Φορτώνουν κακούργημα σε μαθητή

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 19/10/2020
Κινηματικά Νέα

Ο Βαγγέλης Γρηγορίου μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, γραμματέας του 15μελούς, εκπροσωπώντας το σχολείο του θα συμμετείχε στο συλλαλητήριο των μαθητών την Πέμπτη 15/10 στην Αθήνα. Πλησιάζοντας στον χώρο της πορείας του έγινε σωματικός έλεγχος όπως και σε εκατοντάδες άλλους μαθητές. Στο Σύνταγμα βγαίνοντας από κατάστημα εστίασης τον σταματήσανε μαζί με άλλους μαθητές. Του κάνουν σωματική έρευνα για δεύτερη φορά και παρόλο του ότι δεν του βρήκαν απολύτως τίποτα τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στην ΓΑΔΑ όπου με την διαδικασία του αυτοφώρου θα δικαστεί την Δευτέρα το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος (Δευτέρα 17/10 κτήριο 9 και ώρα 11:00).Ο αγώνας των μαθητών είναι δίκαιος και παλεύουν για να ανοίξουν τα σχολεία τους με ασφάλεια ενάντια στην ανευθυνότητα της Κεραμέως που εδώ και 7 μήνες δεν έχει προσλάβει καθηγητές στα σχολεία και στοιβάζει 25 μαθητές ανά τμήμα χωρίς καν να υπάρχει επαρκές προσωπικό καθαριότητας. Επίσης, να υπενθυμίσουμε για μια ακόμα φορά στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές αυτής της χώρας που διώκουν μαθητές ότι σύμφωνα με το άρθρο 242 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας οι ανήλικοι δεν μπορούν να δικαστούν με την διαδικασία του αυτοφώρου και σε περίπτωση που δικαστεί κάποιος έτσι είναι παράνομο.

Σήμερα είναι ανήλικοι μαθητές, αύριο θα είμαστε εμείς αν τολμήσουμε και διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας. Γιατί η κυβέρνηση, ο Χρυσοχοϊδης και τα ΜΑΤ του δεν έχουν κανένα φραγμό. Δεν θα τους περάσει!Αλληλεγγύη στον 14χρονο Β.Γ.- Να απελευθερωθεί άμεσα!Συγκέντρωση Δευτέρα 19/10 στην Ευελπίδων στις 11 πμ!

Κίνηση ασκούμενων και νέων δικηγόρων

*Συμπληρωματικά, διώκονται 5 μαθητές που συμμετείχαν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο. Οι 5 ανήλικοι μαθητές (ένας από 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, δύο από το ΕΠΑΛ Ιλίου, ένας από το 59ο Γυμνάσιο Αθηνών και ένας από την Σιβιτανίδειο) κρατούνται επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, χωρίς να έχουν δικαίωμα ούτε να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους.

edit 13:25 [Ελεύθεροι οι συλληφθέντες μαθητές. Επόμενο στάδιο, βούλευμα, εναλλακτικό ή παραπεμπτικό, για 1 κακουργηματική κατηγορία σε έναν από αυτούς, σε επόμενο χρονικό στάδιο.]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *