Φλωρεντία, Πατησίων, Αιγάλεω

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 15/12/2011
Κινηματικά Νέα

Δεν έχει προλάβει να στεγνώσει το αίμα των δολοφονημένων μικροπωλητών μεταναστών στην Φλωρεντία από έναν δηλωμένο ρατσιστή και μαθαίνουμε πάλι για επίθεση της αστυνομίας σε μικροπωλητές στα μέρη μας με κυνηγητά, προπηλακισμούς και συλλήψεις έξω από την πρώην ΑΣΟΕΕ. Σε μια θλιβερή διαλεκτική κοινωνική σχέση, η  χυδαία και βάρβαρη θεσμική αντιμεταναστευτική πολιτική αναγνωρίζει την φυσική της προέκταση στους κάθε είδους μικρόψυχους ρατσιστές. Όταν από απλές λογικές αναγωγές διαπιστώνεται ότι η άθλια διαχείριση των μεταναστών αποτελεί επιτηδευμένη πολιτική για την αποτροπή των μεταναστευτικών ρευμάτων (ενώ υπάρχουν αδρανή κονδύλια για την κατασίγαση του δράματος αυτών των ανθρώπων –για το οποίο ευθύνεται με τη σειρά του και πάλι ο πολιτισμένος Δυτικός Κόσμος) τότε οι σφαίρες και τα μαχαίρια των φασιστών ολοκληρώνουν απλώς ατή την θεσμική αθλιότητα.

Η πλατεία Εσταυρωμένου έχει εξελιχθεί σε ένα διαρκές σημείο τριβής μεταξύ μπάτσων -κάθε είδους- και μικροπωλητών μεταναστών, με συμπλοκές στις οποίες ενίοτε εμπλέκονται και διάφοροι καλοθελητές «πολίτες». Πρόκειται για προσταγές που δεν περιορίζονται απλά στους «αγανακτισμένους» εμπόρους της περιοχής αλλά αφορούν την εφαρμογή της κεντρικής πολιτικής της «καθαρότητας» των δημόσιων χώρων και της μετατροπής τους σε υγειονομικές ζώνες. Το κυνήγι των μικροπωλητών γίνεται για να μην ακουστεί ποτέ η  δική τους καθαρή φωνή. Που λέει ότι: Ως μικροπωλητές βγαίνουμε στους δρόμους πουλώντας μικροπράγματα και καθαρίζοντας τζάμια αυτοκινήτων για να μην γίνουμε νταβατζήδες, έμποροι ναρκωτικών και τσιράκια των χειρότερων μαφιών.

Συμπέρασμα: Οι μπάτσοι και οι φασίστες κυνηγώντας τους μετανάστες δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να τους σπρώχνουν  στην αγκαλιά του εγκλήματος για να μην στερήσουν προσχήματα από την επιθετική αντιμεταναστευτική πολιτική και την μισάνθρωπη ρητορική τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *