; Το αποτέλεσμα είναι υβριδικό: η συνεισφορά σε κάποιους συνανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με την καταστροφή άλλων ανθρώπων. Μήπως δεν ακούσαμε κάτι καλά;

Τι λένε:  «Δεύτερον, προέρχομαι από μια στρατιωτική οικογένεια, που μου έχει μεταδώσει το αίσθημα προσφοράς στην πατρίδα»

Τι ακούμε: Τελικά καλά ακούσαμε. Η οικογένεια του Δημήτρη ξέρει πολύ καλά πως το όποιο κύρος του ελληνικού κράτους από γενέσεώς του οφειλόταν στη λειτουργία του ως τραμπούκου στην υπηρεσία άλλων μεγα-τραμπούκων με το αζημίωτο (Βαλκάνια, Κορέα, Λιβύη, Αφγανιστάν κ.α.). Εκεί οφείλεται και ο καημός του Δημήτρη (και των δικών του υποθέτουμε) για επανάκτηση του -μειωμένου τελευταία- κύρους της χώρας. Τολμούμε να υποθέσουμε ακόμα πως στο στρατιωτικό οικογενειακό περιβάλλον οφείλεται και η ανάγκη του για καθηγητές-ψυχολόγους: τα έχουν περάσει και δικοί μας συμμαθητές…

Τι λένε: «Εκτός αυτού όμως η ΣΣΑΣ είναι μια ασφαλέστερη επαγγελματική λύση στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε… μια συμβουλή στα παιδιά… να ακούνε μόνο τις συμβουλές των καθηγητών τους, διότι αυτοί είναι που έχουν την εμπειρία και τις γνώσεις. Συνεπώς, η «υπακοή» σ’ αυτούς θα οδηγήσει σίγουρα στην επιτυχία»

Τι ακούμε: Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και που οι περισσότεροι από εμάς περισσεύουμε για τα αφεντικά μας και τα κράτη τους, είναι πιο σίγουρο να πιάσεις δουλειά με αυτούς που θα κάνουν το «ξεκαθάρισμα», παρά να είσαι με τους «προς εκκαθάριση»: ο στρατός και η αστυνομία είναι προφανείς επιλογές έτσι. Να ξεκαθαρίσουμε όμως πως ούτε η «εμπειρία», ούτε οι «γνώσεις», ούτε η «επιτυχία» είναι μονοσήμαντες έννοιες, αλλά πάρα πολύ σχετικές με τις καταστάσεις, τα πρόσωπα που αφορούν καθώς και τις αξίες αυτών. Η «υπακοή» της οποίας γίνεται επίκληση εδώ θολώνει την κρίση και μετατρέπει τις προαναφερθείσες σχετικές έννοιες σε αυτονόητα. Δεν είναι όμως.

Εμείς ως περιθωριακοί καταληψίες δεν θέλουμε να δώσουμε συμβουλές, παρά μόνο να ευχηθούμε κακά αποτελέσματα στο Δημήτρη και να ελπίσουμε πως η δεύτερη επιλογή του στο μηχανογραφικό να είναι μια που δε θα υποθηκεύσει την αξιοπρέπειά του και που δε θα τον  αναγκάσει να καννιβαλίσει τους συμμαθητές του μελλοντικά.


(από το εξώφυλλο της εφημερίδας «η πόλη μας»)

Τι λένε: «Στον αθλητισμό δε μας πιάνει η κρίση!!»

Τι ακούμε: “Τι μαλακίες μας βάζουν και γράφουμε για 2 δεκάρες!!” (οι συντάκτες εμφανώς συγχέουν την οικονομική κρίση με νευρική κρίση, κρίσεις κλειστοφοβίας κλπ).


Νέος υπεύθυνος εποπτείας & συντονισμός δράσεων της Δημ. Αστυνομίας

Τι λένε:  «Νέος υπεύθυνος ο Ν. Ασημακόπουλος, 34 ετών, φυσικοθεραπευτής στο επάγγελμα κι ελπίζουμε να… θεραπεύσει [!] τα κακώς κείμενα στην πόλη μας δια της Δημ. Αστυνομίας.

Τι ακούμε: Ευθυμήσαμε πάλι. Η αλήθεια είναι μια χαρά θα κάτσει στα καμάρια μας ο φυσιοθεραπευτής προϊστάμενος: τόσες σακούλες (παράνομων)εμπορευμάτων που κατάσχουν και καταστρέφουν από τους (παράνομους) μικροπωλητές τη ζορίζουν την κορμοστασιά τους. Τα ίδια εμπορεύματα που φτιάχνουν συντοπίτες τους στον Γ’ κόσμο για 5$ το μήνα.


Ρωτά η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ» για το Μπαρουτάδικο…

Τι λένε: …στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (3/7/12): «Προτίθεται η Διοίκηση, μετά και την τελευταία δολοφονική ενέργεια στο Άλσος, τουλάχιστον να το σφραγίζει μετά τη δύση του ηλίου, πέραν του αναγκαίου ελέγχου και φύλαξής του;».

Τι ακούμε: «Προτίθεται η Διοίκηση να σφραγίζει το άλσος, μέχρι να βρούμε λεφτά να βάλουμε άπλετο φωτισμό και μπάτσους να σουλατσάρουν μέσα; Ή μέχρι να πουληθεί και χτιστεί όλο και ησυχάσουμε τελοσπάντων;». Τάξη, ασφάλεια και βουτιά στο μικροαστικό συναισθηματικό βόθρο ο τοπικός  ΣΥΡΙΖΑ κατά το πρόσφατο παράδειγμα του κεντρικού. Το ζήτημα πάντως απασχόλησε κι άλλους κατά την πρόσφατη…


Εκδήλωση – συζήτηση του ΑΣΔΑ…

Τι λένε: … με θέμα «Τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας. Πολιτικές και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους». Συμμετέχοντες: Σ. Βούλτεψη (ΝΔ), Ρ. Δούρου, Σ. Σακοράφα (ΣΥΡΙΖΑ), Μ. Χρυσοχοϊδης (ΠΑΣΟΚ), Ευ. Αρβανίτη-Πρεβεζάνου (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ), Ανδρέας Νεφελούδης (ΔΗΜΑΡ)και κάποιος εκπρόσωπος του ΚΚΕ που δεν αναφέρεται τα’ όνομά του.

Μάθαμε πως όλοι οι παρευρισκόμενοι φαγώθηκαν να αναπτύξουν (πράσινα!) όλο το Δυτικό Τομέα: «επενδυτικές πινελιές» στο Μπαρουτάδικο, επενδυτικές πρωτοβουλίες στο πάρκο Τρίτση, εμπορική αξιοποίηση του ΤΕΙ Αθηνών, νέο MALL 22.000τμ στον Ελαιώνα, πολλή ανάπτυξη. Ακούστηκαν κορυφαίες δηλώσεις όπως: «…πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε στόχο μας μόνο το πράσινο και πρέπει να μιλάμε με πιο επενδυτικούς όρους με επίκεντρο τον άνθρωπο» (μα τι γλυκός). Φυσικά το θέμα του Πατινάζ είχε την τιμητική του και διατυπώθηκε πολλάκις από πολλούς η ανάγκη δημιουργίας του Νηπιαγωγείου για να μη χαθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ (και φυσικά όχι για να «εξυπηρετηθούν τα παιδιά», όπως πολλοί ανεγκέφαλοι επιμένουν να νομίζουν).

Τι ακούμε: Κάποιοι από μας μείναμε υπανάπτυκτοι όμως και τα ακούμε με καχυποψία όλα αυτά, θεωρώντας πως τα κάθε μεγέθους αφεντικά και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους (σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο) ψάχνονται να ρεφάρουν εν μέσω κρίσης ξηλώνοντας ό, τι πράσινο απομένει στις περιοχές μας. Το ιδεολογικό όχημα εν προκειμένω για να πειστούν οι πιο αφελείς από τη μεριά μας, είναι η «πράσινη ανάπτυξη» και οι επενδυτικές πρωτοβουλίες για «έξοδο από την κρίση» και «επίλυση των προβλημάτων του Δυτικού Τομέα».

 

Ευχαριστήρια επιστολή του βουλευτή Τζανέτου Φιλιππάκου

Τι λένε: …στην οποία ευχαριστεί τους συντοπίτες του για την προτίμηση που του έδιξαν δια της ψήφου τους στις πρόσφατες εκλογές. Ο εν λόγω βο(υ)λευτής «κατέβηκε» με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και στην ευχαριστήρια επιστολή προς τους καμμένους που τον ψήφισαν αναφέρει πολλάκις την αποφασιστικότητά του να επιτελέσει το πατριωτικό του καθήκον, να υπερασπιστεί την πατρίδα και τους Έλληνες. Επίσης, παραθέτει το γνωστό απόσπασμα του Ισοκράτη περί αναρχίας κλπ. Και υπογράφει «με πατριωτική αγάπη».

Τι ακούμε: Τζανετάκο μας, οι περισσότεροι από εμας ξέρουμε ως Αιγαλιώτες πως οι πρόγονοί μας ήταν πρόσφυγες και μετανάστες που κακόπαθαν για πολλά χρόνια από τους ντόπιους και την πατρίδα σου. Γι’ αυτό κρατάμε την «πατριωτική αγάπη» τη δική σου και του κόμματός σου -με τις μπόλικες διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα- σε απόσταση ασφαλείας. Επίσης, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η γελοιότητα της πλαστογράφησης από τον κάθε δεξιούλη του αποσπάσματος από τον «Αρεοπαγητικό»του Ισοκράτη. Ενδεικτικά περί του θέματος: http://www.pare-dose.net/?p=1466

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *